Kadaňští nestačili na Medvědy

Miroslav Lučan | 11.02.2008 | |

Kadaňští nestačili na Medvědy

V posledním kole základní části přivítalo A-mužstvo SK KADAŇ na svém ledě HC Berounští Medvědi v neúplné sestavě. V první třetině měli více ze hry hosté, také díky dvěma přeilovkovým trefám se ujali vedení. Ale krátce před přestávkou ještě snížil CHYBA. Ve druhé části opět při přesilové hře utekli berounští opět o dvě branky. Na to Severočeši již nedokázali odpovědět ani zlepšenou hrou ve třetí třetině. Zápas tak skončil 1:3 a kadaňští tak zakončili základní část na 5.místě a v 1.kole PLAY-OFF narazí na SAREZU OSTRAVA.

 
44.kolo, pondělí 11.2.2008
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  1:3  (1:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Chyba (Kadlec) - 5. Křesťan, 17. Appel (Frolík, Slížek), 32. Novotný (Frolík, Slížek).
Rozhodčí: .
Vyloučení: 8:7
Využití: 1:3. V oslabení: 0:0.
Diváci: 390.
Střely na branku: 32:34.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Mašek, Spitzer, Hlubuček, Pospíšil, Všetečka, Růžička, Freiberg, Veverka, Jakub Bauer, Fábry, Stehlík, Pražák, Kadlec, Vrtek, Chyba, Bauer Jan.
Medvědi Beroun 1933: Altrichter - Malínský, Gudas, Kameš, Lukačovič, Martinec, Appel, Slížek, Křesťan, Tvrzník, Šinágl, Novotný, Besser, Vlček, Frolík, Kupec, Pavel, Nedorost.

Komentář k zápasu

Berounští měli více ze hry

Úvod utkání byl z obou stran opatrný, žádný z týmů se nedostal do vyložené šance. Ve 4.minutě měli možnost přesilové hry hosté. Berounští se usadili v útočném pásmu a kadaňští je nechali střílet. Křesťan dostal mnoho prostoru a nadvakrát střelou zpoza kruhů otevřel skóre - 0:1. Kadaňští kupili chybu za chybou, Medvědi měli spousty prostoru. Domácí se do větší šance dostali až v 7.minutě, když se do přečíslené dostal Pražák se Stehlíkem, vznikla vřava před brankovištěm, ale puk se do klece dostat nepodařilo. V 11.minutě naopak hráli přesilovku domácí, ke střele se ihned po vhazování dostal Pospíšil a berounští měli velké štěstí, že odražený puk neskončil v síti. Krátce poté však kadaňský střelec putoval na trestnou lavici a hrálo se ve čtyřech. Dvacet vteřin před konce trestu berounského hráče, Šinágl fauloval Maška holí v obličeji a obdržel čtyřminutový trest. Ačkoli byli černožlutí aktivní, gól se nepodařilo vstřelit. Ihned poté co se hrálo v plném počtu, byl hodně přísně vyloučen kadaňský Fábry a hosté si s nabídnutou příležitostí poradili. Frolík se uvolnil a předložil puk před branku, kde stál nikým neatakovaný Appel a pohodlně skóroval - 0:2. Minutu před sirénou se podařilo kadaňským snížit v další početní výhodě, obránce tvrdě vypáli od modré, gólman Altrichter pouze vyrazil před Kadlece, který se srazil s brankářem před brankovištěm, k puku se dostal CHYBA a přes ležícího gólmana skóroval - 1:2.

Beroun navýšil vedení

V úvodu druhé části kadaňští uzamkli Medvědy v obranném pásmu, ale stříleli z uctivé vzdálenosti a Altrichter bez problémů vše kryl. Ve 23.minutě hosté hráli další spornou přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Poté se hrál hokej bez šancí, bojovalo se spíše o střední pásmo. Ve 29.minutě nádherně našel Appel Nedorosta, ale ještě více se vyznamenal gólman Stejskal, který zabránil jistému gólu skvělým rozklekem. Ve 32.minutě dostali dvojnásobnou početní výhodu berounští, když se postupně vyfaulovali Kadlec s Vrtkem. Ve třech se kadaňští bránili velmi úspěšně, ale chvilku poté co skočil Kadlec na led zpoza hráče vystřelil Frolík, Stejskal příliš neviděl a puk skončil až v síti - 1:3. Ve 35.minutě sklidil potlesk publika Ondřej Mašek, když nachytal Šinágla a efektním bodyčekem ho poslal k ledu. V poslední minutě prostřední části se při vlastním oslabení do šance dostal Chyba, objel branku a mnoho nechybělo, aby puk prošel za brankovou čáru.

Kadaň zlepšila hru, ale branky nedala

Ve 43.minutě se do pěkné šance dostali domácí, Chyba přihrával před branku a Kadlec jen těsně minul klec. Za dvě minuty měli kadaňští možnost přesilové hry, ve které Altrichterovi zle zatápěli, ale ten chytal výborně. Kadaňští v poslední části zlepšili hru, ale měli co dohánět. Hra se hodně zrychlila, začal se hrát i pohledný hokej. V 53.minutě se do brejku do stal Kadlec, ale neměl klid při zakončení. V 56.minutě udělal na vlastní modré chybu Jan Bauer a Slížek se řítil sám na Stejskala, ale byl ze zadu stažen a Bauer si šel odpočinout za hákování. V přesilovce hosté nic nevytěžili. V závěru se kadaňští ještě tlačili do útoku, ale Beroun si chytře hlídal vedení. V závěru utkání se již skóre neměnilo.
Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák, trenér SK Kadaň :
Dnes nám chybělo sedm hráčů základní sestavy, kteří laborují s nějakým zraněním. Udělali jsme vše proto, abychom byli 100% připraveni na play-off. V tomto zápase jsme dali prostor mladším klukům a šetřili zkušené hráče. Dnešní utkání z naši strany nebyl až tak špatný, kdybychom proměnili řadu šancí co jsme měli, zápas bychom dovedli do vítězného konce. Ale ta koncovka je špatná, v posledních zápasech se dost střelecky trápíme. Snad se to v play-off obrátí a smůlu jsme si již vybrali.
Jindřich Setikovský, trenér HC Beroun :
Kadaň dnes nastoupila v hodně oslabené sestavě, nehráli její klíčoví hráči jako Kajer, Buďa, Fink, kteří jsou nějakým způsobem zraněni a šetří se na play-off, o to byl pro nás zápas dnes snažší. Myslím si, že jsme zápas dnes měli pod svou kontrolou, ale hlavně musíme poděkovat Altrichterovi, který podal vynikající výkon, zejména v době, kdy domácí nepříjemně tlačili. Dnešní body hodně potřebujeme, protože ve skupině o záchranu bude každý bod cenný. Pro nás je vítězství o to cennější, že ve třech zápasech za sebou jsme bodovali a klukům roste sebevědomí. Snad nám to v boji o záchranu pomůže.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM