Kadaň nevyhrála ani poslední regionální derby

Katka Hodková | 31.01.2007 | |

Kadaň nevyhrála ani poslední regionální derby

K a d a ň - Poslední regionální derby v letošní sezóně je za námi, domácímu celku se nepodařilo vyhrát ani jeden ze čtyř zápasů této sezóny. Přesto kadaňský stadion navštívila tisícovka diváků, kterou hráči potěšili svižným hokejem. Domácí však tempo svého soupeře neudrželi celý zápas. Pořádnou porci smůly si navíc vybral kadaňský útočník Tomáš Polanský, ve druhé třetině si neúspěšně vyzkoušel dva samostatné nájezdy, které mu překazil chomutovský gólman Horčička.

 
40.kolo, středa 31.1.2007
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  2:4  (1:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Freiberg (Polanský, Derfler), 24. Postl (Kloz) - 7. Havlůj (Tauš, Šulc), 13. Nosek (Černý, Charousek), 26. Jíra (Bombic, Mikšovic), 30. Kostourek (Jíra, Mikšovic).
Rozhodčí: Fraňo - Bertlík, Hauser.
Vyloučení: 7:8, navíc Spitzer(KAD) 10 minut za nesportovní chování.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 920.
Střely na branku: 21:38.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Hlubuček, Suchánek, Spitzer, Chotaš, Kocek, Kloz, Vrtek, Moro, Polanský, Derfler, Freiberg, Pražák, Hlusička, Krpenský, Postl, Veverka, Kajer, Mezera, Chyba, Gellner.
Piráti Chomutov: Horčička - Chatrnúch, Trefný, Malinský, Bombic, Nosek, Černý, Řezníček, Šulc, Boušek, Šíp, Polodna, Jíra, Kostourek, Mikšovic, Hašek, Charousek, Jeslínek, Tauš, Heinisch, Havlůj.

Komentář k zápasu

První třetina: Chomutovští na sebe nenechali dlouho čekat

Kadaňským stadionem se již od prvních okamžiků nesla napjatá atmosféra. Nejen domácí diváci přišli na regionální derby v hojném počtu, ale také hosté si přivezli značnou podporu svých fanoušků. Oba tábory dychtily po úvodní brance. V domácích barvách se na svatyxni hostí vrhl jako první Polanský, ale i přes chybu Horčičky netrefil odkrytou bránu. Kadaňský gólman Stejskal si sáhl na puk vzápětí, zajímavou střelu na něj vyslal Černý, puk propadl Stejskalovi mezi rukou a tělem a skončil těsně vedle tyčky. V 7. minutě vypukl jásot na střídačce hostí. Chomutov rozebral domácí obranu a Aleš Havlůj po asistenci Tauše otevřel skóre zápasu – 0:1.

V 11. minutě si hosté podřezali vlastní větev. Domácí útočník Derfler se dostal do šance na samostatný nájezd, Šulc už ho nedokázal dostihnout, a tak hákoval a strhl Derflera na zem. V následující přesilovce se černožlutým podařilo vyrovnat na 1:1. Petr Freiberg dostal přesnou přihrávku z rohu od Polanského a střelou nad beton srovnal skóre. Radost v domácích řadách však dlouho nevydržela. O minutu později se hosté vyhoupli zpět do vedení – 1:2. V signalizované výhodě tečoval střelu Černého Martin Nosek. Zbytek třetiny poznamenaly tresty na obou stranách, většinu času se hrálo ve čtyřech. Na konci první třetiny navíc Kadaň obdržela dva tresty blízko po sobě. První si odešel sednout na trestnou lavici Veverka za nedovolené bránění, po něm pak Kloz za zdržování hry.

Druhá třetina: Polanský neproměnil dva nájezdy

Černožlutí se více než půl minuty bránili proti dvojnásobnému přečíslení, které se přeneslo z konce první dvacetiminutovky. Kadaň se ubránila i díky nepřesnému chomutovskému zakončení. Ve 24. minutě domácí srovnali účty na 2:2. Martin Postl se perfektně zorientoval před branku po přihrávce Kloze. Hosté se ale nedali zahanbit a brzy odpověděli. V čase 25:33 Bombic pálil mimo branku a Petr Jíra šťastně tečoval za Stejskala – 2:3.

Ve 28. minutě promarnil Polanský svůj první samostatný nájezd, ke kterému se dostal poté, co útočící pětka hostí zapomněla na zadní vrátka. Zakončení Polanskému pokazil svým vypíchnutím až Horčička. Zápas se přehoupl do druhé poloviny a domácí se nechali strhnout svižným tempem soupeře. Jenže Chomutov kadaňskou troufalost tvrdě potrestal. Za Stejskalova záda se po asistenci Jíry a Mikšovice trefil ve 30. minutě Michal Kostourek2:4. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny se ke svému druhému samostatnému nájezdu probojoval znovu Polanský, ale neuspěl ani střelou mezi betony. Černožlutí navíc zahodili ještě jednu šanci, když při přesilovce 5 na 3 nevsítili branku. Puk sice spadl kamsi za Horčičkova záda, ale hlavní sudí gól neuznal kvůli tomu, že ze svého pohledu neměl puk celým objemem za brankovou čarou.

Třetí třetina:

Konec zápasu již mnoho nezměnil. Kadaňští se sice mohli ukázat v několika přesilovkách, ale hosté si dobře kontrolovali pásmo. Ve 49. minutě ujel Kajer ve vlastním oslabení modrobílé obraně, jeho zakončení ale skončilo nad brankou. O chvíli později nastřelil ještě Hlubuček horní tyč Horčičkovy branky. Za Chomutov se předvedl Trefný, který však ani nadvakrát nepřekonal domácího brankáře Stejskala.

Přestože Kadaň neurvala žádný bod, hrál tým složený z mnoha juniorů zajímavý hokej, ve kterém se objevil nespočet dobrých šancí. Domácí se totiž tentokrát proti regionálnímu soupeři neuchýlili k defenzivnímu stylu hry.

Martin Gahler, Katka Hodková

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka trenér SK Kadaň: Myslím si, že to nebylo špatné utkání. Obě mužstva podaly kvalitní výkon. Diváci viděli spousty šancí na obou stranách, bohužel Chomutov potrestal všechny naše chyby a to rozhodlo. My jsme měli zejména ve druhé třetině tři, čtyři vyložené šance, které jsme nedokázali proměnit. Kdyby se nám podařilo dát gól za stavu dva dva, utkání by se vyvíjelo určitě jinak. Ve třetí třetině si soupeř už vedení pohlídal. Otázka play-off ? Nyní zkoušíme mladé hráče, určitě chceme zápasy vyhrávat, ale pro nás už je jen v oblasti teorie, je to pro nás daleko.

Redakce se omlouvá všem fanouškům. Ohlasy trenérů Chomutova nezveřejníme kvůli technickým problémům.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM