Petr Klíma o sezóně 2019/2020

Sabina Nováková | 01.06.2019 | |

Petr Klíma o sezóně 2019/2020

K a d a ň – Sportovní manažer Petr Klíma nastínil, jak to bude s kadaňským klubem Trhačů v nadcházející a blížící se sezóně. V jednání je spolupráce s extraligovým týmem a prvním článkem trhačské kabiny bude zkušený obránce Jakub Trefný, který bude také kapitánem A-týmu.

 

Nad Trhači v poslední době viselo několik otazníků a objevilo se i několik spekulací. Vyjádření proto přinesl sportovní manažer Petr Klíma. Trhači se i v následující sezóně zapojí do Chance ligy. „Hokej v Kadani bude. Přihláška do první ligy je podaná a určitě nechceme mít stejnou sezónu, jako byla ta předchozí. Jsme přesvědčeni, že sezóna, která je před námi, bude lepší, než kterou jsme zaznamenali v minulé sezóně. Časem chceme dosáhnout toho, že z Kadaně budou odcházet kvalitní hráči jako tomu bývalo. Jasným příkladem jsou David a Ondra Kašovi,“ řekl Petr Klíma.

Základem týmu jsou hráči a o těch se právě v jádru klubu jedná. Skvělou zprávou je, že součástí týmu pro příští sezónu 2019/2020 bude zkušený obránce Jakub Trefný, který podepsal s Kadaní dvouletou smlouvu a bude kapitánem Trhačů. „Momentálně začínáme prakticky od nuly. Jedinými našimi hráči jsou zatím František Wágner a Jakub Trefný – právě od něj se bude odvíjet skládání kadaňského A-týmu,“ prozradil čtyřiapadesátiletý rodák z Chomutova. Jakub Trefný v dresu Trhačů odehrál již 402 duelů a v poslední sezóně si v černožlutých barvách připsal čtyři branky a čtyři asistence.

Ačkoliv letní příprava většina prvoligových klubů započala, Trhače bude čekat individuální forma přípravy. Tým se tak nejspíš setká až na ledě. „Co se letní přípravy týče, společná část neproběhne. Jelikož nevlastníme žádné hráče, nemůžeme tak ani zahájit letní přípravu,“ sdělil vítěz Stanley Cupu.

V řešení je také spolupráce s jinými kluby. Snaha je i o kooperaci s extraligovým klubem. „Věci jsou zatím pouze v jednání, avšak jednáme s extraligovým týmem. Zatím nemohu prozradit více.“

V předchozí době se objevovaly spekulace o tom, že Kadani bylo nabídnuto odkoupení licence. Veškerá jednání ale skončila s výsledkem, že licence zůstane v Kadani. „V Kadani je každý začátek sezóny těžký. Nějaké schůzky tedy probíhaly, pár zájemců o licenci se naskytlo. Prvořadým cílem pro Kadaň bylo udržet Trhače v Chance lize, což se nakonec povedlo,“uzavřel.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM