Beroun podruhé překvapil Kadaň, která ztratila 3 body

Jakub Coufal, Martin Gahler | 20.10.2007 | |

Beroun podruhé překvapil Kadaň, která ztratila 3 body

S jasným cílem potvrdit vítězství z Vrchlabí vstupovali Kadaňští do domácího duelu s doposud trápícím se Berounem, kterému v zápase dosti pomohla rychlá branka. Ačkoliv Severočeši stihli do přestávky vyrovnat, Medvědi v následujících částech hry houževnatě otupovali útočné snahy bíložlutých. Ukázku lekce z produktivity uštědřili domácí od Medvědů v závěrečné části, kdy nečekaně inkasovali. Honba za vyrovnáním svůj cíl nenaplnila, proto Beroun letos poprvé v lize zvítězil. Tříbodový úspěch hostů se zrodil po konečném výsledku 1:2.

 
14.kolo, sobota 20.10.2007
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  1:2  (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Polanský - 2. Šinágl (Besser, Polák), 42. Šinágl (Lukačovič, Jelínek). Rozhodčí: Svoboda - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 7:5. navíc Lukačovač (BER) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 370. Střely na branku: 27:19. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Pospíšil, Vaněček, Hlubuček, Brňák, Hlavatý, Kocek, Polanský, Fink, Bauer Jakub, Derfler, Pražák, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Bauer Jan, Kýhos.
Medvědi Beroun 1933: Jarina - Braniš, Martinec, Lukačovič, Jelínek, Gudas, Kameš, Čížek, Privoznik, Jankových, Slížek, Vlček, Besser, Šinágl, Polák, Tvrzník, Straka, Novotný, Kupec, Pavel, Heřman.

Komentář k zápasu

Beroun rychlou brankou zaskočil domácí

Kdo dnes přišel na kadaňský stadion později, mohl zmeškat první radost Medvědů v čase 1:22. Po úvodní nátlakové hře Kadaně hosté ujeli a po několika střelách překonali ležícího Hanuljaka. Šťastným střelcem se stal Šinágl po asistenci Bessera, 0:1.
Kadaň se po úderu snažila rychle vzpamatovat, při přesilovce byla k vyrovnání velmi blízko. Ačkoliv Severočeši v následujících minutách nedovolili Berounu navštívit útočné pásmo, přesto si vyloženou šanci sami nevytvořili. Možnost přišla až v další přesilovce z 8. minuty. Bíložlutý útok sice produkoval množství střel, přesto často narážel na zarputilou obranu Medvědů. Kadaň ve finálních fázích zastavovaly nepřesné přihrávky, sražené střely a vynikající zákroky Jariny.
Ve 14. minutě se nad Kadaní stahovala mračna. Na trestnou lavici usedl Veverka a domácí šli do 4. O to větší bylo překvapení, když po chybě v rozehrávce červenobílých vypíchl puk Polanský, který samostatný nájezd proměnil efektivně provedeným blafákem. V čase 13:57 bylo vyrovnáno na 1:1.
Zbytek přesilovky patřil útočným drápům Medvědů, avšak závěrečná pětiminutovka byla v režii Kadaně. Aktivní hře domácích chyběla pouze branka, která přišla nečekaně ze strany hostů. Skóre se neměnilo, neboť puk v Hanuljakově brance skončil až po zvuku sirény, což nelibě nesli zejména Slížek a Jankových.

Zarputilý výkon Medvědů nedovolil domácím skórovat

Rychlý gól si na začátku prostřední části mohli zkusit i domácí zásluhou Duby, který dvakrát pohotově prověřil Jarinu. Právě poslední pokus rozduněl brankovou konstrukci. Severočeši se povedeným začátkem nechali inspirovat a nadále pokračovali v útočné hře. Na začátku 24. minuty ujel sám opět Polanský. Napodruhé již byl hostující ochránce svatyně úspěšnější, když stačil vleže vypíchnout puk z hole útočníka.
V 26. hráli Medvědi v početní výhodě, kterou nedokázali nikterak zužitkovat a po jejím skončení byly návštěvy hostů v obranném pásmu Severočechů opět ojedinělého charakteru. Kadaň v polovině klání byla aktivnějším celkem, přesto se žádná výrazná útočná smršť nekonala. Na ledě byla vidět zejména tvrdá přetlačovaná obou týmů a upracované kombinační pokusy domácích.
V 35. minutě po chybě v bíložluté rozehrávce zakončoval z bezprostřední blízkosti Besser, jenž přestřelil vysoko nad. Na druhé straně ujel nadvakrát Jan Bauer, který ani jednou nezakončil úplně podle svých představ.
V blížícím se závěru třetiny hráli Medvědi v početní výhodě, při níž domácím nadělali větší množství starostí, než bylo doposud obvyklé. Hosté jakoby začínali cítit šanci na body, po 2. části zůstal stav nezměněn.

Beroun šel do vedení, které nakonec uhájil

Do závěrečného dějství šli domácí oslabeni a v závěru početní přesily inkasovali. Po totálním rozebrání severočeské obrany zakončil u levé tyčky do odkryté klece v čase 41:42 Šinágl. Na 2:1 přihrávali Lukačovič s Jelínkem.
Nažhavený Beroun útočil i nadále, opařená Kadaň chvílemi nevěděla co hasit dříve. Domácí se ke slovu dostali až v 46. minutě, kdy vybojovali aktivním přístupem přesilovku, která byla charakterizována střeleckými a kombinačními nezdary. V 48. minutě hráli naopak zvýhodněni hosté, ale nebezpečné šance si vytvořila pouze Kadaň.
Do poslední desetiminutovky vstoupili bíložlutí s velkým tlakem. Ještě než byl vyloučen jeden z hostů, pálil Duba do tyče Jarinovy branky. Úporná snaha domácích narážela na odpor Berouna, který se začínal častěji dostávat k brejkům do rozevřené obrany.
V 57. minutě bylo vyrovnání na spadnutí, když se v chumelenici hráčů před Jarinou snažilo zakončit hned několik hokejistů. Očekávaný závěrečný nápor Severočechů připomínal spíše poslední výkřiky ze zoufalství, které bylo korunováno vyloučením domácího aktéra chvíli před zvukem závěrečné sirény. Nevydařená powerplay Kadaně vynesla Berounským první vítězství v sezóně a 3 body za konečný stav 1:2.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Vladimír Bednář (trenér Beroun): Určitě se mi dnešek hodnotí daleko lépe než předešlé zápasy. Konečně jsme vyhráli, doposud jsme se potáceli v jakési letargii. Když už jsme někdy dobře rozehráli zápas, udělali jsme vždy nějakou chybu, která dnes naštěstí nepřišla. Bylo vidět, že se hraje z obou stran nervózní hokej. Myslím si, že dnes podali naši hráči maximální výkon. Doufám že se to projeví i v dalším zápase a celkově naše hra bude stále lepší.

Miroslav Novák (trenér Kadaň): Bohužel jsme velice brzy inkasovali. První lajna začala dobře, ale druhá dostala branku, což se nemělo stát. Beroun byl psychicky dole a jediné co by ho mohlo zvednout, byl právě vedoucí gól. Naštěstí jsme vyrovnali. Ve 2. třetině se hrál vyrovnaný hokej, možná s větším počtem šancí, ale gól nepadl. V závěru třetiny udělal Lukáš Duba hloupý faul, což víceméně rozhodlo. V dnešním vyrovnaném hokeji rozhodují všechny maličkosti, Beroun šanci využil a podařilo se mu náskok ubránit. Co se týče šancí, měli jsme v poslední části 17 střel, soupeř 3 a přesto se nám nepodařilo alespoň vyrovnat.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM