Pražská Slavia nadělila Trhačům pět branek

Stanislav Jiskra | 19.10.2019 | |

Pražská Slavia nadělila Trhačům pět branek

K A D A Ň - V rámci patnáctého kola Chance ligy na led Trhačů zavítal celek Slavia Praha. Slavie většinu zápasu měla ve své moci. Občasné vyloučení však Trhačům přineslo několik šancí a párkrát v zápase to vypadalo, že by se Trhači mohli dostat i zpět do zápasu. Snahu domácích však ukončil gól Šteinera, který ve 40. minutě zvyšoval na rozdíl tří branek.

 
15.kolo, sobota 19.10.2019
Sportovní klub Kadaň - HC Slavia Praha  2:5  (0:2, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. M. Zabloudil (Michnáč, Čermák), 55. Wágner (Kůs, Chlouba) – 12. Šmerha (Vampola, Kubík), 14. Šteiner (J. Novák), 22. Doležal (Vrdlovec, Ryzák), 40. Šteiner (Kohút, Brož), 44. Vampola (Kubík, Šmerha). Rozhodčí: Souček, Čáp - Flegl, Tichý. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 420. Střely na branku: 38:37. Zblokované střely: 3:6. Vhazování: 31:47. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5.
Sportovní klub Kadaň: Neužil – D. Novák, Trefný, Poizl, Chalupa, Eliáš, Jandus – Foltýn, Procházka, Chlouba – Kůs, Wágner, Michnáč – Čermák, M. Zabloudil, Čech – Rindoš, Koblížek, Müller – Homer.
HC Slavia Praha: Michajlov – Duda, J. Novák, Hořava, Ryzák, Barák, Hejda, Steinocher – Šmerha, Vampola, Kubík – Doležal, Vrdlovec, Vlček – M. Ondráček, Kuťák, Všetečka – Jar. Brož, Kohút, Šteiner.

Komentář k zápasu

Z počátku první dvacetiminutovky vypadalo utkání vyrovnané. Do první šance v utkání se dostali právě hosté, ale Jakub Neužil byl pozorný. Po pár dalších pokusech na obou stranách přišlo první vyloučení v zápase. Na trestnou lavici usedl hostující Doležal. Trhačům se přesilová hra povedla, kotouč ovšem za Michajlovovem neskočil. A tak si vzali slovo hosté. Petr Vampola obkroužil domácí klec a přihrál mezi kruhy přímo na hůl Tomáše Šmerhy, který se střelou z první nemýlil a Neužil lovil puk ze sítě poprvé v utkání - 0:1. O dvě minuty později se hosté radovali již po druhé. Jan Novák vyslal střelu od modré čáry, puk šikovně tečoval David Šteiner - 0:2.

¨

Úvod druhé třetiny patřil hostům, ti dokázali již po devětasedmdesáti vteřinách skórovat. Jakub Neužil byl v obklopení hráčů v sešívaném dresu, ti na něj stříleli ze všech možných pozic, na poslední dorážku z hole Jiřího Doležala byl ovšem Neužil krátký - 0:3. Radost hostů netrvala příliš dlouho. O necelé dvě minuty později se totiž radovala Kadaň. Albert Michnáč v přesilové hře našel volného Matěje Zabloudila, který střelou nad beton rozvlnil síť v Michajlovově bráně - 1:3. Kadaň byla poté aktivnějším celkem na ledové ploše, ale po pár nepřesností a nevyužitých přesilových her opět ruce nad hlavu zvedali hosté. David Kohút přenechal kotouč do tandemu Davidu Šteinerovi, který střelou z první překonal Neužila po čtvrté - 1:4.

Slavii byla tři minuty po úvodu třetí periody nabídnuta přesilová hra, tu po devětatřiceti vteřinách zužitkoval Petr Vampola - 1:5. Následovalo několik nepřesných akcí v podání obou celků. V polovině třetiny dostala Slavia další výhodu jednoho hráče v poli, během této výhody se na ledové ploše strhla mela, za kterou rozhodčí udělil jeden menší trest na obou stranách. Chvilku po vypršení tohoto vyloučení se ke kotouči dostal František Wágner, který nekompromisní střelou k tyči snížil - 2:5. Trhačům poté byla nabídnuta další přesilová hra, ale Michajlov lapil pokusy z hole Michnáče a následovně i z hole Čermáka. Ke konci periody Trhači dostali poslední možnost přesilové hry, v té se ale do největší šance dostal hostující Kuťák, který se prokličkoval až před Neužila, ten jeho pokus zastavil betonem. Slavia si tak připsala druhou letošní výhru na venkovním kluzišti.

Jaroslav Šnobl

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Duel se mi hodnotí těžko. Myslím, že prvních deset minut úvodní třetiny se nám povedlo. Soupeře jsme k ničemu nepustili. Pak ale dostaneme laciný gól po naší hrubé chybě a celé se to sesype, přestaneme hrát. To samé druhá třetina, naskytne se nám šance, ale nedotlačíme se, nejsme důrazní a z protiútoku hned inkasujeme branku. Je to pro nás hrozně těžké. V souboji se Slavií jsme si vypracovali spoustu šancí, a to i přes kvality soupeře, který hrál výborně, ale branku nedáme. Je to škoda, ale po hrubých minelách dostáváme laciné góly. Bojovnost kluků ve hře je, je potřeba se na to ještě více zaměřit na trénincích. Musíme začít dávat branky, proměňovat šance, protože to nás jedině může zvednout a posunout dál. Pražanům blahopřeji k vítězství.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Zápas s Kadaní se mi hodnotí dobře. Zvítězili jsme a máme tři body, což je nesmírně důležité. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas - to se také potvrdilo. Jedinou kaňkou snad na utkání je, že se nám zranili dva hráči. Hrozně si však ceníme tří bodů.

Autor videa: David Šrámek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM