Letní příprava v SK Kadaň

Miroslav Lučan | 17.05.2007 | |

Letní příprava v SK Kadaň

Jako v každém nejen prvoligovém klubu tak i v Kadani běží letní příprava na plné obrátky. Mnohými hokejisty nenáviděná příprava na suchu začala 26.dubna, do které se zapojilo 22 hráčů. Hráči využívali všech prostor klubu SK Kadaň, včetně koupaliště, fotbalový stadion a formu také ladili na kolech. Taktéž v kadaňském klubu došlo ke změnám v týmu.

 
Ve funkci hlavního trenéra se poprvé ukáže pan Miroslav Novák, který v některých předešlých ročnících stál na lavičce jako asistent. Jeho asistentem se pro nadcházející sezónu stal pan Petr Vyskočil z Prahy. Pod jeho vedením se v mládežnických kategoriích představil nejeden hráč reprezentace. V posledních letech působil ve Spartě Praha. Mimo jiné přednáší i na pražské FTVS.

Nyní je kadaňský „A“ tým na soustředění na Měděnci, kde několikrát denně pilují fyzičku. Návrat ze soustředění je v pátek 18.května. V týmu trenéra Nováka je nyní 30 hráčů. Mezi nimi jsou i zcela nové tváře, ale také hráči, kteří v dřívějších dobách v Kadani nějaký čas působili. Brankářská dvojice je zřejmě jasná, Jiří Stejskal by měl být jasná jednička, záda by mu měl krýt Miroslav Hanuljak. Jako třetí gólman se připravuje Rudolf Tichý. Do obranných řad se budou tlačit Petr Pospíšil, nová akvizice Filip Vaněček, který přichází z týmu berounských Medvědů. Dalším hráčem je velmi známý Martin Klaus, Libor Hlubuček, účastník několika univerziád Radek Hlavatý, kadaňský odchovanec, který v posledních letech oblékal dres karlovarské Energie Ondřej Mašek, Petr Chotaš, jenž se v loňské dosti zvláštní sezóně velmi dobře uvedl. Z Mladé Boleslavi přichází Martin Všetečka, posledním obráncem v přípravě je Martin Kocek.

V útoku si také budou moci trenéři vybírat. Další sezónu by si v Kadani rádi zahráli : Tomáš Polanský, Miloš Kajer, Martin Postl, talentovaný Vladislav Vrtek, staronovou tváří je v týmu také Lukáš Duba, který se v Kadani moc přál dohodnout na nové smlouvě. Loňský junior Martin Kýhos, Radek Krpenský, Jaroslav Veverka, zkoušet štěstí v útoku přichází z Boleslavi Tomáš Hertl, Michal Hlusička, Tomáš Gellner, junior Martin Kadlec, fanoušky velmi oblíbený Petr Derfler, Roman Pražák. Dalšími novými hráči jsou bratři Jan a Jakub Bauerové z karlovarské Energie, Lukáš Tenkač a Tomáš Chyba.

V pátek 18.května ihned po příjezdu mužstva ze soustředění se k týmu připojí výrazná posila Patrik Fink, který v Kadani v uplynulé sezóně odehrál několik zápasů. Na začátku června se také dostaví nadějný karlovarský obránce juniorky Zbyšek Satora, jenž se také pokusí vybojovat místo v sestavě. V průběhu letní přípravy by se ještě měl zapojit Adam Kašpárek. Další hráči jsou nadále v jednání.

Mužstvo naopak opustili: Pavel Metlička, ten byl vytrejdován k nováčkovi soutěže HC Most za brankáře Hanuljaka. Ondřej Staněk ačkoli by rád v Kadani zůstal, byl svým domácím klubem Slavií Praha odeslán na farmu do Havlíčkova Brodu. Robert Slipčenko byl poslán taktéž do Mostu, útočník Adam Miškovský odešel do Sarezy Ostrava, která je o poznání blíže jeho domovu. V klubu dále nebudou pokračovat Zdeněk Žák, Standa Stavenský, Jan Mezera, Lukáš Zika a Jaroslav Buchal . Útočníci Petr Freiberg a Jan Stehlík se připravují v KLH Chomutov, kde se pokusí prosadit, pokud by se tak nestalo, vrátí se zpět do našeho klubu.

Od pondělí 21.května do konce června budou nadále hráči potit krev v prostorách klubu, lesoparku, koupališti a na fotbalovém stadionu. Poté budou mít tři týdny dovolenou a zpět do práce nastoupí 23.července, kdy absolvují tři tréninky na suchu a poté vyjedou 26.července na led.

Mezi tím jako již tradičně každý rok sehrají dva fotbalové turnaje s hokejovými kluby, a to 16.6. v Místě a 23.6. v Málkově.

V přípravných zápasech si změří síly :

 3.8. SK Kadaň – KLH Chomutov
 7.8. SK Kadaň – Baník Most
 9.8. HC Klášterec – SK Kadaň
14.8. Beroun – SK Kadaň
16.8. SK Kadaň – Mladá Boleslav
21.8. Baník Most – SK Kadaň
28.8. SK Kadaň – Beroun
30.8. Mladá Boleslav – SK Kadaň
 4.9. KLH Chomutov  - SK Kadaň 

O dalších případných změnách vás budeme včas informovat.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM