Pro play-off uděláme vše!

Miroslav Lučan | 23.12.2007 | |

Pro play-off uděláme vše!

V době Vánočních svátků mají hokejisté 1.ligy krátkou přestávku. Tráví příjemné chvilky s rodinou a příbuznými, aby přišli také na jiné myšlenky, než na zápasový kolotoč. Kadaňští hokejisté ztratili slibný bodový náskok na sedmý tým ve skupině, který již nenakoukne do bojů play-off. Po Novém roce tak vypukne velké drama o postupovou pátou a šestou příčku. V době, kdy je na stadionech klid ochotně na otázky odpovídal útočník Tomáš Chyba….. .

 

Kdy a kdo tě přivedl k hokeji ?

K hokeji mě přivedli moji rodiče, bylo mi něco kolem pěti let.

Kdo je Tvůj hokejový nebo sportovní vzor ?

Mým hokejovým vzorem byl vždy Milan Hejduk, momentálně hrající za Colorado.

Eviduješ si kanadské body, góly, přihrávky … ?

Ne, nikam si takové věci nezapisuji, ale samozřejmě se někdy podívám do statistik, jak na tom opravdu jsem, i když tohle není pro hokej to hlavní ...

Máš nějaký hokejový sen, kterého by jsi chtěl dosáhnout ?

Každý z nás má nějaký sen, jen musí člověk stát nohama na zemi a vědět na co má a na co nemá. Můj sen bylo dostat se do reprezentace, tam jsem nakoukl. Každopádně bych se chtěl vrátit zpět do extraligy a zahrát si nejvyšší soutěž mužů.

Co tě na hokeji nejméně baví anebo nejvíc vadí?

Na hokeji mě baví vše, není tu žádná věc co mi nesedí.

Co letní příprava?

Letní příprava je součástí hokeje, i když ji hokejisti nemají rádi, nejsem ten typ, kterému by zrovna vadila.

Co považuješ za svůj největší úspěch v dosavadní kariéře?

Za největší úspěch v mojí kariéře považuji určitě účast v reprezentaci do 19 a 20 let. Také výběr hráčů do 15ti let severních Čech, se kterým jsem odcestoval do Kanady.

Jak si rozumíš se spoluhráči ?

Se spoluhráči si rozumím dobře. Je tu opravdu výborná parta a troufám si říci, že je to zatím nejlepší parta ze všech týmů, kde jsem byl.

A s trenéry?

S trenéry nemám žádný konflikty, takže si myslím, že spolu vycházíme dobře.

Mohl bys nějakého hráče v týmu vyzdvihnout ?

Tak osobně, za výkonem týmu stojí každý hráč, který na sobě maká a chce, aby tým šel pořád nahoru. Já tu nechci vyzdvihávat přímo nějaké hráče, ale mezi dříče týmu patří určitě Tomáš Polanský.

Co budete s týmem považovat za úspěch v této sezoně ?

Tak, každý z nás chce postoupit do play-off, a pro to uděláme vše. Nechci nic zakřiknout, je před námi ještě dlouhá cesta.

Vrátíme se ke včerejšímu utkání v Mostě, dá se říci, že to bylo důležité utkání, nepovedlo se, víš proč ?

Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát a to se bohužel nepovedlo. Myslím, že náš výkon nebyl takový, na který jsme zvyklí, málo se bruslilo, chyběl pohyb na ledě.

Jaká byla atmosféra při zápase ?

Atmosféra při zápase byla dobrá. Chtěli jsme zvítězit, hecovali jsme se, ale bohužel to nestačilo a štěstí se přiklonilo k soupeři..

Kde byly zlomové momenty v utkání?

Tak určitě zlomový moment zápasu byl odstup soupeře na 2:0, kdy jsme se dostali do fáze buď dáme a snížíme a můžeme s výsledkem něco dělat. Nakonec se povedlo už pouze z celého zápasu jen snížit na konečný stav 2:1.

Dostáváte převážně laciné branky po individuálních chybách. Proč tomu tak je?

Hokej je prostě hra chyb, kdo udělá víc chyb nemůže zvítězit. Momentálně se nám trošku nedaří a někde se to podepsat musí.

Co Kadaň a play off ?

Kadaň chce play-off, já chci play-off, všichni chceme play-off, jak jsem řekl, uděláme pro to všechno, abychom se tam dostali.

Myslíš, že by kádr potřeboval ještě nějak doplnit ?

Myslím si, že určitě ne. Tým celou sezónu pracuje, stojí za ním stejní lidé, kteří od začátku letní přípravy až doposud pracovali na 100%, tak podle mého názoru nepotřebujeme nikoho, i když už pár změn bylo.

Blíží se Vánoční svátky, jak je budeš prožívat ?

Svátky budu prožívat samozřejmě s rodinou a se svými blízkými.

Poslední otázka, co bys chtěl vzkázat fanouškům ?

Děkuji jim za jejich podporu a za to, že jsou s námi i v těch dobách, kdy se daří i nedaří. I na nich záleží, jak se bude vyvíjet kadaňský hokej. Takže díky a všem přeji samozřejmě hezké svátky.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM