15.kolo, neděle 7.1.2007
SK Kadaň "B" - HC Slovan Louny  5:4  (3:0, 0:3, 2:1)
Branky : 5.Hubínek (R.Sláma), 7.Doležal (Januška, R.Sláma), 12.Novák (Hubínek, Neprášek), 57.Januška (Neprášek, Sláma), 59.Januška (Hubínek) - 22. Svoboda (Štěpán), 24.Sak (Svoboda), 28.Zetka (Schoř), 44.Sak (Petrlík, Štěpán).
Rozhodčí : Barna - .
Vyloučení: 15:8.
Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 130.
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:4, 5:4.
SK Kadaň "B": Sláma (30.Zajíc M.) -- Sláma R., Holan, Michálek, Maxa, Zajíc - Januška, Michálek, Hubínek, Neprášek, Doležal, Novák, Klepsa, Suk, Vokurka, Wágner, Kočí.
HC Slovan Louny: Varchola (Turza) -- Kopecký, červíček, Svoboda, Turza, Lenkvík, Heler, Gegelt, Štěpán, Schoř, Zetka, Petrílka, Perlík, Vojtěchovský, Sak, Vaic Z., Vaic L..

Komentář k zápasu

Jednoznačná první třetina

Zápas začal pro domácí velice dobře, po úvodním oťukávání se dostal v 5.minutě ke kotouči Radek Sláma, napřáhl od modré, brankář Varchola pouze vyrazil před sebe a Hubínek pověsil puk pod horní tyč – 1:0. Domácí na ledě doslova létali, patrně byl znát rukopis nového trenéra – Františka Lukeše. V 7.minutě rozjásal tribuny Doležal podruhé, když si puk vyměnil s Januškou a prostřelil gólmana - 2:1. Kadaňští byli lepší, hosté se zmohli sem tam jen na bídnou šanci. V průběhu 9.minuty měli lounští přesilovou hru, ale gólman Sláma neměl mnoho práce. Ve 12.minutě dostali možnost si zahrát přesilovku i domácí, zhruba po třiceti vteřinách se domácí publikum radovalo potřetí, Novák neměl mnoho problémů překonat gólmana a uklidnil domácí lavičku - 3:0. V 15.minutě domácí přežili bez problémů další oslabení. V 18.minutě se hrálo ve čtyřech na obou stranách, oba gólmani dvakrát zasahovali, ale skóre se neměnilo. Ke konci třetiny byl vyloučen ještě Ondřej Vokurka a v úvodu druhého dějství budou Louny dohrávat přesilovou hru.

Nečekaný zvrat v utkání

V přesilovce hosté zatlačili, ale gólman Sláma byl pozorný. Pár vteřin na to, co se vrátil Vokurka na ledovou plchu, vyloučil sudí Barna Petra Michálka a hosté měli možnost reparátu. Po třiceti šesti vteřinách od modré napřáhl Štěpán a Svoboda dorazil vyražený kotouč pod Slámou do branky - 3:1. Kadaňští zatlačili, chtěli rychle odpovědět. Jenže ve 24.minutě udělali chybu na červené čáře a přišel trest. Sak snížil na rozdíl jediného gólu a zdramatizoval utkání - 3:2. Ve 26.minutě byl za hákování vyloučen domácí Maxa a hostům narostla křídla. Cítili šanci k vyrovnání. Oslabení kadaňští přežili. Krátce poté se však vhazovalo po Slámově pravici a Zetka se štěstí propasíroval puk mezi betony - 3:3. Začínalo se od znovu. V polovině utkání vystřídali po předchozí domluvě domácí brankáře, Martina Slámu nahradil Michal Zajíc. Ve 32.minutě umožnil další početní výhodu hostům Radek Sláma a s domácími to nevypadalo příliš dobře. Černožlutí se ubránili. V zápase se začalo dost přiostřovat. Ve 36.minutě z úhlu prověřil Zajíce Vaic, ale ten stál dobře postavený. Ve 39.minutě se elegantně uvolnil Hubínek, jel sám na gólmana, ale trefil pouze jeho betony. Sedm vteřim před sirénou byl vyloučen domácí Klepsa a hosté budou mít stejně jako na začátku druhé části i v poslední třetině početní výhodu.

Drama až do konce

Po čtyřiceti čtyřech vteřinách loktem fauloval Holan a rázem Kadaň byla ve třech. V oslabení Zajíc pěkně zneškodnil šanci Saka. Ve chvíli když skákal první domácí hříšník na led, tak ve velkém tlaku hostí vyhodil nešťastně kadaňský Hubínek kotouč mimo hrací plochu a hra ve třech pokračovala. Po půl minutě naštěstí pro domácí fauloval Zetka a hosté tak měli pouze výhodu jednoho muže. Kadaňští se ubránili. Po chvíli byl vyloučen kadaňský Klepsa a Louny tak měli opět přesilovku čtyři proti třem. V ní lounští dokonale rozebrali domácí a Sak prostřelil Zajíce z bodu vhazování. Obrat byl dokonale dokonán - 3:4. Ve 48.minutě měli domácí po dlouhé době přesilovou hru. Ve velké příležitosti se ocitl Richard Zajíc, když mu zpoza branky nahrával Klepsa, ale trestuhodně netrefil branku. V 51.minutě si všechno mohli zopakovat, celou přesilovku takřka odehráli v útočném pásmu, ale branku nedali. V 53.minutě si domácí vyžádali oddechový čas. Kadaňští moc chtěli, ale nedařilo se. V 55.minutě zbytečně Hubínek vyhodil puk a obdržel dvouminutový trest. Poté obdržel trest i lounský Štěpán a hrálo se ve čtyřech. A domácí se konečně dočkali. V 57.minutě zpoza branky Neprášek našel Janušku a ten vyrovnal - 4:4. Štěstí se v závěru utkání přiklonilo na stranu domácích. Hubínek vybojoval puk, přihrál před branku, kde stál Januška, ten si položil Varcholu a bekhendem zavěsil - 5:4. Bojovalo se až do poslední vteřiny, ale domácí už zápas nepustili.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Václav Januška, útočník SK Kadaň : První třetina se nám povedla, hráli jsme to co po nás chtěl trenér. Hráli jsme ze zadu a čekali na chyby soupeře. Ty jsme dokázali využít a dostali se do vedení 3:0. Do druhé části jsme nastoupil trochu vlažně, přestali jsme plnit pokyny trenéra a došlo ke zbytečnému vyrovnání soupeře. O další přestávce nám trochu promluvil do duše a řekli jsme si, že začneme hrát opět to, co jsme hráli v první třetině. Bohužel se nám to nepovedlo a inkasovali jsme na 3:4. Zbytečně jsme faulovali, co nás stálo strašně moc sil. Po tom co si vzal trenér oddechový čas, kde jsme si trochu odpočinuli, stáhl hru na dvě lajny. Neměli jsme co ztratit, hráli jsme vabank. Z toho pramenila vyrovnávací branka a nakonec se povedla dát i na 5:4. Naštěstí to dopadlo dobře. Svůj podíl na to má i náš nový trenér, který určil úplně jinou taktiku do utkání, podporoval nás, jemu hlavně patři toto vítězství.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM