Kadaň doma převálcovala Třebíč

Jindřich Poledna | 29.09.2010 | |

Kadaň doma převálcovala Třebíč

Po vysoké výhře hostila nabuzená Kadaň třetí Třebíč. Ta se sice po 12ti minutách ujala vedení, po zbytek zápasu ale dominovali domácí. Po vyrovnané první třetině se rozjel brankostroj, po kterém odjela zničená Třebíč s nečekaně vysokým výpraskem 8:2. O 8 branek Kadaně se podělilo 7 hráčů, 2x se do sítě Třebíče trefil Tomáš Bursík.

 
5.kolo, středa 29.9.2010
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  8:2  (1:1, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 15. Fiala (Radulay, Rohan), 26. Radulay, 28. Mikšovic (Eiselt, Závorka), 33. Bursík (Balázs, Bauer), 45. Eiselt (Mikšovic, Boušek), 46. Bursík (Bauer, Balázs), 47. Boušek (Eiselt, Mikšovic), 48. Mužík (Freiberg, Ton) - 12. E. Kadela (Vondráček, Dočekal), 59. E. Kadela (Vondráček, Dočekal). Rozhodčí: Lacina - Brejcha, Suchánek.. Vyloučení: 4:4, navíc Okál (TRE) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 504. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 0:1, 8:1, 8:2.
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Schmidt, Szakal, Všetečka, Hlubuček, Trefný, Mazanec, Revay, Hájek - Balázs, Bauer, Bursík - Eiselt, Mikšovic, Boušek - Rohan, Fiala, Radulay - Ton, Freiberg, Mužík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Fiala (45. Míča) - Hrbáček, Ostrčil, Malinský, R. Kadela, Bulička, Sláma, Sedláček, Dudáš - Laš, Dolníček, Burian - Čech, Zahradník, Okál - E. Kadela, Dočekal, Vondráček - Příbyl, Ostřížek, Křenek.

Komentář k zápasu

Pozvolný začátek okořenil první střelou na brankáře hostující Zahradník, kadaňský Závorka se překvapit nenechal. Už ve třetí minutě měla Třebíč výhodu přesilové hry, domácí špatně střídali a byli potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Tím Třebíč asi hodně zaskočili a hosté se celé dvě minuty nedostali ani do útočné třetiny. Následujících pět minut se hrálo především pod taktovkou domácích, pak ale hosté nečekaně udeřili - EDUARD KADELA si vybruslil zpoza branky před Závorku a nadvakrát se mu podařilo propasírovat puk mezi jeho betony – 0:1.

V následující minutě byl vyloučen na 2+10 minut Okál. Třebíč se pozorně bránila, ale Tibor Radulay vypálil od modré na Fialu, ten puk vyrazil jen k volnému ONDŘEJI FIALOVI a ten kličkou zavěsil za bezmocného gólmana – 1:1. Domácí se probrali, avšak Freiberg nadšení přehnal a pykal na trestné lavici za nedovolené bránění. Třebíč opět ukázala, že přesilová hra není její doménou a dvě minuty v přesilovce jakoby nabírala síly. První dějství tak skončilo smírně 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, lépe bruslili, šla jim kombinace, ale Eiselt ani Balázs na Fialu nevyzráli. Ve 25.minutě zamrazil diváky kontakt hostujícího Okála s pukem, jeho zranění se naštěstí neukázalo jako závažné. Skóre se měnilo ve 26.minutě, kdy TIBOR RADULAY překvapil Fialu a zpoza branky o beton získal vedení pro Kadaň – 2:1. Rozhodčí Lacina spolu s čárovými Brejchou a Suchánkem se zaměřili na špatné střídání, což se stalo osudným také pro Třebíč. Ve 27.minutě dostala trest a ten za necelou minutu využil STANISLAV MIKŠOVIC, kterého poslal do samostatného úniku Václav Eiselt – 3:1.

Hosté po třetí brance zjevně znervózněli a opět začali faulovat. Za katr zamířil ve 30. minutě Ostřížek. Kadaň sice tlačila, branky ale nedocílila. Radovat se mohla až ve 33.minutě, kdy permanentní tlak završil krásnou střelou do růžku třebíčské branky TOMÁŠ BURSÍK – 4:1. Hosté sice přidali, koncem třetiny měli navíc výhodu přesilové hry, ale precizní práce obrany Kadaně nesla své ovoce. Po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 4:1.

Do třetí části vstoupili opět lépe domácí, hosté působili dojmem, jakoby je hokej ani nebavil. A trest na sebe nedal dlouho čekat. Stanislav Mikšovic z pravé strany poslal kotouč na Fialu a před branku tečoval puk za záda gólmana ve 45. minutě VÁCLAV EISELT – 5:1. Po této trefě se nechal Fiala vystřídat Pavlem Míčou.

Druhý gólman měl ale nešťastný vstup do zápasu. Na puk si sáhl až v době, kdy jej lovil zpoza svých zad. TOMÁŠ BURSÍK se přesně trefil nad jeho rameno – 6:1. Kadaň byla při chuti, domácí publikum bouřilo a hnalo své borce kupředu. Na 7:1 zvyšoval po půl minutě LADISLAV BOUŠEK. Třebíč byla v tu chvíli zralá na ručník.

Hokej již hrálo jen jedno mužstvo, trenér hostí si nevzal ani oddechový čas a rázem to bylo již 8:1 – JAKUB MUŽÍK odrážel po rozebrání obrany T5ebíče puk již do prázdné branky. Ve 49.minutě to mohlo být již o 8 branek, ale Václav Eiselt netrefil poskakující puk před prázdnou brankou. Třebíč měla možnost zvednout hlavu v přesilové hře na začátku 50.minuty. Sice domácí obranu trochu pozlobila, větší šanci si nalomený hostující tým připravit nedokázal. Ve hře 5 proti 5 dominoval domácí tým, který si hlídal puk a občasnými výpady zlobil brankáře Míču.

Čtyři minuty před koncem oslabil hosty ještě Čech. Kadani se přesilovka nepovedla a Třebíč přeci jen vsítila druhou branku – postaral se o ní opět EDUARD KADELA, který si vychutnal ležícího domácího gólmana – 8:2.

Jindřich Poledna, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík - SK HS Třebíč: Odehráli jsme velice slušně první třetinu, bohužel jsme po nesmyslném faulu v přesilovce inkasovali gól na 1:1, čímž jsme domácím hodně pomohli. Ve druhé třetině jsme si dali jeden vlastní gól pukem odraženým od brusle a od stavu 3:1 už byla naše hra špatná. Ve třetí třetině jsme chtěli hru otevřít, ale Kadaň nás trestala. Pak už bylo těžké s tím něco udělat. Nepomohlo ani střídání gólmanů. Pavlu Míčovi spoluhráči vůbec nepomohli, inkasoval po jejich chybách. Vrátili jsme se nohama na zem a jedině poctivou prací v tréninku i v zápasech se můžeme posunout dál.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM