Kadaň si proti Berounu s chutí zastřílela

Jindřich Poledna | 08.08.2013 | |

Kadaň si proti Berounu s chutí zastřílela

Druhý přípravný zápas pro oba celky. Tak by se dal charakterizovat čtvrteční zápas mezi Kadaní a Berounem. Kadaň se ujala vedení v 11.minutě, po spolupráci bratří Nováků - Jakub nahrával a Lukáš bezchybně zakončoval - 1:0. Medvědi vyrovnali dvě minuty před koncem třetiny, pod horní tyčku se trefil berounský Matějka. Ve druhé, velmi vyrovnané třetině to již vypadalo, že žádný gól nepadne. Jenže domácí tým dostal na konci periody výhodu přesilové hry a Deveri poslal Kadaň opět do vedení - 2:1. V poslední třetině měli navrch hosté, díky oslabení domácího týmu, ale to bylo od Berouna vše. Kadaň převzala otěže utkání a po dvou brankách Charouska, Jakuba Nováka z trestného střílení a Fronka si připsala vysokou výhru 6:1.

 
2.kolo, čtvrtek 8.8.2013
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  6:1  (1:1, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Novák L. (Novák J.), 39. Deveri (Gajovský, Prošek), 48. Charousek (Ton, Rutta), 50. J.Novák, 56. Fronk (Prošek), 56. Charousek (Kůs) – 19. Matějka (Špelda, Štěpán). Rozhodčí: Zubzanda - Armstark, Gerát. Vyloučení: . Využití: 1:0, navíc J.Novák gól z TS. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
Sportovní klub Kadaň: Boška – Rutta, Dostál, Mazanec, Trefný, Prošek, Horvath, Opalek, Pelc – Ton, Charousek, Kůs, Lehnert, Hanták, Chlouba, Fronk, Gajovský, Deveri, Hammerbauer, Novák J., Novák L.
Medvědi Beroun 1933: Vokál (Mastík) – Špelda, Štěpán, Sem, Příhoda, Vrba, Sklenička, David, Dvořák – Indra, Matějka, Babka, Jonáš, Malý, Slavíček, Butor, Pulpán A., Homolka, Pulpán T., Veber, Berlev.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstoupila aktivněji domácí Kadaň, jejíž hokejisté drželi puk na hokejkách mnohem častěji než soupeři z Berouna. Překonat Vokála se nejprve pokusil Hanták, ale s jeho pokusem si gólman Berouna poradil. Následné pokusy Lukáše Nováka a Fronka zneškodnila berounská obrana. V 10. minutě se Fronk dostal do té doby nejvážnější šance zápasu, kdy minul odkrytou branku Berouna. Kadaň stále stupňovala tlak a o necelou minutu později otevřela skóre. Obránce Berouna udělal chybu před vlastní brankou, ke kotouči se dostal Lukáš Novák a poslal domácí do vedení. Asistenci si připsal jeho bratr Jakub. Další velkou šanci měl v přesilové hře domácí Ton, ale napálil puk pouze do tyče. Hokejisté Berouna, kteří do té doby gólmana Kadaně Boška příliš neohrožovali, se dočkali vyrovnávacího gólu na začátku 19. minuty. Matějka se dostal do pásma Kadaně a střelou pod horní tyčku nedal Boškovi šanci.

Vyrovnávací gól na začátku úvodní periody hokejisty Berouna nabudil, jelikož po celou druhou třetinu dokázali hrát s Kadaní vyrovnanou partii. Na začátku druhého dějiství si Kadaň po vyloučení Davida zahrála přesilovku, ale vyloženou šanci si v ní vytvořit nedokázala. Stejnou šanci dostali po vyloučení Jakuba Nováka také berouňští, ovšem Kadaň se v pohodě ubránila. Při následném vyloučení Indry se prezentoval pěknou střelou kadaňský hromotluk Mazanec, ale Vokál byl pozorný a střelu vyrazil. O chvilku později doplnil Indru na trestné lavici Slavíček a Kadaň měla před sebe tři čtvrtě minuty trvající přesilovku 5 na 3. Středočeši se houževnatě bránili a nepustili Kadaň k ani jednomu vážnějšímu pokusu. Ve 35. minutě byl vyloučen domácí Rutta, ale hostům se přesilovou hru využít nepodařilo. O čtyři minuty později se nechal vyloučit berounský Jonáš a Kadaň trestala. Nikola Gajovský našel Danka Deveriho, jenž zvýšil na 2:1. Další šance již druhá třetina nenabídla.

Zatímco ve druhé části drželi Medvědi tempo s Kadaní, ve třetí již totálně nestíhali a Kadaň byla na ledě jasným pánem. Třetí gól Kadaně padl ve 48. minutě po rychlé kombinaci. Karel Ton přihrál Jiřímu Charouskovi, který překonal nešťastného Vokála. V 50. minutě Slavíček fauloval unikajícího Jakuba Nováka a rozhodčí nařídil trestné střílení. Do branky se na nájezd postavil náhradní gólman Mastík, ale gólu zabránit nedokázal, Novák ho prostřelil mezi betony. Pátou branku do sítě neškodného Berouna přidal v 56. minutě Jiří Fronk, asistoval mu Roman Prošek. Definitivní tečku za utkáním udělal o pár desítek sekund později Jiří Charousek, jemuž Kůs nahrál ihned po vyhraném vhazování a dvougólový hrdina dnešního zápasu nachytal Vokála bekhendovou střelou k tyči.

Jiří Novotný

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (trenér SK Kadaň):“Byl to zajímavý zápas, měl dynamiku a tempo. Já dneska hlavně sledoval naše mužstvo z hlediska dodržování systému. Bylo tam spousta věcí, které se budeme snažit ještě vylepšit, ale s nasazením mužstva jsme spokojeni.“

Petr Novák (trenér Medvědi Beroun 1933): „My jsme v podstatě ve fázi hledání optimální sestavy, neboť máme v týmu asi 35 hráčů. Na dnešní zápas jsme vzali hráče, kteří by nás měli přesvědčit o tom, že mohou první ligu hrát. První dvě třetiny byla Kadaň jasně lepší. Bohužel pro ni, vedla jen 2:1 a ve třetí třetině se pravděpodobně projevila naše únava z trénování nebo zkušenosti kadaňských hráčů, kteří třetinu ovládli a vyhráli zaslouženě 4:0. Teď momentálně nekoukáme příliš na výsledky, i když třeba prohrát 3:1 by bylo lepší než 6:1, ale my se teď spíše díváme na to, jak ti hráči plní naše pokyny a jestli jsou schopní se prosadit do týmu.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM