Výborný výkon v poslední třetině a zasloužené vítězství

David Havlík, Miroslav Lučan | 14.08.2007 | |



K a d a ň - Po nedělním zužování kádru, vyjeli hráči SK Kadaň již jako jeden tým změřit síly v dalším přípravném zápase s velkým soupeřem o play-off HC Beroun. V první třetině se týmy oťukávály a branky začaly padat až v prostřední části. Skóre otevřel Petr Pospíšil, ale domácí v polovině zápasu kontrolovali. V úvodu třetí třetiny krásnou brankou strhl vedení na stranu černožlutých Fink a o chvilku později ještě Pospíšil svou druhou brankou vedení zvýšil. V polovině třetiny berounští ještě snížili, ale šest minut před koncem Klaus využil bombou dvojnásobnou přesilovku a vrátil hostím dvoubrankové vedení, na které již domácí nestihli zareagovat a Kadaň si tak po dobrém výkonu odváží vítězství 2:4.

 
6.kolo, úterý 14.8.2007
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  2:4  (0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 30.Lukačovič (Křesťan), 46.Hudíček - 21.Pospíšil (Pražák), 42.Fink (Vaněček), 43.Pospíšil, 54. Klaus (Hlavatý).
Rozhodčí: Florián.
Vyloučení: 9:9.
Využití: 0:2.
Diváci: 100.
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
Medvědi Beroun 1933: Štelmach (31. Novák) -- Kameš, Jelínek, Filip, Privoznik, Lukačovič, Trojovský, Braniš - Tvrzník, Šinágl, Novotný, Polák, Křesťan, Vlček, Šulčík, Černý, Pavel, Culka, Hudíček, Kepl, Mrňa, Rybecký, Kupec.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal (31. Hanuliak) -- Vaněček, Hlubuček, Spitzer, Pospíšil, Klaus, Hlavatý, Mašek, Chotaš - Polanský, Fink, Duba, Pražák, Vrtek, Derfler, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Kýhos, Chyba, Krpenský.

Komentář k zápasu

Kadaň do Berouna přijela s bývalým berounským obráncem Filipem Vaněčkem, který na soutoku Berounky a Litavky pomatuje spoustu sezon a dnes se mu povedlo proti svému bývalému klubu bodovat. Další vzájemný zápas Berouna a Kadaně mnoho krásy nepřinesl, po první třetině na ukazovateli svítily pouze nuly a vše nasvědčovalo dalšímu úpornému boji ve, kterém gól nepadne. Naštěstí se diváci dočkali branek ve druhé a třetí třetině. První třetina patřila domácím, Kadaň si na puk sáhla minimálně a střel na branku bylo pomálu. ve druhé třetině Kadaňští srovnali krok a ve třetí se pořádně rozstříleli.

První třetina nepřinesla žádné góly. Kadaň začala přesilovou hrou, kterou Medvědi bez problému ubránili a nepustili soupeře do žádné větší šance. Nejblíže gólu byl Jiří Novotný v 5. minutě, kdy ho našel samotného před brankou Adam Lukačovič. Novotný svou kličkou vyzrál na brankáře, avšak prázdná branka pro něj zůstala zakletá. V 8. minutě dostali Berounští příležitost přesilové hry. Za zmínku stojí tvrdá střela Matěje Trojovského, která skončila na hrudi skvěle chytajícího Stejskala. Berounský kapitán v druhé šanci střílel bekhendem nad břevno. V čase 9:44 se ke slovu dostala i Kadaň. Štelmach však se střelou Kadlece neměl nejmenší problémy. Petr Šinágl se opět snažil svým typickým způsobem tlačit s pukem až do branky v pádu narazil na Stejskala. První berounská lajna pokračovala v náporu i v 17. minutě, Martin Tvrzník do jízdy přihrál Šináglovi, po levici měl Novotného, ale rozhodl se pro střelu a ta končí v útrobách brankáře. První třetina by se asi trenéru Kadaně nehodnotila vůbec dobře, většinu času měli puk na hokejkách domácí hráči a do ničeho žlutočerné nepustili.

Do druhé třetiny nastoupily týmy trochu více nabuzeni a fanoušci se také dočkali gólů. V 50. vteřině druhé třetiny v přesilové hře Pražák zpoza branky přihrál před Petru Pospíšilovi, který umístil kotouč pod víko domácí klece 0:1. Medvědi se hned po buly tlačili před Stejskalovu branku. V čase 23:18 se Vaněčkovi nepovedlo přesně rozehrát, puku se ujal Jelínek, ale Stejskal jeho střelu vytěsnil vyrážečkou. Berounská útočná formace Novotný-Šinágl-Tvzník dlouho motala hlavu Kadani v obranném pásmu, ale ani Novotný v největší šanci brankáře nepřekonal. Berounští dostali příležitost ke hře 5 na 3 ovšem podobně jako v minulých přípravných zápasech se gólu nedočkali. Po marných snahách však už Medvědi ve 30. minutě zakončili přesně. Křesťan bekhendem přihrál Lukačovičovi a ten pohotově zavěsil pod horní tyčku - 1:1. Ve 30. minutě, jak už to v přípravných zápasech bývá zvykem, se na obou stranách střídali gólmani. Ve 32. minutě Vladimíra Kýhose zastavil v brejku faul Hudíčka a následně postavená tyč. Rozhodčí nařídil trestné střílení, ve kterém Hlavatý trefil jen lapačku Nováka.

Třetí třetina byla na góly nejbohatší a Kadaň v ní ukázala svou sílu. Nejprve Vaněček našel osamoceného Patrika Finka, který v úniku prpasíroval Novákovi puk mezi nohy - 1:2. Půl minuty poté Petr Pospíšil vstřelil rozhodující branku zápasu - 1:3. Ve 46. minutě pak ještě upravil skóre Tomáš Hudíček na 2:3. Ve středním pásmu zachytil puk a v akci dvou na jednoho zvolil místo přihrávky střelu a nemýlil se. Medvědi se poté ještě pokoušeli o vyrovnání, ale místo něho přišla dvojnásobná kadaňská přesilovka a gól z hole Martina Klause, jeho dělovka skončila až v síti Novákovy klece 2:4.

David Havlík

Ohlasy trenérů

Filip Vaněček (obránce Kadaně): „Dnes to byl typicky přípravný zápas, pro diváky nezáživný. Spíš boj opravdu nepohledný. Třetí třetina se nám podařila, hodně jsme se zvedli. První dvě třetiny byly špatné, nehráli jsme v nich dobře. Měli jsme štěstí, oba gólmani nás podrželi. V Berouně se hraje všeobecně špatně hostujícím mančaftům. Máme před sebou ještě hodně práce, krom třetí třetiny bych nás nepochválil.“

Radek Křesťan (útočník Berouna): „Nehráli jsme dnes vůbec dobře a v poslední třetině jsme zcela propadli. Nedá se ale nic dělat, protože teď hodně trénujeme a může to být také dost z únavy. Ovšem musíme v dalších zápasech hodně přidat. Tohle by na ligu určitě nestačilo.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM