upřesnil předseda představenstva Bc. Jaroslav Veverka." />
5.kolo, neděle 15.10.2006
SK Kadaň "B" - HC Kohouti Česká Lípa  8:1  (1:0, 4:0, 3:1)
Branky : 7. Windisch ml. (Klepsa), 22.Doležal (Klepsa), 27.Michálek Petr (Doležal), 29. Michálek Petr (Windisch ml.), 29. Zajíc R. (Kopecký), 48. Doležal (Maxa, Suk), 50.Januška (Novák, Neprášek), 58.Neprášek (Novák) – 44.Luczkow (Mišaga).
Rozhodčí : Baláček – Fára, Sadílek.
Vyloučení: 7:9.
Využití: 0:0. V oslabení: 1:1.
Diváci: 150.
Průběh utkání: 0:0, 5:0, 5:1, 8:1.
SK Kadaň "B": Zajíc M. (Zyka) – Sláma R., Vaněk, Strunz, Michálek, Zajíc R., Maxa – Januška, Neprášek, Novák, Doležal, Klepsa, Windisch ml., Suk, Kočí, Holan, Resa, Kopecký, Kolář
Trenér : Velc
HC Kohouti Česká Lípa: Zámostný – Holčák, Hradecký, Javůrek, Kozlok, Luczkow, Mišaga, Portsch, Rašín, Macho, Ulbricht, Zikán, Zíval, Žák
Trenér : Vykysal

Komentář k zápasu

Převaha, ale pouze jednobrankové vedení

Hned od úvodních minut domácí jednoznačně ukazovali, že chtějí v dnešním zápase naplno bodovat. V prvních pěti minutách měli převahu , ale šance Nepráška, Klepsy, Nováka, Vańka zůstali nevyužity. V 7.minutě se konečně radovali, Windisch zužitkoval Klepsovu přihrávku zpoza branky, kdy trefil skulinu mezi Zámostného betony - 1:0. V 8.minutě vypadala velmi slibně další domácí šance, kdy Neprášek přihrával Novákovi, ten to měl na dlouhou hůl, puk se dostal až k Michálkovi, ale ten tvrdou střelou od modré trefil pouze spoluhráče Klepsu. V 9.minutě měli po dlouhé době šanci i Kohouti, ale domácí gólman Zajíc byl pozorný. Ve 12.minutě byl v orovské šanci Kočí, trefil ovšem jen Zámostného do hrudi, k odraženém puku se dostal Sláma, ale ten pálil nad branku. Ve 14.minutě se ocitl Hradecký sám před Zajícem, který na poslední chvíli vykopl puk betonem. V 16.minutě zkoušeli několikrát pozornost Zámostného od modré zejména Strunz a Sláma, ale zvýšit se stále nepodařilo. V 18.minutě měli domácí početní výhodu, ale bez vážnější šance ohrozit českolipskou branku. Čtyři vteřiny před přestávkou jel Mišaga sám na kadaňského Zajíce, ten byl bezchybný.

Zlepšená střelba a jasné vedení

Ve 22.minutě se dostal do průniku podél mantinelu Klepsa, posunul před brankoviště, kam si najel Doležal, který bez problémů zvýšil na 2:0. Ve 24.minutě diváci viděli pěstí souboj před domácí brankou kadaňského Slámy sJavůrkem, oba hříšníci se šli zchladit na trestnou lavici. Ve 26.minutě byl vyloučen Richard Zajíc za podražení, ale byl to Micháek, který v oslabeni po přihrávce Doležala zvýšil na 3:0. Ve 28.minutě byl vyloučen opět Richard Zajíc za nesportovní chování. Ve 29.minutě se tvrdou střelou trefil Michálek Petr, když mu nabíjel Windisch - 4:0. Ve 29.minutě se do sóla dostal Richard Zajíc a nedal gólmanovi žádnou šanci a zvýšil již na 5:0. Poté měli domácí za sebou dvě přesilové hry, ale skóre se zvýšit nepodařilo. Ve 36.minutě dostali početní výhodu i hostující hráči, českolipský Luczkow udělal na útočné modré chybu, Suk se dral za kotoučem, ale brankář hostí včas vyjel a zakročil. Přesilovka se hostům vůbec nepovedla, přesilovce se to nepodobalo. Do konce prostředního dějství hra byla neurovnaná, bez vyložených šancí, skóre se již neměnilo.

Kohouti se také dočkali

Poslední třetinu začali kadaňští opět aktivněji, ale prozatím bez gólového úspěchu. Hostům velmi často unikal puk z hole. Ve 43.minutě se prosmýkl mezi obránci Neprášek, trefil pouze gólmana k odraženému piku se dostal Januška, ale mířil pouze do připravené lapačky Zámostného. Ve 44.minutě fauloval českolipský Kozlok, domácí zatlačili soupeře do obranného pásma, ale udělali chybu při rozehrávce, hra se přesunula do útočného pásma hostí, kde se nejrychleji zorientoval Luczkow a v oslabení tak snížil na 1:5. Ve 46.minutě nabídl hostům přesilovku Kolář za nedovolené bránění, Kohouti velmi ožili a několika nebezpečnými střelami ohrožovali Zajíce v domácí brance. Ve 48.minutě byl obrovský závar tentokráte před Zámostného brankou, kadaňští útočníci ho několikrát doslova vykoupali v brankovišti, úspěšný se stal až Doležal, který pod tělem zasunul puk do branky - 6:1. Ve 49.minutě na útočné modré zabojoval Neprášek, prodloužil na Nováka, tím se kadaňští dostali do přečíslení dva na jednoho a Januška rozvlnil síť za Zámostným - 7:1. V 54.minutě si domácí dělali s Kouhouty co chtěli, jednu vážnější šanci zastavil pouze za cenu faulu Ulbricht ,ale rozhodčí Baláček k údivu všech na stadioně vyloučil i domácího Janušku. Po dvanácti vteřinách byl vyloučen i kadaňský Strunz a českolipští měli početní výhodu čtyřech proti třem. Když se hrálo již v kompletním složení, Neprášek elegantní kličkou obhodil gólmana a zvýšil tak na 8:1. Diváci začali skandovat „deset, deset „, hráči se evidentně snažili, ale zvýšit se jim již nepodařilo.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Velc Pavel (trenér SK Kadaň):
Celé utkání probíhalo v naší režii, i když po některých hrubých chybách jsme mohli inkasovat, ale podržel nás gólman. Byl výborný. Pak jsme začali dávat i branky a bylo jen otázkou kolik jich dokážeme vstřelit. Soupeř odešel hlavně fyzicky.
Klepsa Milan (útočník SK Kadaň):
Jsem rád, že jsme konečně vyhráli, a že těm „optimistům“, co nám vůbec nevěří, co se dokonce i sází, že budeme pořád prohrávat, jsme dokázali, že aspoň trochu hokej hrát umíme. Dnes se k nám přiklonilo i štěstí, vyvarovali jsme se zbytečných chyb a konečně začali dávat i góly.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM