4.kolo, neděle 18.3.2007
IHC Písek - Sportovní klub Kadaň  2:3  (1:0, 1:3, 0:0)
Branky: 5. Bican (Šimoník, Petele), 32. Pešta (Gába, Ondrejec) - 24. Hrdlička (Paul), 26. Freiberg (Stehlík), 26. Kadlec (Chotaš) Rozhodčí: Ondřej - Fiala, Flégl Vyloučení: 7:8, navíc Kouba - Vrtek, oba 10 minut Využití: 0:0
IHC Písek: Myslivec – Jankovský, Ondrejec, Švácha, Bezouška, Petele, Cirulis, Koloušek – Kouba, Šimoník, Bican – Kica, Ingriš, Holec – Fořt, Pešta, Gába - Silbernágl.
Sportovní klub Kadaň: Tichý - Palubjak, Hartman, Kalečík, Koblitz, Chotaš, Loučka, Kalinovič, Paul, Kadlec, Mikšovský, Vrtek, Kýhos, Krpenský, Toman, Freiberg, Stehlík, Hrdlička, Kašpárek.

Komentář k zápasu

Do zápasu nastoupili lépe domácí. Kadaňští asi ani netušili, že jim může dělat potíže soupeř, jehož na svém ledě vyprovodili tvrdým debaklem. Jenže dělal. V páté minutě, sotva vypršel trest kadaňského Paula, vymyslel Petele šikovnou kolmici napříč osou hřiště na Šimoníka. Tomu se povedlo protlačit skrze beky sebe i kotouč, který brankář Tichý nepokryl a z druhé vlny dojíždějící Jakub Bican jej napálil pod horní tyčku.

Za okamžik trefil v oslabení ujíždějící Holec tyčku a první třetina vyrovnaného hokeje tak skončila těsným vedením Písku. To neodolalo až uragánu, jaký si na několik minut po příchodu z kabin přichystali hosté…
23:12. Faulovaný Paul prostrkuje kotouč na rozjetého Hrdličku. Jeho dokonalá rána končí v protějším růžku Myslivcovy klece.
25:09. Nájezd Stehlíka s Freibergem na Kolouška končí nejjednodušším a nejefektivnějším způsobem – přihrávka a úspěšná střela bez přípravy.
25:22. Okamžitě po vhazování se skrze obranu protahuje Martin Kadlec a čistým průstřelem násobí vedení svého celku.

Dalším šancím už zabránil sebevědomě působící Myslivec nebo také nezištná štěstěna, která si u domácí branky zřídila své pracoviště. Každopádně, ještě dalších šest minut se domácí vozili na kolotoči kadaňských přihrávek a rotací a za svojí modrou čáru se podívali jen tehdy, když jeli po zakázaném uvolnění vystřídat.

Zčistajasna, uprostřed drtivého tlaku hostí, se ale k puku dostal Pešta, obhodil si beka a pln síly vyrazil na zteč. Rozhodil protihráče, Ondrejec udržel pásmo a Gábův pokus pak sám Stanislav Pešta dorazil do brány. Písek ještě měl o co bojovat.

Ovšem přesto, že se až do posledních vteřin hrálo na obou stranách útočně, domácí hráli dvakrát přesilovku pět na tři a jejich touha po úspěchu vygradovala při závěrečné power play, nepadl už ani jeden gól. Kadaň slaví, neboť se díky remíze Tábora s Boleslaví dostal do čela tabulky baráže o bod před Mladou Boleslav.

Miroslav Lučan, František Suchan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM