Realizační tým pro sezónu 2021/2022

Sabina Nováková | 06.07.2021 | |

Realizační tým pro sezónu 2021/2022

V neúprosné sezóně Chance ligy 2021/2022, ve které může sestoupit až pět týmů, povede Trhače velezkušený trenér Vladimír Růžička. K ruce bude mít kolegu Daniela Brandu. V pozici vedoucího týmu a kustoda přidá druhou sezónu u Trhačů Pavel Mošna. Roli videokouče zastane Daniel Karbula.

 

Vladimíra Růžičku netřeba hokejové veřejnosti dlouze představovat. Bývalý hokejový útočník a kapitán olympijských vítězů z Nagana začal svou trenérskou kariéru ve Slavii Praha, se kterou byl spjat mnoho let. V sezóně 2015/2016 se stal hlavním koučem sousedních Pirátů z Chomutova, které v následujícím ročníku dovedl až do semifinále extraligy. Po sezóně 2018/2019 předčasně angažmá u Pirátů ukončil a vyhlížel další extraligovou štaci. V letních měsících působil jako konzultant Trhačů a následně přesídlil do Hradce Králové, který vedl až do loňské sezóny. Působení v Kadani si tak zopakuje. Pomůže Trhačům udržet Chance ligu, nebo se přesune do vyšší soutěže?

„Trenér jako je Vladimír Růžička určitě ambice působit ve vyšších soutěžích má, ve středu v 10 hodin ráno ale začíná na ledě s Kadaní,“ dodává majitel klubu Petr Klíma.

Společně s Vladimírem Růžičkou působil v Hradci Králové také chomutovský rodák Daniel Branda. Tento pětačtyřicetiletý trenér začal svou hráčskou kariéru v rodném Chomutově, se kterým zvládl postoupit do druhé nejvyšší soutěže. Poté se přesunul do extraligového Litvínova, kde si ho vyhlédl právě Vladimír Růžička jako vhodnou posilu do pražské Slavie. Daniel Branda má rovněž zkušenosti s hokejem v cizině, působil v Rusku, Švédsku a kariéru uzavřel v italské Cortině. Plynule se přesunul do role trenéra a několik let vedl mládežnické týmy Slavie Praha a v uplynulém ročníku stál na střídačce extraligového Mountfieldu jako asistent Vladimíra Růžičky.

Role kustoda a vedoucího týmu se ujme tak jako v minulém roce Pavel Mošna. Jako videotrenér bude nadále s Trhači spolupracovat i Daniel Karbula.

Foto: Jan Vavřina (www.mountfieldhk.cz)

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM