Třetí výhra, Kadaň porazila Litoměřice

Sabina Nováková | 15.10.2018 | |

Třetí výhra, Kadaň porazila Litoměřice

K A D A Ň – V rámci čtrnáctého kola Chance ligy na led Trhačů zavítal HC Stadion Litoměřice. V úvodní dvacetiminutovce měli k výhře lépe nakročeno Trhači, což zpečetili ve třetině druhé, kdy padl poslední gól utkání. V závěrečné části se stav již nezměnil. Kadaňští tak nad Litoměřicemi zvítězili díky přesným střelám Martina Šťovíčka, Jakuba Trefného a Ondřeje Šulka, a berou tak tři body do tabulky.

 
14.kolo, pondělí 15.10.2018
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  3:1  (2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Šťovíček (Holý), 14. Trefný (Kůs, Chlouba), 34. Šulek (Svoboda, Říha) – 19. Šik (Flynn, Zadražil). Rozhodčí: Luczków, Vokřál – Kokrment, Coubal. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 352. Střely na branku: 17:21. Zblokované střely: 2:5. Vhazování: 33:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát – Trefný, Szathmáry, Novák, Holý, Blaha, Grebeňuk – Klíma, Kůs, Wágner – Chlouba, Šťovíček, Jánský – Müller, Rindoš, Tupý – Šulek, Říha, Svoboda.
Stadion Litoměřice: Michajlov – Kvasnička, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Málek, Dajčar – Korkiakoski, Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, Řehoř – Zadražil, Flynn, Šik – Dvořák, Havelka, Jirásek.

Komentář k zápasu

První třetina moc hokejové krásy nenabídla, ale i přes tuto skutečnost byly k vidění hned tři góly. Nejdříve se Trhači dostali do přečíslení dvou hráčů na jednoho. Martin Šťovíček to vzal na sebe a střelou k tyči nedal Michajlovovi žádnou šanci. Poté byla domácím nabídnuta přesilová hra, kterou využil domácí kapitán Jakub Trefný, který dorazil odraženou střelu od mantinelu za záda litoměřického Martina Michajlovova. Vypadalo to, že se za dvoubrankového vedení bude odcházet do kabin, ovšem v čase 18:36 rozjely Litoměřice útok, na jehož konci stál Otakar Šik, který střelou do růžku branky snížil na 2:1.

Druhá třetina se ze začátku nevyvíjela podle kadaňských představ, Hosté měli k dispozici dvě přesilové hry, ovšem ani v jedné nevymysleli nic, co by skončilo gólem. Následovala přesilová hra domácích Trhačů, ta však skončila stejně jako dvě předchozí přesilové hry hostů. Kadaň se poté dostala do přečíslení, ve kterém se pěknou přihrávkou ukázal Jan Svoboda a ještě lepší střelou se prezentoval Ondřej Šulek. O čtyři minuty později mohlo být pro Kadaň ještě lépe, Peter Jánský ujel litoměřickým hráčům, ale jeho pokus Michajlov zlikvidoval lapačkou. Následovala další přesilová hra Litoměřic, ale na světelné tabuli se nic nezměnilo. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 3:1.

Chvíli po začátku třetí části mohli Trhači přidat další branku. Tentokrát se do úniku dostal Peter Jánský, ale neuspěl. Hosté poté dostali další výhodu přesilové hry, kterou domácí hráči ubránili bez újmy. Litoměřice se snažily o snížení i dále, ale buď je zastavil domácí brankář Dominik Pavlát, nebo vlastní nepřesnost. Na konci třetiny se ukázal Jan Michajlov, který pochytal několik gólových střel. Zbytek zápasu si domácí již pohlídali a připisují si druhou domácí výhru.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (SK Trhači Kadaň): „Duel s Litoměřicemi nám vyšel především díky první dvacetiminutovce, kterou jsme sehráli asi nejlépe za tu dobu, co tu jsem. Škoda gólu, který jsme obdrželi na konci první periody. Herně si však myslím, že to byla výborná třetina zápasu. Jsem rád, že si hráči z úvodní části pamatovali to lepší. I přesto, že v prostřední třetině nás potkalo několik oslabení, tak se nám je podařilo dobře sehrát. Jsem rád, že jsme to zvládli a vyhráli.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „S utkáním určitě nejsme spokojení, jelikož jsme do něj špatně vstoupili. První třetina byla z naší strany odehraná katastrofálně a už se nám pak do zápasu nepodařilo vrátit.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM