Utkání s Pantery rozhodly přesilovky

Miroslav Lučan | 14.11.2007 | |

Utkání s Pantery rozhodly přesilovky

Utkání začalo pro domácí nadějně, ze zdvojené přesilovky Derfler poslal Kadaň do vedení. To vypadalo se Severočechy ještě dobře. Jenže poté se přestalo dařit. Havířovští nehráli nijak oslnivý hokej, ale na špatně hrající domácí to stačilo. V prví části využili havířovští dvě přesilovky a otočili skóre. Ve druhé části se domácí hodně tlačili před Valentovu branku, ale ten byl pro hosty velkou oporou. Kadaňští střelci byli hodně zoufalí, nedokázali využít vyložené šance. Naopak hostům stačila jedna využitá přesilovka ke zvýšení skóre. Do třetí části nastoupili kadaňští s odhodláním vrátit se do zápasu, ale přišla hodně studená sprcha. Po pár vteřinách Mikšan využil chyby domácí obrany a po další brance vystřídal domácího gólmana. Necelé dvě minuty před koncem čtvrtá formace předvedla pěknou akci, na jejímž konci byl Chyba a upravil tak skóre. Ačkoli havířovští v utkání nic extra hokejového nepředvedli odváží si možná překvapivě všechny tři body za vítězství 2:4.

 
21.kolo, středa 14.11.2007
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  2:4  (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Derfler (Duba), 59. Chyba (Vrtek, Kadlec) - 10. Daněček (Haas, Staněk), 11. Velecký (Huhnto, Seman), 26. Varga (Sochorek, Daneček), 41. Mikšan (Škoda, Zdráhal). Rozhodčí: Jebavý - Rozlílek, Sichrovsý. Vyloučení: 7:9, navíc Prokop (HAV) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (41. Stejskal) - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Hlavatý, Pospíšil, Vaněček, Kocek, Mašek, Polanský, Fink, Jakub Bauer, Pražák, Derfler, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba.
AZ Heimstaden Havířov: Valent - Prokop, Klimeš, Lašek, Huhto, Staněk, Varga, Novák, Peštuka, Škoda, Zdráhal, Mikšan, Hulva, Velecký, Seman, Daněček, Sochorek, Haas, Niec, Bokroš.

Komentář k zápasu

Šťastný gól a vedení Havířova

Začátek zápasu se nevyvinul pro domácí příliš šťastně. Po půl minutce špatně střídali, čehož si čároví všimli a domácí celek tak musel čelit oslabení. Naštěstí pro ně však po chvilce fauloval exkadaňský Lašek a síly se vyrovnaly. Při hře ve čtyřech se nedařilo ani jednomu celku založit útok. Ve čtvrté minutě fauloval vysokou holí havířovský Prokop a obdržel dvě + dvě minuty. Kadaňští si během přesilovky vytvořili několik šancí, ale střely nebyly pro Valenta příliš těžkou prací. Do konce přesilovky chybělo něco přes minutu, puk po pravém mantinelu zavezl Duba, přihrál před branku a Derflerpod Valentem dostal puk až do branky - 1:0. V deváté minutě byl po přísném podražení vyloučen Spitzer. Havířov se dostal do pásma, kadaňská obrana se točila jako na kolotoči a Daněček lehkou střelou vyrovnal - 1:1. V jedenácté minutě se po křídle prodral Velecký, jeho střelu tečoval jeden z obránců a Hanuljakovi nešťastně proklouzl puk pod ramenem - 1:2. V této chvíli se „vyznamenali“ kadaňští fanoušci v „kotli“, kteří nesmyslně začali skandovat jméno druhého kadaňského brankáře Stejskala. Sotva zletilí fanoušci s jejich nezletilými kamarády by se nad sebou měli zamyslet. Poté obě mužstva měli po sobě krátké přesilovky. V té kadaňské se sám před gólmanem ocitl Patrik Fink, ale ani na dvakrát Valenta nepřelstil. Hra byla u obou mužstev dosti nepřesná, střílelo se spíše z větší vzdálenosti. Dvě minuty před koncem nabídl Staněk domácím další početní výhodu. Rozhodčí Jebavý byl však jiného názoru a ještě před koncem třetiny vyloučil Dubu. Skóre se již do přestávky neměnilo.

Velký tlak branku domácích nepřinesl

V úvodu třetiny přestáli kadaňští oslabení. V dvacáté čtvrté minutě narazil Duba tvrdě na hrazení Peštuku, který se skácel na led a sudí Jebavý vyloučil kadaňského hráče na dvě minuty. V přesilovce pálil tvrdě od modré Huhto, ale Hanuljak puk kryl v náručí. Přesilovka havířovským opět vyšla, Sochorek přihrál křížem přes útočné pásmo a Varga pěknou střelou zvýšil - 1:3. Již druhé hodně přísné vyloučení bylo potrestáno gólem. Kadaňští hráči tomu ovšem svou hrou také vydatně pomohli. Ve dvacáté deváté minutě si při další početní výhodě domácí vytvořili tlak, ale při koncovce byli hodně zoufalí. Při hře pět na pět tlak pokračoval, ale Valent byl mužem na svém místě. Ve třicáté druhé minutě se Pražák ocitl před brankovištěm, vyprášil Valentovi betony, ale při zakončování byl faulován V následné přesilovce havířovští nevěděli kam dříve skočit, ale domácí střelci měli hodně zvlhlí prach. Duba nedokázal protlačit puk skrz stojící hradbu těl do odkryté branky. Kadaňští diváci, hlavně v sektoru za hostující střídačkou, kam chodí hlavně starší ročníky hnali své mužstvo kupředu. Místy až drtivý tlak domácích opět vyústil ve vyloučení havířovských. Jenže početní výhoda se dnes na rozdíl od hostí vůbec nedařila. Gólman Valent byl jednoznačně oporou hostí. Domácí hokejisté měli velkou chuť, ale vůbec se nedařilo. Zřejmě si štěstí vybrali v předchozích utkáních.

Snížení přišlo příliš pozdě

Do třetí části nastoupili kadaňští hodně nabuzeni, ale přišla hodně studená sprcha, obrana chybovala a Mikšan sám před Hanuljakem navýšil vedení - 1:4 a na tváři havířovského kouče Chlustiny byl vidět úsměv. V brance domácích došlo ke střídání, Hanuljaka nahradil Stejskal. Hosté ze severu Moravy nehráli nijak oslnivý hokej, ale štěstí na hokejkách jim proti zoufale hrajícím kadaňským stačilo. Ve čtyřicáté páté minutě se zjevil sám před Stejskalem Daněček, ale kadaňského mága nepřelstil. Ve čtyřicáté osmé minutě opět při domácí početní výhodě vytvořili kadaňští závar před brankovištěm, ale nikdo nedokázal puk protlačit do sítě. V padesáté druhé minutě se domácí ubránili početní výhodě. Hosté se nikam netlačili. V padesáté páté minutě už i kadaňští cítili, že s utkáním nic neudělají a v zápase rezignovali. Utkání se spíše jen dohrávalo, nikdo se nikam nehrnul. Dvě minuty před koncem se v šanci objevil Spitzer, ale Valent na dvakrát zneškodnil. Kadaňští se přeci jen dočkali, po parádní akci čtvrté formace Vrtek předložil Chybovi a ten vymáchal Valenta v brankovišti a do prázdné branky snížil - 2:4. V poslední minutě mohl ještě Polanský zdramatizovat utkání, ale jeho kličku Valent vystihl.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů


Miroslav Novák - trenér SK Kadaň :
Zápas jsme začali dobře, vedli jsme 1:0, ale bohužel to bylo z naší strany vše. Ve druhé třetině jsme měli spousty šancí ješt na vyrovnání, ale nedokázali jsme i velké šance využít. Nebyly to 100% gólové šance, ale z těchto příležitostí se góly dát musí. Na druhou stranu soupeř zahrozil a vždy góla dal, je to pak těžké. Na nás poté spadla deka, těžko se mi utkání hodnotí, ale nyní musíme jít dál, podívat se na zápasové video, ponaučit se z chyb a soustředit se na další zápas.

Alois Chlustina - trenér HC Havířov :
Zápas byl pro mne velice prestižní. Do Kadaně jsem přijeli získat alespoň bod, věděli jsme, že v posledních zápasech měli velice dobré výsledky. Tomu jsme podřídili naší taktiku, celý týden jsme se na to připravovali. Důležité bylo, že se nám podařilo rychle vyrovnat. V přesilovce jsme přidali další branku a pak jsme si již výsledek pohlídali. Kadaň je silná, ale my po krizi ve druhé čtvrtině soutěže také již nabíráme obrátky.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM