Kadaň se z Kladna vrací s třemi body!

Sabina Nováková | 19.11.2018 | |

Kadaň se z Kladna vrací s třemi body!

K A D A Ň - V rámci pětadvacátého kola Trhači zamířili do Kladna. První třetinu sice ovládli jednou brankou domácí hokejisté, Trhači ale v druhé dvacetiminutovce nasázeli Rytířům hned branky čtyři. Kladenští sice v závěrečné části vyvíjeli obrovský tlak, ale jejich dvě přesné střely nestačili na srovnání. Kadaň tak vítězí jednobrankovým rozdílem a připisuje si páté vítězství za tři body!

 
25.kolo, pondělí 19.11.2018
Rytíři Kladno - Sportovní klub Kadaň  3:4  (1:0, 0:4, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Hořava (Vampola, Svedlund), 53. Redlich (Kaut, Svedlund), 59. Nash (Říha) – 21. Šťovíček (Kůs), 28. Wágner (Rindoš, Popela), 33. Chlouba (Popela, Šťovíček), 36. Chlouba. Rozhodčí: Čech, Micka – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1538. Střely na branku: 58:26. Zblokované střely: 5:15. Vhazování: 37:21. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.
Rytíři Kladno: Brízgala – Zajíc, Nash, Zelingr, Hořava, Říha, Kehar, Veber – Zikmund, Vampola, Svedlund – Jelínek, Machač, Kubík – Redlich, Kaut, Kružík – Vildumetz, Bláha, Hajný.
Sportovní klub Kadaň: Kuchař – Trefný, Novák, Seemann, Popela, Blaha – Šulek, Kůs, Zabloudil – Rezek, Šťovíček, Chlouba – Wágner, Rindoš, Maršoun – Müller, Tupý, Homer.

Komentář k zápasu

V úvodu první třetiny byla k vidění nepřesnost na obou stranách. Do první šance Trhačů se dostal Wágner, ale Brízgala byl pozorný, což předvedl i proti střele Ondřeje Šulka. Pozornost v brance předvedl i kadaňský Ondřej Kuchař, jenž se vytáhl proti střelám Miroslava Hořavy a Linuse Svedlunda. Kadaň poté měla k dispozici přesilovou hru, ve které se v největší šanci Martin Šťovíček, ale střelou na bližší tyč neuspěl. Šanci Trhačů vystřídala šance Rytířů, ale střílející Jelínek na Kuchaře nevyzrál. Skóre se měnilo až ve třinácté minutě, Petr Vampola nejprve ukázal otočku za kadaňskou svatyní, poté přihrál puk na hranici kruhu, kam si sjel Petr Hořava, který tvrdou ranou propálil vše co mu stálo v cestě za úspěchem - 1:0. Do konce třetiny se již krom vyloučení na obou stranách neudálo.

Do druhé části vstoupila Kadaň nejlépe, jak mohla. Ihned v první minutě se prosadil Martin Šťovíček, jenž využil přihrávky od Jaroslava Kůse a poslal puk za Brízgalova záda - 1:1. Uplynulo sedm minut a Trhači se radovali po druhé, Josef Rindoš se v obraném pásmu zmocnil puku a upaloval do protiútoku, ve kterém naznačil střelu, ale zvolil přihrávku na dojíždějícího Františka Wágnera, který pohotovou střelou na bližší tyč rozvlnil síť za Brízgalou po druhé- 1:2. Poté se do šance dostalo také Kladno, ale Vampolovu střelu lapil Kuchař. Rytířům byla nabídnuta přesilová hra, v té ale místo snížení inkasovali po třetí. Martin Šťovíček předložil puk na hůl Romana Chlouby, který zakončoval do odkryté části klece - 1:3. O tři minuty později bylo pro Kladno ještě hůře. Roman Chlouba si převzal puk, se kterým projel celé hřiště jako nůž máslem a bekhendovou kličkou zvyšoval na 1:4. Ihned na to mělo Kladno k dispozici další přesilovou hru, ale na výsledku druhé třetiny to nic nezměnilo.

Třetí třetina patřila Kladnu. Nejprve chybnou rozehrávku Rytířů zachytil Maršoun, jehož přihrávka skončila opět na hokejkách Kladna. Poté se slabší chvilku vybral Ondřej Kuchař, jenž rozehrál přímo na hůl Jelínka, jeho střelu zastavil Jakub Trefný, který si v tu dobu zahrál na brankáře. Kladno mělo k dispozici další přesilovou hru, kterou Kadaň ubránila, a skóre se tedy neměnilo. Změna nepřišla ani po nahození Zikmunda, kterému se do cesty postavil Hajný, jemuž se puk odrazil od brusle mimo klec Trhačů. O minutu a půl později se fanoušci Rytířů již radovali. Tomáš Kaut přihrávkou našel svého spoluhráče a jmenovce Tomáše Redlicha, který střelou do levé šibenice nedal Kuchařovi šanci - 2:4. O tom, že se Kladno nevzdává přesvědčil fanoušky minutu před koncem základní hrací doby Brendon Nash, který se prosadil dělovkou od modré čáry - 3:4. Ondřej Kuchař do konce třetiny již neinkasoval, i jeho zásluhou si Kadaň připisuje tři body do tabulky.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): „Nezačali jsme vůbec dobře a soupeř tam měl nějaké šance. Věděli jsme, že mají velmi dobrou přesilovku s Romanem Chloubou a bohužel jsme je do početních výhod pustili. Tím jsme otupili tlak, který jsme chtěli mít. Poté se však rozplynul úplně do ztracena. Druhá perioda byla z naší strany tragédie. Nedali jsme si přesný puk, dávali jsme je jen soupeři a ten nám z přečíslení dával branky. My nebyli schopní dát gól ani do prázdné brány. Ve třetí dvacetiminutovce už to byla trochu křeč. Když už jsme měli šance, tak to chytil gólman. Těžko k tomu něco říct, byl to špatný výkon. Zápas jsme měli vyhrát a dotahování jsme vůbec neměli dopustit. Můžu jen pogratulovat soupeři. Chtěl bych poděkovat divákům, že nám fandili až do konce a chtěli nás dohnat k vyrovnání. Bohužel jsme jim tu radost neudělali.“

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Za tři body jsme určitě rádi a bylo to hrozně těžké utkání po fyzické stránce. Kladno je silné na puku a kotouč se mu hrozně těžce odebírá. Nám se to dneska párkrát povedlo a měli jsme z toho několik brejků. Šance jsme proměnili a ve třetí periodě jsme si řekli, že nechceme jen bránit. Bohužel Rytíři nás donutili k tomu, že jsme se museli stáhnout, ale naštěstí jsme to ubránili. Bohužel jsme dnes hráli jen na pět beků, jelikož Jan Holý neměl vyřízené administrativní záležitosti. No a pak se nám ještě jeden obránce zranil. O to pro nás bylo utkání fyzicky těžší.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM