Vsetín z extraligového kolotoče

Miroslav Lučan | 06.06.2007 | |

Vsetín z extraligového kolotoče

Vsetín, jehož hospodaření v posledních letech provázejí dluhy, nesmí pokračovat v hokejové extralize. Asociace profesionálních klubů (APK) tým ve středu odpoledne na valné hromadě ve Velké Bíteši vyloučila z nejvyšší soutěže za to, že v sezóně 2006/07 nedodržel licenční pravidla. Valašský klub se ale proti rozhodnutí APK odvolává k arbitráži hokejového svazu.

 
Hokejisté Vsetína tak s největší pravděpodobností zmizí po třinácti letech z nejvyšší soutěže. Asociace profesionálních klubů Vsetínu už neudělila kvůli ekonomickým problémům extraligovou licenci. Pro jejich vyloučení hlasovalo všech deset klubů z Čech, proti byly tři moravské kluby. Další dva se hlasování zdržely. Nadcházející ročník extraligy se tak bude hrát téměř jistě se čtrnácti mužstvy.

Bude moci hrát alespoň v první lize?

„Vsetínskou hokejovou jsme vyloučili z extraligy z důvodů neplnění a porušování povinností stanovených valnou hromadou APK. Jejich předložený vinkulovaný vklad pro sezónu 2006/2007 totiž nesplňuje stanovené podmínky. Navíc Vsetínští nenaplnili povinnost uhradit včas veškeré nevyřízené finanční závazky,“ zdůvodnil rozhodnutí ředitel APK Ctibor Jech.

Prozatím nikdo netuší, co bude s hokejem ve Vsetíně dál a zda bude moci šestinásobný mistr startovat aspoň v I. lize. „To není otázka pro nás,“ tvrdili shodně Jech i ředitel extraligy Stanislav Šulc. „Na toto snad ani hokejové řády nepamatují,“ připustil Jech.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM