Kadaň poráží Beroun i na svém ledě

Jakub Coufal, Martin Gahler | 28.08.2007 | |

Kadaň poráží Beroun i na svém ledě

Odvetné utkání s Berounem v sérii přípravných zápasů zvládli i napodruhé lépe Kadaňští. Po vyrovnané 1. třetině brali Severočeši v dalším průběhu stále více a více otěže klání do svých rukou. Vyvrcholením pak byla poslední část, ve které domácí zakončili zápas vítězstvím 5:2. Hosté si částečně spravili náladu samostatnými nájezdy, které dokázali vyhrát poměrem 1:2. Ve fotogalerii přinášíme ze zápasu fotografie.

 
9.kolo, úterý 28.8.2007
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  5:2  (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Vrtek (Kašpárek), 26. Pospíšil, 38. Derfler (Vrtek), 43. Derfler (Vaněček), 52. Postl (Mašek) - 5. Nedorost (Lukačovič, Vlček), 37. Kepl (Filip). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Kocek, Vaněček, Pospíšil, Spitzer, Klaus, Hlavatý, Mašek, Chotaš, Polanský, Kýhos, Postl, Derfler, Vrtek, Veverka, Hlusička, Kajer, Kadlec, Kašpárek, Chyba.
Medvědi Beroun 1933: Štelmach - Kameš, Babický, Filip, Privoznik, Lukačovič, Breniš, Čížek, Tvrzník, Šinágl, Novotný, Vlček, Křesťan, Nedorost, Černý, Kupec, Pavel, Mrňa, Kepl, Polák, Heřman.

Komentář k zápasu

Vyrovnaná hra se projevila i v brankovém výčtu

Úvod klání se nesl ve znamení mnoha nepřesností z obou stran. O vážnější rozruch se postaral na začátku 5. minuty Pospíšil, nezakončil však přesně.
Z následujícího útoku se naopak zaradovali hosté. Po přihrávce od Lukačoviče ujížděl zcela sám Nedorost a v čase 4:32 nedal Stejskalovi pranic šancí. Své sólo na 0:1 zakončil povedenou kličkou do forehandu. Druhou asistenci si připsal Vlček.
O několik minut později mohli Kadaňští vyrovnat během přesilové hry. Při nátlaku domácích se nejvíce činili například Spitzer či Derfler. Berounský muž v masce Štelmach byl doposud vždy na svém místě.
V čase 13:24 Severočeši znenáhla udeřili. Po založení akce černožlutých v prostřední části kluziště si Kašpárek s Derflerem párkrát prohodili puk, přičemž druhý jmenovaný zakončil z bezprostřední blízkosti pod víko, 1:1.
V chýlícím se závěru třetiny měli možnost jít do vedení hosté, neboť hráli delší dobu v početní výhodě. Nabídnutou výhodu nevyužili, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Kadaň se aktivnějším přístupem dostala do vedení

Začátek prostřední části zahájila Kadaň v oslabení, protože dorazila na led až po vypršení povoleného limitu na odpočinek. Beroun lehkovážnost málem potrestal, když tvrdá dělovka Nedorosta orazítkovala horní tyč Stejskaly svatyně.
Hned po osvobození zabrali naopak domácí. Nájezd 2 na 1 přinesl pouze přesilovku, ve které zazněla rovněž konstrukce branky. Odbyla půlminuta početní výhody a po tvrdém zákroku Breniše na Kadlece, musel napadený domácí hráč na ošetřovnu s krvavým zraněním. Následovala logicky přesilovka 5 na 3. K podivu velké části fanoušků zůstalo jednání hráče hostů bez povšimnutí rozhodčího. Berounský hříšník s trestem nesouhlasil, otevřel vrátka trestné lavice a důraznými výroky se dožadoval komunikace s mužem v pruhovaném.
Severočeši během výhody dlouho a tvrdě tlačili, avšak bez brankového vyjádření. Potrestaní přesto přišlo. V čase 25:35, kdy se už na ledě působil jeden z provinilců, vypálil od modré Pospíšil přízemní střelu, která prošla mezi betony brankáře Medvědů, 2:1.
Domácí hráli očividně při chuti, z čehož vyplynuly i šance. V 29. minutě ujížděli Chyba s Vaněčkem na jediného obránce. Celou situaci bravurně vyřešil dobrým postavením Štelmach.
Ke konci 31. minuty zahrozili hosté. Samostatný nájezd Mrňa neproměnil a chuť úspěchu mu zůstala zapovězena i po pozdější dorážce.
Medvědi se dočkali až v čase 36:57. V mlýnici před Stejskalem se nejlépe zorientoval Kepl a v pohodě dorazil za bezmocného brankáře. Na 2:2 mu přihrával Filip.
Kadaň se bleskově vrátila do vedení. V čase 37:40 se radoval Derfler a nahrávající Vrtek. Časomíra ukazovala stav 3:2 i po 2. siréně.

Kadaň navýšením skóre zpečetila vítězství

V posledním dějství přinesla vážnější vzrušení situace, kdy Polanský přestřelil prázdnou branku. Puk si přesto o chvíli déle našel cestu za záda Medvěda s maskou. V čase 42:46 zvýšil na 4:2 Derfler, přihrával Vaněček.
V čase 48:32 byl atakován při samostatném úniku Postl. Pozdější trestné střílení neproměnil díky dobře postavenému betonu Štelmacha.
Nevyužité šance domácí litovat nemuseli. Čas 51:10 pro ně znamenal zvýšení na 5:2. Po kombinační akci a střele Postla dorazil puk z brankové čáry Mašek.
Na hráčích v černožlutém bylo nadále vidět uvolnění a pohoda, která se projevila na hře. Medvědi se dlouho nemohli dostat do trvalejšího útoku, natožpak do vážného ohrožení Stejskalova území. Kadaň bez větších potíží uhájila náskok a po tvrdém boji zvítězila 5:2. V samostatných nájezdech si hosté zachovali čest, když tuto dovednostní disciplínu vyhráli 1:2.
Jakub Coufal, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM