Kometa se rozzářila až v prodloužení, Kadaň veze cenný bod

Miroslav Lučan | 05.12.2007 | |

Kometa se rozzářila až v prodloužení, Kadaň veze cenný bod

B R N O - K utkání 27.kola 14.hokejové ligy zajížděl A-tým SK Kadaň na led brněnského Ronda, kde narazil na velice těžkého protivníka, jednoho z favoritů celé soutěže HC Kometa Brno. Kdo si před zápasem myslel, že půjde o jednoduché utkání z pohledu domácích se velmi mýlil. Černožlutí bezchybně bránili a nepouštěli domácí do vyložených šancí. Naopak jednu využil kadaňský Buďa, když chybovala domácí obrana a ze samostatného úniku poslal Kadaň do vedení. Ve druhé třetině kadaňští dále hráli svoji hru, ale Kometa přeci jen dokázala vyrovnat z přesilové hry. Ve třetí části gól divíci neviděli, kadaňští přežili dvojnásobné oslabení. Rozhodnout tak muselo prodloužení, nejprve Bauer neproměnil jasnou tutovku a z následného protiútoku Černý upravil tak na konečných 2:1pp. Severočeši již po šesté v sezóně prohrávají prodloužení. S bodem z Ronda musí být však spokojeni.

 
27.kolo, středa 5.12.2007
HC Kometa Brno - Sportovní klub Kadaň  2:1p  (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Lipina (Morava, Čech), 63. Černý (Čech) - 16. Buďa (Spitzer).
Rozhodčí: Trombík - Poruba, Vengřín.
Vyloučení: 5:8, navíc Polanský (KAD) 10 minut.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 4276.
Střely na branku: 33:21.
Průběh utkání: 0:0,0:1,2:1.
HC Kometa Brno: Kubeš - Čech, David, Mikel, Houdek, Morava, Malena, Fojtík - Vostřák, Lipina, Dlouhý - Černý, Padělek, Barus - Appel, Moskal, Rob - Hruška, Zábranský, Staněk.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Chotaš, Kloz, Spitzer, Vaněček, Hlubuček, Pospíšil, Hlavatý, Mašek - Polanský, Fink, Chyba, Buďa, Vrtek, Kajer, Pražák, Derfler, Bauer, Kýhos, Veverka, Duba.

Komentář k zápasu

Úvod utkání se nedl v hodně ospalém duchu, hra se utápěla v řadě nepřesností, hojně se přerušovalo. Domácí nevyužili hned v úvodu přesilovou hru, kdy byl vyloučen exbrněnský Kloz. Problém využívání početních výhod se pak táhl celou první polovinou zápasu jako červená nit, až v závěru prostřední části se povedlo přesilovku využít. Hosté se osmělili ve čtvrté minutě, kdy Kubeše prověřil Kýhos. V minutě šesté se pak domácí gólman řádně zapotil, když likvidoval první velkou šanci zápasu - Buďa se ocitl na modré osamocen, brejk ale nezakončil ideálně a Kubeš kotouč ramenem vyrazil. Další velkou šanci spálil Polanský, který zakončil brejk dva na jednoho střelou. Tu Kubeš jen vyrazil a Finkovi k dorážce chyběly jen centimetry. Kometa měla puk častěji na holi, ale podobné pžíležitosti si vypracovávala jen velmi těžko.

Ve druhé desetiminutovce úvodní třetiny se možností urodilo pomálu. Kometa sice pokračovala v optickém tlaku, Stejskal ale žádný puk za svá záda nepustil. Naopak - po propadnutí ve středním pásmu se do samostatného úniku opět dostal Buďa. tentokrát volil místo střely bekhendový blafák a Kubeš neměl šanci zasáhnout - 0:1. To byla hodně studená sprcha a domácí hokejisté se po ní řádně probrali. Do konce třetiny zamkli i díky přesilovce soupeře do obranného pásma. Jiří David od modré pumelicí rozezvučel tyčku, Černý po příhře Appela ve stoprocentní šanci z metru přestřelil branku. Když se pak neujala ani střela Staňka, šlo se do kabin za překvapivého stavu 0:1.

V úvodu druhé části se v jasné šanci zjevil Moskal. Stejskal vyrazil puk po nahození jen před sebe a brněnský útočník tím byl tak překvapen, že vypálil pouze brankáři do výstroje. Po vyloučení Chyby stupňovala Kometa tlak, který ale byl jen platonický. Ke střele se domácí borci odhodlali málokdy, černožlutí navíc brněnské hráče výborně blokovali a jen málo střel prošlo až ke Stejskalovi. Hosté se prezentovali jedinou vážnější akcí, Vrtek osamocen před brankou přestřelil. Jinak se Kadaň jen bránila a nahazovala puky směrem ke Kubešovi, což na rozleptání domácích útočných choutek stačilo.

Až v čase 36:25 se začalo blýskat na lepší časy. V přesilové hře pálil Morava, jeho střelu Stejskal jen vyrazil a všudybyl Lipina poslal puk pod jeho tělem do branky. Začínalo se tak opět od nuly. Domácí mohli kontrovat také v přesilovce, nařízené po faulu Mikela. Dvakrát střílel Kloz, jednou Polanský, Kubeš byl ale připraven. Při ráně exbrněnského beka měl i trošku štěstí, střelu neviděl a ta těsně minula jeho klec. Po návratu Mikela se ještě zkoušel prosadit Hruška, po jeho střele se dostal ke kotouči Staněk, ale ani on již s výsledkem nepohnul. Druhá siréna tak uťala zápas za stavu 1:1.

I ve třetí třetině předváděli hosté jednoduchý hokej, nekomplikovali si situaci a zodpovědně bránili pro ně nadějný stav. Domácí se neustále snažili o zteč středního pásma, byli však výborně pokryti soupeřem a na každou příležitost se hodně nadřeli. Hru kouskovaly časté tresty, ofsajdy a zakázaná uvolnění, navíc docházelo k mnoha prostojům před vhazováním. V přesilovkách se však neprosadil ani jeden tým. V 51. minutě se k dorážce dostal Dlouhý, kotouč však do poloodkryté klece neposlal, Stejskal se na poslední chvíli přesunul a touš lapil. Když pak v posledních minutách neuspěli po řadě Vostřák, Dlouhý a Lipina, bylo čím dál jasnější, že utkání dospěje k prodloužení. Na straně druhé Kubeš vytasil výborný zákrok při střele Finka. Utkání tedy skončilo v normální hrací době 1:1 a prodlužovalo se.

V průběhu prodloužení se pak již hrálo vabank. nejprve po příhře Vostřáka střílel tvrdě Čech, ale Stejskal betonem vyrazil. Na druhé straně se v gólové šanci ocitl Bauer, Kubeš ale také svůj tým podržel. Buďu v samostatném úniku zastavil ofsajd a to již bylo ze strany hostí vše. V čase 62:57 se totiž do brejku dostalo duo Černý - Lipina. Prvně jmenovaný obalamutil nejprve beka, pak i gólmana a do poloprázdné klece elegantně zavěsil. 2:1, rozhodnuto. Kometa tedy vydřela alespoň prémiový bod v prodloužení.

Martin Lísal, Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM