4.kolo, neděle 8.10.2006
SK Kadaň "B" - HC VTJ Ještěd Liberec  7:7  (0:2, 5:3, 2:2)
Branky : 24.Doležal (Michálek, Rudý.), 25.Novák (Michálek), 30.Maxa (Windisch ml., Vaněk), 33.Maxa, 39.Klepsa (Windisch ml.), 50.Hubínek, 57. Januška (Hubínek) – 11.Halenčák (Šnajdr), 16.Šesták (Psota), 27.Šesták, 28.Šesták, 30.Šnajdr, 42.Šesták (Šnajdr), 43.Šesták.
Rozhodčí : Baláček – Fára, Sadílek .
Vyloučení: 8:9.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:3 .
Diváci: 210.
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 5:5, 5:7, 7:7.
SK Kadaň "B": Klibáni – Vaněk, Sláma R., Strunz, Rudý, Holan, Maxa – Januška, Neprášek, Hubínek, Novák, Michálek Pavel, Doležal, Klepsa, Windisch ml., Resa, - Zajíc R., Kolář
Trenér :Velc Pavel
HC VTJ Ještěd Liberec: Hybner – Měrtl, Novotný - Halenčák, Bretl – Šnajdr, Šesták, Dvořák - Vítek, Holata, Psota - Chudoba, Malinský, Horáček
Trenér :Dušánek Miroslav

Komentář k zápasu

Lepší nástup domácích ovoce nepřinesl

Hned v úvodu zápasu si domácí vytvořili několik příležitostí, ale nepodařilo se jim vsítit úvodní branku. Ve 2.minutě byl vyloučen domácí Rudý, ale liberečtí si nedokázali vytvořit šanci k zakončení. V samostatném průniku se ocitl domácí Hubínek, ale trefil pouze lapačku hostujícího Hybnera. Ve 4.minutě si pomohl Hubínek krosčekem a nabídl tak hostům převahu dvou hráčů. Tu však hostující tým nevyužil. Při hře čtyři proti čtyřem si vytvořil šanci Maxa, ale hostující gólman byl pozorný a nedovolil tak černožlutým skórovat. V 6.minutě dostala Kadaň příležitost zahrát si přesilovou hru pět proti třem, ve které si vytvořili jedinou šanci. V 7.minutě odešel na trestnou lavici domácí Novák a vyrovnal tak síly na obou stranách. První řada si vytvořila několik slibných šancí, ale trefovali pouze ležícího Hybnera. V 9.minutě vyloučen kadaňský Vaněk a v zápětí za vyhození kotouče mimo hřiště i Strunz a hosté měli početní výhodu dvou mužů. Rozhodčí se rozhodl pískat veškeré náznaky faulů a vyloučil domácího Klepsu za krosček, pokračovala tak dlouhá přesilovka pěti proti třem, kterou ve 12.minutě využil od modré čáry Halenčák a otevřel tak skóre 0:1. Domácí chtěli rychle vyrovnat, od modré pálil Sláma, štěstí stále zůstávalo u libereckého brankáře. Kadaňští v této fázi hry zatlačili soupeře do obranného pásma, ale Hybner stále odolával. A tak jak to bývá, přišel trest. V 16.minutě po hrubé chybě domácí obrany samostatným průnikem zvýšil Šesták - 0:2. Ačkoli měli v závěru kadaňští několik slibných příležitostí ke vstřelení branky, nenacházeli klid v koncovce.

Přestřelka přinesla vyrovnání.

Do druhé třetiny vykročili lépe domácí. Ve 24.minutě se po závaru před brankou nejlépe orientoval Doležal a dorazil puk za záda Hybnera - 1:2. Ve 25.minutě se po přihrávce Pavla Michálka ocitl Nováksám před brankářem a vyrovnal tak na 2:2. Hosté se rychle z vyrovnání otřepali a dokázali ve 27.minutě odpovědět, kdy ve vlastním oslabení ujel Šesták a upravil na 2:3. Ve 29. minutě si samostatný únik zopakoval opět Šesták a završil tak svůj hattrick 2:4. Ve 30.minutě využil závaru před domácí brankou Šnajdr a dotlačil puk za brankovou čáru - 2:5. Zdálo se být rozhodnuto, domácí však nepolevili a dostali se do několika šancí, jednu z nich využil Maxa, když prokličkoval třetinou a snižil na 3:5. Ve 33.minutě se opět měnilo skóre, střelou zápěstím, Maxa vrátil domácí do zápasu - 4:5. Ve 36.minutě si domácí Windisch vysloužil trest za hru vysokou holí. V této početní převaze se hostující celek do šance nedostal. Ve 39.minutě nejprve neproměnil precizní přihrávku Windische mladík Resa, poté si však s podobnou přihrávkou dokázal poradit Klepsa a vyrovnal tak na 5:5.

Drama až do poslední vteřiny.

V úvodu třetiny se černožlutí usadili v útočném pásmu, jediným vysvobozením soupeře se často stávalo pouze zakázané uvolnění. Ve 42.minutě nabídl domácím možnost přesilové hry Halenčák, ale místo toho, aby se dostali do vedení, tak ve vlastním oslabení vystřelil z dálkyŠesták a hosté se dostali do vedení 5:6. Aby toho nebylo málo tak si Šesták zopakoval střelu ze skoro stejného místa a v oslabení opět vsítil branku a zvýšil na 5:7. Kadaň se snažila o nápravu tak důkladně, až si Klepsa vykoledoval trest , v přesilovce měli liberečtí několik slibných šancí k rozhodnutí zápasu, ale brankář Klibáni držel naděje. Když se domácí ubránili, tak si vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale trefovali pouze soupeře důkladně bránící svou branku. Ve 49.minutě vybojoval v rohu puk Hubínek prokličkoval se až před branku, kde si pohrál i s brankářem a pověsil puk pod horní tyč - 6:7. V 54.minutě oslabil domácí tým Klepsa, ale oslabení kadanští přežili bez obtíží. V 56.minutě nabídl rozhodčí přesilovou hru také domácím, k puku se dostal Januška, který po přihrávce Hubínka vyrovnal - 7:7. Patnáct vteřin před koncem dostali domácí početní výhodu, vhazovalo se však na jejich polovině, vytoužené branky tak nedosáhli.

Miroslav Lučan, Jan Macháček

Ohlasy trenérů

¨připravujeme
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM