13.kolo, neděle 3.12.2006
SK Kadaň "B" - Draci Bílina  4:8  (2:3, 2:3, 0:2)
Branky : 5.Januška (Vaněk), 20.Windisch, 39.Macháček (Vaněk), 40.Hubínek (Macháček) – 6.Abrham (Šešina), 11.Mikolášek, 19.Meixner (Lexa), 21.Mikolášek (Král), 31.Meixner (Král), 34.Mikolášek (Král), 53.Kousek (Mikolášek), 54.Šešina (Procházka).
Rozhodčí : .
Vyloučení: 10:13, navíc Wágner, Macháček (oba KAD) 10 minut osobní trest.
Využití: 1:3. V oslabení: 0:1.
Diváci: 150.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:3, 2:3, 2:6, 4:6, 4:8.
SK Kadaň "B": Zajíc M. (31.Svoboda) – Sláma M., Holan, Maxa, Zajíc R., Novák, Vaněk, Neprášek M., Neprášek P., Hubínek, Windisch, Januška, Doležal, Resa, Macháček, Vokurka, Limberg A., Wágner, Kočí.
Trenér : Velc
Draci Bílina: Novák – Meixner, Baumruk, Procházka, Lexa, Kousek, Abrham, Goga, Král, Gergel, Boháček, Mikolášek, Šešina.
Trenér : Goga

Komentář k zápasu

Spousta přesilovek pro domácí, ale pouze jedno využití

První šanci utkání si vytvořili hosté z Bíliny a brankář Zajíc měl plné ruce a nohy práce, aby svou branku uhájil. Ve 2.minutě se nabídla domácím první příležitost přesilové hry, když za podražení byl vykázán Radko Goga, který mimo jiné působil v dřívějších dobách slávy v prvním týmu SK Kadaň. Za minutu později byl vyloučen další bílinský a to Lexa a domácí měli parádní příležitost. V přesilovce měl velkou šanci Sláma Radek, ale pouze nechal vyniknout gólmana Nováka. Poté měl slibnou šanci ještě Pavel Neprášek, ale gólman stále odolával. Když už byli Draci v pěti tak Januška zužitkoval Vaňkovu přihrávku a pod ležícím gólmanem poslal svůj tým do vedení - 1:0. Netrvalo však dlouho a domácí obrana zbytečně nechala dorážet bílinské v brankovišti a Abrham rychle vyrovnal - 1:1. Hrál se hokej nahoru dolu se spoustou šancí na obou stranách, o něco více šancí měli domácí. V 9.minutě se objevili dokonce tři hráči domácích před samotným Novákem, Januška byl ve 100% šanci, ale nedokázal puk trefit do branky. Následně byl vyloučen a hosté za nedlouho dokázali svou početní výhodu využít, když rozebrali bránící čtveřici a Mikolášek již neměl moc práce trefit napůl odkrytou klec - 1:2. Na přelomu 14.minuty domácí borci hráli přesilovku pěti proti třem, ale opět se jí nepodařilo využít. Hrálo se vyrovnané utkání. V 17.minutě byl již po druhé v zápase vyloučen Goga a kadaňským se naskytla další příležitost k vyrovnání, jenže ve vlastním oslabení ujel Meixner a zvýšil tak na 1:3. V poslední minutě třetiny byl opět na hanbě Radko Goga a konečně se dočkali i domácí. Pět vteřin před vypršením třetiny se trefil Windisch a dal utkání tak nový náboj - 2:3.

Rychlé snížení na rozdíl dvou branek

Domácí vstoupili do druhého dějství s úmyslem rychle vyrovnat, ale opak se stal pravdou. Zhranice vhazování prostřelil Zajíce Mikolášek - 2:4. Hosté pomalu, ale jistě přebírali otěže zápasu, ve 23.minutě byl vyloučen kadaňský Doležal, hosté však svou početní výhodu nevyužili. Pár chvil poté co skočil hříšník na led šel pykat další kadaňský hráč – Wágner. Tuto početní výhodu hosté opět nevyužili, ale při další výhodě, když na trestné seděl Vokurka úspěšní již byli. V tváří v tvář gólmanovi se ocitl Meixner a poslal gólmana Zajíce vystřídat - 2:5. Do branky nastoupil Svoboda. Draci byli v tuto chvíli jednoznačně lepším týmem. Ve 32.minutě byl již po čtvrté dnes vyloučen Radko Goga. Jenže o minutu později se nechal Pavel Neprášek zbytečně vyloučit a překazil tak domácím početní výhodu. A jak se hraje přesilovka předvedli Draci domácím. Po dokonalé souhře nedal Mikolášek Svobodovi v brance domácích žádnou šanci a dovršil svůj hattrick- 2:6. Ve 35.minutě měli Draci další přesilovku, při ní se dostal do brejku Windisch, ale co chtěl vymyslet, to neví snad ani on a místo střely volil jakousi zadovkou přihrávku na obsazeného protihráče a nic z toho nebylo. Ve 39.minutě při hře ve čtyřech na obou stranách parádně Macháček zužitkoval Vaňkovu přihrávku a Novák se již nestihl přesunout - 3:6. O chvilku později se blýskl opět Jan Macháček, když nezištně přihrál najíždějícímu Hubínkovi a ten snížil na 4:6. Z výsledkem by se tak v poslední části dalo něco ještě udělat.

Velký boj body nepřinesl

Závěrečná část začala opatrně z obou stran, nikdo nechtěl udělat chybu. Domácí cítili šanci a čím dál tím častěji ohrožovali branku Nováka. Gól však nepřícházel. Ve 46.minutě byl vyloučen bílinský Baumruk a Kadaň si vytvořila velký tlak, ale ani tentokrát to gólový úspěch nepřineslo. Ve 29.minutě měli kadaňští další přesilovku, bílinští se zuby nehty bránili. Holan nastřelil tyč. Dvakrát od modré zkoušel štěstí Sláma, ale ani jeho střely cestu do branky nenašly. Potvrdilo se pravidlo nedáš dostaneš. Ve 33.minutě prokličkoval mezi několika hráči Mikolášek, přihrál volnému Kouskovi a ten prostřeli Svobodu v brance - 4:7. V 54.minutě obdržel kadaňský Macháček desetiminutový trest za nesportovní chování a odebral se tak do šaten. Ihned po buly v obranném pásmu domácích se k puku dostal Šešina a prostřelil nejistého Svobodu - 4:8. V 56.minutě se sám před gólmanem zjevil Januška, ale Novák byl na dnešek dobře připraven. V posledních minutách to byl spíše boj než hokej. Na skóre se již nic nezměnilo a hosté si zaslouženě odvážejí dva body.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM