Trhači porazili Porubu, tři body zůstávají v Kadani

Sabina Nováková | 05.12.2018 | |

Trhači porazili Porubu, tři body zůstávají v Kadani

K a d a ň / P o r u b a - V rámci jednatřicátého kola Chance ligy vyzvali kadaňští hokejisté soupeře z Poruby. Dva předešlé zápasy vyšli lépe právě hostujícím hráčům, tentokrát si ale Trhači tři body ohlídali a zvítězili rozdílem jedné branky. Za domácí se prosadili Jiří Tupý, Lukáš Klíma a vítězný gól vsítil Jan Holý!

 
31.kolo, středa 5.12.2018
Sportovní klub Kadaň - HC RT TORAX Poruba 2011  3:2  (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Tupý (Homer, Müller), 32. Klíma (Kůs, Chlouba), 40. Holý (Kůs, Chlouba) – 16. Guman (Hudeček, Káňa), 44. Hudeček (Guman, Káňa). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 5:6, . Využití: 1:0. Diváci: 299. Střely na branku: 25:32. Zblokované střely: 3:3. Vhazování: 42:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: Kantor – Novák, Foltýn, Procházka, Holý, Seemann, Müller, Popela – Chlouba, Kůs, Svoboda – Rezek, Šťovíček, Klíma – Maršoun, Rindoš, Šulek – Homer, Tupý.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Adam, Padrnos – Káňa, Hudeček, Guman – Dufek, Vymazal, Kanko – Jankovský, Václavek, Ollender – Fojtík.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu patřil Trhačům. Nejprve Kůdelu prověřil nováček v kadaňské sestavě Michael Foltýn. Následovala velká šance Martina Šťovíčka, jeho střelu zlikvidoval hostující brankář maskou. Domácí se na delší dobu usadili v útočné třetině. Jan Müller ze slibné pozice nemířil přesně, puku se ale zmocnil David Homer, který z poza branky našel mezi kruhy našel dobře najetého Jiřího Tupého, který mířil přesně na vyrážečku hostujícího brankáře - Trhači si nadále vytvářeli šance, ty ale končili na chráničích Hynka Kůdely. Poruba vystihla kadaňskou rozehrávku a dostala se do přečíslení, které po Hudečkovo přihrávce proměnil Tomáš Guman - 1:1 Hosty vyrovnací branka dostala do tempa, ale do první sirény se skóre neměnilo.

Druhá část patřila převážně hostům, kteří do této třetiny vstoupili podobně, jako Kadaň do třetiny první. Blízko druhé brance v utkání byl Tomáš Guman, který ovšem z levého kruhu přestřelil branku. Snahu Poruby zastavila vyloučení, nejprve za katr usedl Matějíček, kterého po chvíli následoval Káňa. Trhači si s dvojnásobnou přesilovou hrou dokázali poradit, když na konci celé souhry byl Lukáš Klíma, který dělovkou propálil vše před sebou 2:1. Přesilovou hru dostala k dispozici i Poruba, ale domácí obrana v čele s Pavlem Kantorem dávala pozor. Vypadalo to, že se do kabin bude odcházet s jednobrankovým vedením pro Trhače, ale vše změnil Jan holý, který využil pádu jednoho z hostujících bránicích hráčů, vybruslil před kruh a prostřelil vše co mu stálo v cestě - <3:1. Tento stav platil i po uplynutí druhé třetiny.

Třetí třetina patřila hostům, kteří vyvíjeli větší a větší tlak. Z toho také vyplynula kontaktní branka, kterou vstřelil Tomáš Guman, který zaznamenal druhý gól v tomto utkání - 3:2. Hra se poté začala přiostřovat. Po jednom z ostřejších zákroků zůstal na ledě ležet Vít Seemann, tento střet se obešel ještě bez vyloučení. Ta přišla až později. Každý z týmů měl k dispozici dvě přesilové hry, ovšem ani na jedné straně nepadl gól. Čím méně času hostům zbývalo, tím více se zvyšoval jejich tlak. Trhače několikrát podržel Kantor, nebo puk zastavila tyč za jeho zády, jako tomu bylo po střele Tomáše Gumana. Poruba v poslední minutě zkusila hru bez brankáře, tu si ale již domácí hráči pohlídali. Blízko vstřelení gólu do prázdné brány byl Roman Chlouba, puk mu ovšem sjel po čepeli. Trhači si tedy připisují důležité tři body a odlepují se z poslední příčky tabulky Chance ligy.

Stanislav Jiskra

Ohlasy trenérů

Roland Wágner (SK Trhači Kadaň): „Výborné tři body. Nebylo to vůbec lehké utkání. Celý zápas jsme podle mého názoru měli trochu víc ze hry. Kdybychom proměnili vícero šancí, tak by bylo klání rozhodnuté dříve. Porubě se podařilo vsítit branky po našich hrubých chybách a odraženém puku. Chtěl bych pochválit brankáře za vynikající výkon, jelikož většinu šancí hostujících hráčů pokryl. Budeme se snažit, abychom výkony zlepšovali, a tím přilákali i více fanoušků na kadaňský stadion. Příště nás čeká Vsetín, od kterého jsme dostali dvakrát jedenáct gólů. Určitě tam však nejedeme dopředu s tím, že neuspějeme. Jedeme se do Vsetína porvat o co nejlepší výsledek. Musíme důsledně dodržovat systém hry hodně do obrany a hrát aktivně, nikoliv pasivně. Nebude to lehké, ale vyhrát se dá ve koneckonců všude.“

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): „Jsem naštvaný. Přijeli jsme opět v okleštěné sestavě a ve druhé třetině nás přibrzdila oslabení, z kterých jsme inkasovali dvě branky. V poslední dvacetiminutovce jsme si vytvořili tlak, vytvořili jsme si šance. Bohužel jsme nedokázali srovnat.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM