2.kolo, neděle 24.9.2006
SK Kadaň "B" - Stadion Litoměřice  4:5  (2:2,2:2,0:1)
Branky : 6.Neprášek (Hubínek), 12.Vaněk, 27.Hubínek (Januška), 32.Neprášek (Windisch ml., Holan) – 5.Hamr (Petrus), 16. (Slapnička), 25.Würtherle (Horejsek), 39.Patzenhauer, 55.Patzenhauer
Rozhodčí: Baláček.
Vyloučení: 12:7.
Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.
Diváci: 250.
Průběh utkání: 0:0,0:1,2:1,2:2,3:2,3:4,4:4,4:5.
SK Kadaň "B": Sláma M. (Zajíc) – Sláma R., Macháček (21.Holan) – Vaněk, Klepsa – Zajíc R., Maxa – Januška, Neprášek, Hubínek – Kolář, Kopecký, Novák – Windisch st., Slezák, Windisch ml.
Trenér : Velc
Stadion Litoměřice: Liegert (Šembera) – Šindela, Železňák – Tvrzník, Hillmich – Šilhavecký, Rybář – Würtherle, Kalivoda, Horejsek – Petrus, Slapnička, Hamr – Gudera, Patzenhauer, Kampf
Trenér : Tvrzník

Komentář k zápasu

Vyrovnané utkání, vyrovnané skóre

Utkání začalo opatrně z obou stran, nikdo nechtěl udělat chybu. Do první vážnější šance se v 5.minutě dostali hosté v přečíslení dva na jednoho, gólman Sláma však střelu Petruse kryl. Po dalším vhazování se však dostal k puku Hamr a nedal Slámovi žádnou šanci – 0:1. Následně byl vyloučen Windisch a hosté měli výhodu přesilové hry. Jenže k puku se dostal Hubínek, ukázal své bruslařské schopnosti, přebruslil obránce, trefil ale jen tyč Liegertovi branky, k odraženému puku se dostal Neprášek a tvrdou střelou se nemýlil – 1:1. Poté bylo na obou stranách několik příležitostí, ale gólmani odolávali. Ve 12.minutě dostali domácí příležitost výhodu dvou mužů v poli, výhoda mohla trvat šedesát sedm vteřin, ale za dalších devět byl vyloučen Klepsa a byla z toho klasická přesilovka. Z tou si kadaňští poradili parádně, k odraženému puku se dostal Vaněk a dělovkou takřka od modré propálil vše co mu stálo v cestě – 2:1. Po vstřelené brance domácí ožili, chvílemi dělali v litoměřické obraně pořádný zmatek. V 16.minutě se k sólu dostal Hamr, gólman Sláma vyjel proti němu a zabránil pohromě. Hosté se přece jen ale radovali, zpoza branky vykroužil Hamr a trefil skulinu nad ramenem kadaňského brankáře – 2:2. V 18.minutě se do dobré šance dostal litoměřický Kalivoda, ale trefil pouze Slámovo betony. Dvě vteřiny před sirénou měli ještě hosté obrovskou příležitost, ale Horejsek neměl dobrou mušku a netrefil ani branku.

Kadaňští otočili,ale hosté stihli vyrovnat

Do druhé třetiny nenastoupil domácí bek Jan Macháček, který odjel do nemocnice. V posledních minutách první třetiny mu nešťastně spadl jeden z litoměřických hráču na kotník a hra pro něj skončila. V úvodu druhé části dostali litoměřičtí příležitost přesilovky, vyloučen byl Kalinovič. Domácí bez problémů oslabení přečkali. Ve 24.minutě unikal Hamr a Hubínkovi nezbylo nic jiného než hákovat. Rozhodčí k údivu všech na stadioně nařídil trestné střílení. K tomu se postavil Würtherle, ale nájezd se mu vůbec nepovedl a Slámu nepřekonal. O minutu se však Würtherle dočkal, po zmatku v obraně dopravil kotouč a do sítě - 2:3. Ve 26.minutě opět rychlonohý Hubínek řádně provětral obranu a prostřelil Liegerta - 3:3. Hra se pak přelévala ze strany na stranu, ale ani jedno mužstvo si nevytvořilo žádnou vyloženou šanci. Ve 31.minutě sehráli domácí Neprášek s Windischem mladším parádní kombinaci, kdy prvně jmenovaný dostal zadovkou přihrávku od mantinelu přímo před branku a zkušeně zavěsil nad lapačku - 4:3. Ve 34.minutě roztleskal diváky tvrdou střelou zpoza kruhů Klepsa, s jeho střelou měl Liegert spousty práce a jen taktak jí vyrazil do ochranné sítě. Po tomto zákroku vystřídal Liegerta v brance hostí Šembera. Od 35.minuty byla hra rozdrobená, rozhodčí Baláček často vylučoval a hra tím trpěla. Ve 38.minutě byl za sekáni na trestné lavici Windisch st. a hosté si s výhodou poradili, Patzenhauer střelou z bodu vhazování trefil horní roh Slámovi branky 4:4. Do konce prostřední části se již závažnějšího nestalo.

Nakonec byli šťastnější hosté

V úvodu poslední části rozhodčí opět vyloučil domácího hráče a litoměřičtí dostali šanci dostat se do vedení. Po Hillmichově dělovce puk olízl horní tyč. Domácí se v klidu ubránili. Ve 46.minutě se do šance dostali domácí, ale Windisch ml., zbytečně překombinoval. Ve 27,minutě měli domácí dvoj násobnou přesilovku, trvající minutu dvacet čtyři vteřin. Nepodařilo se však pomalu ani vytvořit zámek, litoměřičtí se statečně bránili. Ve 49.minutě se pořádně zapotil brankář Martin Sláma, po chybě jeho bratra Radka na něj zle dotírali litoměřičtí útočníci, branku ale uhlídal. V 51.minutě se do brejku dostal Neprášek, ale v tváří v tvář gólmana Šemberu nepřelstil. V přibývajících minutách měli hosté více ze hry, kadaňští odolávali. V 53.minutě ve vlastním oslabení ujel Patzenhauer, ale pouze nechal vyniknou brankáře Slámu, který za to sklidil vášnivé ovace. V 55.minutě také ve vlastním oslabení, ale domácí Maxa zatáhl puk do útočného pásma, krásně našel před brankou Nepráška, ale tomu se nepodařilo puk protlačit až za záda Šembery. Potvrdilo se nedáš – dostaneš, k puku se dostal Patzenhauer a dvě vteřiny před návratem vyloučeného Kopeckého dostal svůj tým do vedení 4:5. V 56. minutě měli domácí velkou šanci k vyrovnání, ale Šembera několika dobrými zákroky hosty podržel. Dvě minuty před koncem si domácí celek vyžádal oddechový čas. V poslední minutě domácí vrhli všechny síly do útoku, Januška chyboval na útočné modré a do brejku se dostali dva hráči, gólman Sláma, ale v tu chvíli asi čaroval, stále držel naděje svého týmu. Půl minutky před konce se domácí odhodlali k power-play zamkli soupeře v jeho obranném pásmu, ale vyrovnat se již nepodařilo.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Velc Pavel (SK Kadaň):
Zpočátku kluci hráli strašně v nervozitě, strašně moc chtěli vyhrát. Z toho pramenili hrubé chyby. Když jsme se uklidnili, vedli 4:3, pak zase hrubými chybami jsme soupeře dostali do hry. Strašně moc jim pomohli Patzenhauer a Tvrzník, mají obrovské zkušenosti, jejich lajna nás přehrávala. Musíme si dát pozor i na vyloučwní, jsme často vylučovaní, pak nám zbytečně brzy docházejí síly.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM