Junioři těsně zvítězili

Miroslav Lučan | 12.01.2007 | |

Junioři těsně zvítězili

V páteční večer byl na zimním stadionu v Kadani k vidění juniorský prvoligový hokej. Domácí SK Kadaň přivítali celek HC Baník Sokolov. Domácí potřebovali nutně zvítězit, aby neztratili kontakt s prvními dvěma celky. V první třetině si dokázali vytvořit dvoubrankový náskok. Ve druhé části se podařilo nejprve hostům snížit, ale Koblitz brzy odpověděl z přesilové hry. Domácí si v klidu hlídali náskok a do poslední části se šlo za stavu 5:2. Sokolovským se podařilo při hře čtyři na čtyři snížit a vycítil šanci, zejména když hráli pětiminutovou přesilovku. Podařilo se jim snížit na rozdíl jediné branky. V nervózním závěru si domácí už vedení vzít nenechali.

 
24.kolo, pátek 12.1.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  5:4  (2:0, 3:2, 0:2)
Branky : 7.Zacharenko, 18.Paul (Kadlec), 30.Koblitz (Jáchym), 35.Neprášek (Žemlička), 39.Kalinovič (Pira) – 28.Truhlář (Říha, Van Wanderburg), 31.Šimčík (Hrysz), 47.Čižniar (Van Wanderburg, Říha), 55.Truhlář.
Vyloučení: 12:8, navíc Gellner (KAD) 5 + OK, Balšán (SOK) OK+TH a Pospíšil (SOK) OK.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 130.
Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.
Sportovní klub Kadaň: Studnička (Tichý) – Mezera, Gellner, Vošta, Toman, Kotek, Hartman, Kalinovič, Jáchym, Zacharenko, Neprášek, Schönauer, Nguyen, Chotaš, Koblitz, Paul, Pira, Kadlec, Žemlička, Kopáč, Hrdlička.
Trenér : Wágner, Krpenský
HC Baník Sokolov: Balšán (Andrle) – Říha, Hrysz, Děkan, Peutlschmid, Strýček, Čižniar, Krupa, Račanský, Truhlář, Van Wandergburg, Pfister, Chochola, Ondrášek, Pospíšil, Šaling, Šimčík.
Trenér : Suchopárek

Komentář k zápasu

Dva uklidňující góly domácích

Domácí junioři začali zápas hodně zostra, hned v úvodu měli dvě velké šance, sokolovský Balšán byl však dobře postaven. Kadaňští byli hodně aktivní, hosté si pomohli faulem a hned ve 2.minutě měli domácí početní výhodu. V přesilovce si vytvořili několik dobrých příležitostí, ale úspěšní nebyli. Poté hráli obě mužstva ve čtyřech. Hodně se ukazovaly posily z Chomutova Gellner s Mezerou, ale branku se vstřelit nepodařilo. Vše se změnilo v 7.minutě, když se k puku dostal Zacharenko a lehkou střelou otevřel skóre - 1:0. V průběhu 8.minuty krátce po sobě faulovali Vošta a Koblitz. Hosté tak hráli dlouhou přesilovku pěti proti třem. Kadaňští se statečně bránili, brankář Studnička musel ukázat své umění, zejména při střele Čižniara. Přesilovka zůstala nevyužita. Rozhodčí vylučoval náznak všeho. V 11.minutě pro změnu měli početní výhodu domácí, při níž od modré čáry pálil Hartman, ale trefil pouze lapačku Balšána. Ani kadaňští nebyli úspěšní. Domácí byli aktivnější, ale koncovka byla žalostná. Zvýšení skóre se dočkali až v 18.minutě, když z trestné lavice naskakující Kadlec vybojoval puk, zpoza branky našel Paula a ten po ledě poslal puk do branky - 2:0. Sokolovští poté hráli již druhou přesilovku pět na tři, při níž rozpoutali kolotoč před Studničkou, ale ten svou branku uhájil. Když naskočil z trestné Neprášek, dostal se do brejku, ale puk mu v poslední chvíli sklouzl z čepele a branku netrefil. Po něm se ještě do slibné šance dostal Gellner, ale ani ten neměl štěstí. V poslední minutě třetiny ještě rozhodčí vyloučil najednou dva sokolovské hráče a domácí budou mít dlouhou dvojnásobnou přesilovku, která se bude dohrávat v prostřední části.

Slibný náskok do poslední třetiny

Kadaňští se dostali hned v úvodu do šance, Koblitz našel Paula, ale trefil pouze gólmana. Hosté se ubránili. Ve 24.minutě byl vyloučen Mezera, v přesilovce hostí se dostal do šance Pospíšil, ale Pira ho poslal k ledu a hosté měli již třetí dvojnásobnou početní výhodu. Kadaňští se dobře bránili, dokonce při vlastním oslabení ujel Toman, ale nechal vyniknout Balšána. Hned z protiútoku pálil kousek za modrou Děkan, k dorážce se dostal Šimčík, ale Studnička parádním zákrokem zachránil své čisté konto. Rozhodčí nadále pokračoval ve vylučování, patrně mu vyhovovala hra v neúplném počtu. Na trestnou usedl Hartman. A při této přesilovce se hosté dočkali ve 28.minutě, Truhlář využil přihrávku od Říhy a protlačil puk za Studničku - 2:1. Krátce po vstřelení kontaktní branky opět úřadoval rozhodčí. Vyloučil sokolovského Krupu a domácí nepotřebovali mnoho času ke vstřelení branky. Koblitz využil parádní přihrávku Jáchyma a tečoval za Balšánova záda - 3:1. O minutu později, ale udělali domácí hrubou chybu na červené čáře, do brejku se dostal Šimčík a opět snížil na rozdíl jedné branky - 3:2. Hra se pak přelévala ze strany na stranu. Ve 35.minutě se k odraženému puku dostal Neprášek a lehce zakončil do napůl odkryté branky - 4:2. Ve 37.minutě byl na trestné Kadlec, ale hosté Studničku skoro neohrozili. Ve 39.minutě Pira z vlastního obranného pásma ideálně na útočné modré našel Kalinoviče a ten tváří v tvář nedal Balšánovi žádnou šanci - 5:2.

Drama až do konce

Domácí pokračovali v aktivní hře, jenže zvýšit vedení se zatím nepodařilo. Šanci dostali ve 45.minutě, kdy na trestnou usedl Pospíšil. Po několika vteřinách byl vykázán domácí Pira a bylo po přesilovce. Hra ve čtyřech lépe vyhověla hostům, Čižniar dokázal využít chyb domácích hráčů a snížil na 5:3. Kadaňští pak opět přidali. Jenže v 52.minutě obdržel Gellner pětiminutový trest + trest do konce utkání a hosté měli dlouho přesilovku. Kadaňští se dobře bránili, ale hosté několikrát nepříjemně zahrozili. V 55.minutě však udělali domácí chybu, nepřesně vyhodili, puk zastavil na modré Truhlář a střelou zpoza kruhů rozvlnil síť - 5:4. Sokolovští vycítili velkou šanci, vyrovnání se v přesilovce nedočkali. Když byli obě mužstva v plném počtu, tak v 57.minutě Chotaš vybruslil kolem levého mantinelu, našel Nepráška, ten neměl klid při zakončování, skóre se tak neměnilo. Dvě minuty před koncem se ve velké šanci zjevil Paul, ale ani ten nerozhodl. Minutu před koncem nechali hosté trestuhodně Schönauera samotného před Balšánem, ale skóre se ni tentokrát neměnilo. Drama pokračovalo. Hostů pracovaly nervy. Nemohli se smířit s nepříznivým stavem. Brankář Balšán a Pospšil obdrželi tresty do konce utkání za nesportovní chování. Domácí tak hráli přesilovku. Šest vteřin před koncem ještě Pira obdržel dvouminutový trest, ale skóre se již nezměnilo a domácí tak uhájili těsné vedení.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM