24.kolo, neděle 11.3.2007
SK Kadaň "B" - Stadion Litoměřice  9:2  (3:1, 3:0, 3:1)
Branky : 2.Januška (Neprášek), 4.Windisch (Macháček), 20.Chmel (Windisch), 23.Žemlička (Chmel), 32.Kalinovič, 36.Windisch (Suk), 42.Rudý, 57.Neprášek (Januška), 58.Svoboda (Chmel) – 3.Slapnička (Würtherle), 54.Tvrzník (Šilhavecký).
Vyloučení: 10:10, navíc Wágner (KAD) 10 minut..
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Průběh utkání: 0:0,1:0,1:1,7:1,7:2,9:2.
SK Kadaň "B": Zajíc M. (Svoboda M.) - - Macháček, Holan, Svoboda R., Rudý, Kalinovič P., Zajíc R. – Januška, Neprášek, Schönauer, Žemlička, Klepsa, Chmel, Vokurka, Windisch, Suk, Wágner, Sláma R..
Stadion Litoměřice: Šembera (Lachman) - - Špatný, Šindela, Švec, Hillmich, Šilhavecký, Drábek, Fišera, Horejsek, Gudera, Tvrzník, Slapnička, Kampf, Würtherle, Patzenhauer.

Komentář k zápasu

Zasloužené vedení domácích

Zápas začal hodně zostra oba gólmani museli hned v úvodní minutě ukázat své umění. Domácí se dostali rychle do vedení. Ve 2.minutě po střele Nepráška gólman Šembera pouze vyrazil puk před sebe, kde stál osamocený Januška, pro kterého nebyl problém trefit poloprázdnou branku - 1:0. Jenže vedení netrvalo dlouho, po čtrnácti vteřinách vyrovnal po bleskurychlé akci Slapnička - 1:1. Domácí nebyli brankou moc zaskočeni a hrnuli se do útoku. Ve 4.minutě si vytvořili tlak a Windisch dotlačil po závaru puk do sítě - 2:1. Kadaňští se nadále hrnuli do útoku. V 7.minutě při hře ve čtyřech na obou stranách trefil zpoza kruhů Windisch horní tyč. Hned ale vzápětí namazal Patzenhauerovi, který v brejku mířil pod horní tyč, ale branku přestřelil. V 11.minutě odešel na trestnou lavici Suk za podražení. Hosté byli dlouho před Zajícem, ale vážněji ho neohrozili. Hokej se musel divákům líbit, hrálo se nahoru dolu. V 16.minutě byl za hákování vyloučen Ronek Wágner a k tomu za protesty 10 minut osobní trest. O minutu později se síly na ledě vyrovnaly, na trestnou usedl litoměřický Kampf. Do velké šance se dostal Chmel, když si vybruslil až před gólmana Šemberu. Štestí ho však při koncovce zradilo a netrefil branku. Osm vteřin před sirénou při avizovaném vyloučení litoměřického hráče se do brejku dostal Jakub Chmel a nádherně gólem pod víko zvýšil vedení - 3:1.

Zápas jednoznačně režírovali domácí

V úvodu druhé části se kadaňští natlačili opět před Šemberu. Ve 23.minutě vystihl Chmel špatnou rozehrávku hostů, přihrál Žemličkovi a ten trefil přesně skulinu mezi betony - 4:1. Ve 25.minutě od modré střílel Horejsek, ale jeho pokus zneškodnil pohotovým lehnutím do střely Macháček. Ve 26.minutě se chviličku nehrálo, kadaňský Klepsa se nepříjemně srazil s gólmanem Šemberou a byl hodně otřesen. Nic vážného se mu nestalo a pokračoval ve hře. Chvíli poté se Windisch nebojácně vrhl až do brankoviště, ale puk zůstal pod ležícím litoměřickým gólmanem. Ve 28.minutě byl za hákování vykázán hostující Fišera, kadaňští se v přesilovce moc nepředvedli, nevytvořili si žádnou šanci. Ve 30.minutě se hodně ukázali Tvrzník s Patzenhauerem, když zátápěli před brankou Zajíce, který vše s pomocí domácích obránců vyřešil. Hned z protiútoku zahrozil Žemlička, ale jeho pokus Šembera kryl do lapačky. Ve 32.minutě hráli domácí přesilovku a tu zužitkoval přesnou střelou Kalinovič. Kadaňští byli dnes jasně lepší, litoměřickým se vůbec nedařilo. Ve 35.minutě Šindela od modré zkoušel pozornost Zajíce, ten se nachytat nenechal. Ten samý hráč však o minutu později udělal katastrofální hrubku, kdy pře svým gólmanem přenechal Windischovi a ten blafákem vsítil - 6:1. Kadaňští si dělali se soupeřem co chtěli, jednu povedenou kombinaci chtěl Žemlička ještě vylepšit zpětnou přihrávkou na Klepsu, v poslední chvíli však zachránil situaci jeden z litoměřických beků. Skóre se již do konce třetiny nezměnilo.

Desítky se diváci nedočkali

V brance domácích nastoupil Miroslav Svoboda. Poslední třetina začala úplně stejně jako dvě první, hned z první střely se měnilo skóre. Michal Rudý z pravé strany volil spíše přihrávku, ale puk srazil jeden z obránců Litoměřic přímo mezi betony nešťastného Šembery. Tomu také došla trpělivost a přenechal své místo Lukáši Lachmanovi - 7:1. Ve 44.minutě trefil ve vlastním oslabení z otočky Žemlička tyč. Ve 47.minutě obdržel dvě minuty kadaňský Žemlička, hosté hráli přesilovku, ale na ledě to tak vůbec nevypadalo. V 50.minutě Slapnička tvrdě pálil zpoza kruhů, ale trefil Svobodu přímo do hrudi. V 52.minutě zachytil Žemlička chybnou rozehrávku, před brankou našel volného Schönauera, který zkoušel blafákem obelstít Lachmana, puk však zůstal ležet pod ležícím gólmanem. V 54.minutě se rozjel kolem levého mantinelu Daniel Tvrzník a bombou prostřelil Svobodu - 7:2. V 55.minutě neudržel na uzdě své nervy exligový Patzenhauer a zbytečně krosčekoval ležícího Kalinoviče a obdržel dvouminutový trest. V přesilovce domácí obrana zaspala a na Svobodu se řítil osamocený Kampf, ale kadaňský gólman parádním skluzem uhájil svou svatyni. Krátce po skončení početní výhody Januška zpoza branky našel Nepráška, který vystřelil směrem na branku, puk prošel za záda Lachmana do branky, rozhodčí po konzultaci s čárovými branku uznal - 8:2. Za další minutku se poprvé za B – tým trefil obránce Radim Svoboda a upravil tak na konečných 9:2. Tento výsledek domácím zaručil konečné čtvrté místo v tabulce.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM