Čekání na výhru po dlouhém půstu skončilo

Jakub Coufal, Martin Gahler | 10.01.2007 | |

Čekání na výhru po dlouhém půstu skončilo

Souboj týmů, které v poslední době nepatřily k častým sběratelům bodů, vyzněl lépe pro Severočechy. Hradec Králové chtěl udržet 2. místo v tabulce 1. ligy, avšak do cesty se mu postavila dnes srdceryvně bojující Kadaň. V napínavém klání po celou dobu vedla, konečné stvrzení tří bodů přišlo po zvýšení Polanského na 3:1 při závěrečné power-play Energetiků. Staronový trenér na lavičce domácích si lepší vstup snad ani nemohl přát.

 
35.kolo, středa 10.1.2007
Sportovní klub Kadaň - Královští lvi Hradec Králové  3:1  (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Hlavatý (Fink, Polanský), 42. Metlička (Hlusička), 60. Polanský (Kajer, Fink) - 47. Starý (Roubík, Fišer). Rozhodčí: Froněk - Mašek, Rozlílek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Pospíšil, Chotaš, Kloz, Staněk, Kocek, Hlavatý, Polanský, Fink, Krpenský, Pražák, Hlusička, Metlička, Heřman, Veverka, Kajer, Gellner, Mezera, Hobl.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák - Burián, Hendrich, Toužimský, Mocek, Koma, Prošek, Pazdera, Lesák, Šebek, Koudelka, Vondráček, Haluza, Roubík, Cetkovský, Domin, Šeda, Suchý, Starý, Fišer, Volráb.

Komentář k zápasu

Kadaň po slibném úvodu zaslouženě vedla

Nová brankářská akvizice Jiří Stejskal se domácím fanouškům předvedl hned po několika sekundách hry při úvodním tlaku Hradce. Na konci 4. minuty vybojoval přesilovku Polanský svou aktivní hrou. Vyloučení nesl nelibě zejména trenér hostů. Početní výhoda se Severočechům příliš nevyvedla a tak byl i nadále k vidění hokej bez mnoha šancí. Na konci 8. minuty zavezli Hradečtí puk do útočného pásma a po několika přihrávkách pálil nebezpečně Mocek. Neujaly se však ani následné dorážky.
Když se neprosadili hosté, přišlo potrestání od hráčů Kadaně. V čase 10:08 prostřelil při přesilové hře vše, co mu stálo v cestě, Hlavatý. Dnešnímu oslavenci nahrávali Fink s Polanským, 1:0.
O chvíli později se mohli domácí radovat znova. Po akci před Hylákem pálil Kajer, puk si našel cestu pouze k tyči svatyně. Dobře naladěnou Kadaň zastavilo až vyloučení černožlutého hokejisty. Ačkoliv hosté rozjeli veliký kolotoč, Stejskal byl vždy pozorný. Hned jak skončila přesilovka, ujel Fink s Metličkou. Druhý jmenovaný zkusil bekhendovou kličku s otočkou, střela skončila jen těsně mimo.
V 17. minutě se odehrávaly zajímavé věci. Nejdříve ujeli domácí opět ve dvou proti jednomu, Mezera se rozhodl zakončit sám, ale vystřelil pouze do brankáře. O pár sekund později Prošek nehezky srazil kadaňského útočníka, za což dostal trest za vražení. Kadaň pálila od modré seč mohla, ale střely letěly buď mimo, nebo opět navštívily jen brankovou konstrukci.
Poslední sekunda 1. třetiny patřila Stejskalovi, když pohotovým zákrokem uhájil náskok Severočechů.

Tempo se zvyšovalo, chyběly jen branky

V úvodu prostředního dějství hráli Energetici přesilovou hru, více šancí si paradoxně vytvořila Kadaň. Ke konci 24. minuty ujížděl podél pravého hrazení Polanský, jeho projektil skončil nad Hylákovou bránou. I nadále měli více ze hry domácí. Hned po buly pálil nebezpečně Metlička. V průběhu 28. minuty chybovali kadaňští hokejisté při rozehrávce. S vypíchnutým pukem ujel Starý, avšak narazil na dnes zatím fantastického Stejskala.
V polovině zápasu hra viditelně ožila, s ní i povzbuzovaní fanoušků obou táborů. V jedné ze šancí se ocitl například při závaru domácích Fink s Metličkou. Na konci 33. minuty pálil nádherně Vondráček, Stejskal předvedl ještě pohlednější semafor. I v následujících slibných situacích si Hradečtí vylámali všechny zuby na kadaňském ochránci svatyně.
V poslední pětiminutovce tečoval před Stejskalem velice šikovně jeden z Energetiků, bleskurychlý beton domácí opory se objevil ve správný čas na správném místě. Hradec Králové postupně zvyšoval tempo v honbě za vyrovnáním. Vrcholem byl nájezd hned tří Hradeckých proti samotnému Stejskalovi, jehož výkon musel fanoušky Východočechů přivádět k bezradnosti. O chvilku déle směřovala jedna ze střel hostů k odkryté levé tyčce. Nikdo se už nemohl divit, když domácí hvězda stihla vymrštit beton v pravou chvíli.

Černožlutí náskok uhájili svou bojovností

Veškeré chutě na rychlé vyrovnání Energetiků zhatila Kadaň v čase 41:16. Hned po buly trefil odkryté víko Kajer. K navýšení vedení na 2:0 mu přihrával Hlusička.
Východočeský celek měl posléze možnost ke korekci stavu, když mu rozhodčí nadělil dárek v podobě početní výhody. Hosté ji očividně nehodlali využít, a tak mnohem nebezpečněji vypadaly až pozdější akce Severočechů. Vrásky na tváři Hyláka způsobovali například Polanský s Finkem.
V čase 46:33 po několika střelách Stejskal poprvé kapituloval. Byl bezmocný na dorážku Starého z bezprostřední blízkosti. Šťastnému střelci asistovali Roubík s Fišerem, 2:1.
O minutu později útočili opět červenobílí. Vondráčkovi se naskytla kopa času před domácí brankou, jeho střela skončila na dobře postaveném Stejskalovi. Na druhé straně podržel chytře puk Heřman, vypálil jedovatou ránu z pravého mezikruží, avšak do cesty se mu připletla maska Hyláka.
Hradečtí cítili šanci na vyrovnání a tvrdě za ní šli. V 51. minutě najížděl a nebezpečně zakončoval Volráb. V opačném směru ujeli zas tři domácí proti jednomu obránci, leč marně. Posléze museli Severočeši čelit přesilové hře Energetiků, ve které bylo vyrovnání přímo na spadnutí.
Nervy drásající závěr, kdy Kadaň odolávala tlaku Východočechů, vyzněl lépe pro domácí. V čase 59:41 se po dlouhé odmlce dočkali pojištění plného počtu bodů, když po přihrávce Kajera s Finkem ujel směrem k opuštěné brance osamocený Polanský a bezpečně zakončil stav zápasu na 3:1.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (trenér Hradec): My jsme přijeli do Kadaně s cílem získat 3 body a nemáme žádný. Utekla nám 1. třetina, kde jsme mohli prohrávat klidně 3:0. Naštěstí to bylo jen 1:0. Od půlky zápasu jsme začali hrát dobře, bruslili jsme, ale nestačilo to. Ve 3. třetině jsme dostali další branku, sami přidali jen jednu a v závěru do prázdné opět inkasovali. Manšaft makal jen půlku zápasu a tím se samozřejmě nedá vyhrát zápas.

Miroslav Novák (trenér Kadaň): My jsme hlavně chtěli před zápasem kluky povzbudit, většinou jde jen o psychiku. Hráči měli za sebou dlouhou šňůru proher. Věřil jsem, že naše mužstvo má stále určitou kvalitu, že to konečně přijde. Vtloukávali jsme hokejistům do hlavy, aby hráli jednoduše a vyplatilo se to.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM