8.kolo, neděle 5.11.2006
SK Kadaň "B" - HC Roudnice nad Labem  3:3  (0:0, 1:2, 2:1)
Branky : 23.Windisch ml. (Klepsa) – 36.Bedan (Zuziak, Strycharz), 39.Woš, 42.Wágner (Bedan).
Rozhodčí : Neumann – Tomíček, Hlinka.
Vyloučení: 11:9, navíc Macháček do konce utkání.
Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 150.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3, 3:3.
SK Kadaň "B": Zajíc M. (Svoboda) – Sláma R., Holan, Hubínek, Doležal, Maxa, Zajíc R., Michálek Pe., Klepsa, Januška, Nerášek, Wágner, Resa, Windisch ml., Macháček, Suk, Novák, Kočí
Trenér : Velc Pavel
HC Roudnice nad Labem: Davídek (Dobiáš) – Bedan, Opluštil, Strycharz, Woš, Šrek, Zuziak, Hlavička, Wágner, Svoboda, Žemlička, Novák, Sailer, Vaněček, Tintěra
Trenér : Pour Zbyněk

Komentář k zápasu

K překvapení všech hráli domácí s Roudnicí vyrovnanou partii

Hned ve čtyřicáté vteřině fauloval roudnický kapitán Zuziak a nabídl tak přesilovku domácímu týmu, ten se usadil v útočném pásmu, ale branku z toho nevytěžili. Hned jak skočil vyloučený hříšník na led, avizoval rozhodčí Neumann další vyloučení hostujícího hráče, ale vyloučil k údivu hráče domácích Klepsu. Po minutě putoval na trestnou další kadaňský borec – Holan a hosté měli minutovou přesilovku pěti proti třem. Oslabení domácí bez vážných problémů přežili. Dokonce vystrkovali růžky a několikrát prověřili Davídka v brance Roudnice. V 7.minutě zaujal svou tvrdou střelou zpoza kruhů Bedan, ale netrefil jak by si představoval. V 10.minutě se dobré příležitosti dostal Windisch, ale jeho střela mířila těsně vedle branky. Hned z protiútoku se k puku dostal Žemlička a řádně prověřil Zajíce v brance. Domácí dostali další početní výhodu při vyloučení Strycharze, své kvality předváděl Davídek, domácí hráči tlačili, roudničtí byli evidentně způsobem hry SK Kadaň zaskočeni. Jeden útok na roudnickou branku střídal druhý. Po návratu roudnického hříšníka se moc dlouho v pěti nehrálo, Svoboda obdržel dvě minuty za nafilmovaný pád a poslal Roudnici opět do čtyř. Ani tentokrát se branku vsítit nepodařilo, i když střela Nepráška k tomu měla hodně blízko. Hrálo se nahoru dolu, vynikali gólmani. V 17.minutě byl vyloučen Windisch ml. za držení. Ani Středočeši nedokázali svou výhodu zužitkovat. Když se vracel Windisch z trestné lavice dostal puk na modrou čáru a z dálky jeho střela olízla tyč. V poslední minutě roudnický Wágner se Žemličkou zamotali hlavy domácím obráncům a při brankářovi Zajícovi v tuto chvíli stálo velké štěstí. V úvodní třetině diváci branku neviděli.

Vedení domácích, poté obrat ve skóre

Do druhé třetiny vstoupili domácí se stejným elánem jak v úvodní třetině. Do nadějné pozice se dostal Kočí, ale jeho střelu Davídek vytěsnil do strany. Ve 23.minutě se konečně domácí dočkali, puk do třetiny zatáhl Klepsa, který se srazil s obráncem a k volnému puku se dostal Windisch ml. a prostřelil nic netušícího Davídka - 1:0. Domácí pokračovali v náporu, Januška z úhlu vyprášil Davídkovi betony. Ve 26.minutě trefil z mezikruží Novák roudnického gólmana a odražený puk vyhodili hostující hráči na zakázané uvolnění. Po té fauloval Suk a roudničtí měli další přesilovku. Ta opět zůstala nevyužita. Kadaňští nadále bojovali jako lvi. Ve 30.minutě nabil Žemlička Šrekovi a gólman Zajíc měl štěstí, že jeho dělovka mířila vedle branky. Ve 31.minutě se vyznamenal rozhodčí Neumann, při signalizovaném vyloučení roudnického hráče, přerušil hru, aniž by se dostal hostující hráč ke kotouči, to se nelíbilo kadaňskému Macháčkovi, kterému rozhodčí udělil trest do konce utkání. Vedení domácích se asi nelíbilo panu rozhodčímu, který začal udělovat dost přísné, někdy i vymyšlené tresty. Ve 34.minutě dokonce roudničtí dostali příležitost dvouminutové přesilovky dvou hráčů. V přesilovce trefil Woš boční tyč Zajícovi branky. Třináct vteřin před skončením přesilovky vychytal Zajíc parádním způsobem Bedana a zabánil tak jisté brance. Když už hráli kadaňští ve čtyřech tak se Bedan dočkal, zužitkoval přihrávku Zuziaka, prostřelil Zajíce z bodu vhazování - 1:1. Ve 37.minutě se do přečíslení dva na jednoho dostal Hubínek s Wágnerem, ale druhý jmenovaný nedokázal přihrávku usměrnit do sítě. Ve 38.minutě rozhodčí přehlédl evidentní faul ze zadu na Kočího, pouze se pousmál. Ve 39.minutě se dostali roudničtí šťastně do vedení, když si Zajíc srazil střelu Woše do sítě - 1:2. Sedmnáct vteřin do konce prostředního dějství obdržel Maxa dvě minuty za držení a vteřinu do konce i Michálek, Roudnice tak bude hrít v poslední části přesilovku pěti proti třem trvající takřka dvě minuty.

Hubínek zajistil remízu při power-play

V přesilovce spustili roudničtí sprchu střel na Zajíce, ten dlouho odolával, ale na střelu Wágnera byl bezmocný - 1:3. Ve 45.minutě měli možnost přesilovky i domácí, před vlastní brankou udělal neskutečnou hrubku Michálek Petr a Zajíc měl plné ruce práce, aby uhájil brankovou čáru. Roudničtí si v klidu hlídali vedení, do útoku se příliš netlačili. Ve 49.minutě opět při přesilovce roudnických se objevil sám před brankářem Sailer, ale Zajíc držel svému týmu naději na dobrý výsledek. Kadaňští se dále tlačili do útoku a vyplatilo se, v 51.minutě se k puku dostal Januška a procedil puk pod ležícím Davídkem - 2:3. V 52.minutě se hrálo ve čtyřech na obou stranách a před osamoceným Davídkem se zjevil Kočí, ale nedokázal ho přelstít. Rozhodčímu se, ale opět nelíbil stav na ukazateli a opět začal úřadovat. Za srážku s protihráčem obdržel dvouminutový trest Petr Michálek. Roudnice dokonale uzamkla domácí v jejich obranném pásmu, ale kadaňští statečně vzdorovali. V 56.minutě rozhodčí musel vylučovat za sekání hostujícího Woše a Kadaň měla přesilovku. Ve vlastním oslabení ujel Novák a trefil tyč. Šance na vyrovnání stále žila. Čas běžel pro domácí velmi rychle. Třicet šest vteřin před koncem si domácí vyžádali oddechový čas. Brankář zůstal na střídačce. A povedlo se !!! K puku se dostal v A-týmu zatracovaný Lukáš HUBÍNEK a pověsil puk do levého horního rohu - 3:3. Roudnici se tak se o tom, že projde celou soutěž bez ztráty bodu nesplnil.

Lučan Miroslav

Ohlasy trenérů


Velc Pavel, trenér SK Kadaň :
S dnešním utkání jsem spokojen, hodně jsme se na toto utkání připravovali, věděli jsme o jejich síle, že přijede Žemlička se Šrekem. Kluci podali dnes opravdu heroický výkon, plnili si povinnosti co jsme si řekli, hráli dozadu velice zodpovědně. Možná kdybychom měli ještě více štěstíčka tak jsme mohli i vyhrát, šance jsme na to měli. Jenže góly nám tam nepadají. Soupeř využil každé chyby co jsme udělali. Při power-play se nám podařilo vyrovnat, myslím, že zaslouženě, dnes jsme si určitě prohrát nezasloužili.

Pour Zbyněk, trenér HC Roudnice :
Dnes jsme hráli opravdu špatný hokej, ne že bychom Kadaň podcenili, i když jsme jim doma dali deset. Těžko jsme se dostávali do zápasu. Za stavu 3:1, jsme se zbytečně tlačili do předu, chtěli jsme dát další branky, nabádal jsme hráče ať se nikam netlačí, že naopak Kadaň se musí tlačit do zápasu. Udělali jsme dvě hrubé chyby a soupeř vyrovnal skóre.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM