5.kolo, pátek 23.3.2007
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  2:4  (1:3, 1:0, 0:1)
Branky : 8. Chotaš (Vrtek), 37. Stehlík (Krpenský) - 3. Gajovský, 5. Všetečka (Chamrád), 17. Hertl (Tondr M., Dulovec), 44. Hertl (Gajovský).
Rozhodčí: Jebavý - Charvát, Svoboda.
Vyloučení: 3:8 navíc Chamrád (MBL) 10 minut.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváků: 2184.
Průběh utkání: 0:0,0:2,1:2,1:3,2:3,2:4.
Sportovní klub Kadaň: Tichý -- Pira, Kopáč, Palubjak, Hartman, Kalečík, Koblitz, Chotaš, Loučka, Kalinovič, Paul, Kadlec, Mikšovský, Vrtek, Neprášek, Krpenský, Toman, Freiberg, Stehlík, Hrdlička, Kašpárek.
BK Mladá Boleslav: Hrubý -- Tondr M., Kumstát, Všetečka, Bílek, Sem, Maršík, Jaroměřský, Hloušek, Gajovský, Dulovec, Bříška, Kadeřábek, Mizera, Chochola, Protivný, Hertl, Chamrád, Loskot, Tondr L..

Komentář k zápasu

Rychlá branka ovlivnila úvod utkání

Obě mužstva začala hrát velmi ofenzivní hokej. K obrovské smůle domácích bylo již ve třetí minutě nařízeno trestné střílení. Ke kterému se postavil Gajovský a nedal Ticjému vůbec žádnou šanci - 0:1. Kadaňští byli brankou zaskočeni a jejich útočná aktivita trochu opadla. A přišla hned další krutá rána. V 5.minutě prakticky z další šance skórovali po druhé, Všetečka získal puk na modré, vystřelil a střela skončila až za zády překvapeného kadaňského gólmana - 0:2. Až ke konci 6.minuty se domácí osmělili, ale střelu Nepráška brankář Hrubý srazil mimo klec. V 7.minutě boleslavský Mizera vysokou holí způsobil Stehlíkovi krvavou ránu v obličeji a vyfasoval čtyřminutový trest. Krátce poté ho na trestné doplnil Kumstát a domácí měli přesilovku pět na tři. A dočkali se i oni. Krásnou přihrávkou Vrtek našel Chotaše a jeho bombu od modré zastavila a ž síť v brance Hrubého - 1:2. Kadaňští nadále pokračovali v přesilovce, další pohromu již Hrubý, ale nepřipustil. I po přesilovce pokračoval tlak Kadaně, ale boleslavští se častokrát osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění. V 15.minutě Neprášek trefil střelou z mezikruží Hrubého do ramene a po další střele odvraceli puk směřující do odkryté branky hostující obránci. V 16.minutě byl přísně vyloučen kadaňský Mikšovský a Hertl využil z voleje křižnou přihrávku od Martina Tondra a vrátil hostům dvoubrankové vedení - 1:3. Domácí se ale rychle osmělili a hnali se znovu do útoku, v přesilovce Mikšovský znovu hodně potrápil Hrubého, ale skóre se neměnilo. Do šaten odcházeli po první třetině šťastnější hosté.

Místy až zoufalý tlak vyrovnání nepřinesl

Ve 22.minutě se dostal do úniku Mikšovský, ale jeho pokus na poslední chvíli zmařil jeden z boleslavských beků. O pár okamžiků později měl na holi vyrovnávací branku Kašpárek, ale z otočky jen těsně přestřelil klec. Hosté se uchýlili do obranného pásma a takřka jen bránili. Ve 26.minutě Vrtkovu dělovku zastavila skrumáž před hostující brankou a nikdo další z kadaňských borců nedokázal puk usměrnit tam, kam by si zaplněný zimní stadion přál. Boleslav bránila svou modrou ve čtyřech lidech a do útoku se pouštěla pouze sporadicky. Tlak domácích neustával, ve 29.minutě se sám před Hrubým ocitl Kadlec, ale trefil pouze gólmanovi betony. K první vážnější šanci ve druhé třetině se dostali hosté až ve 30.minutě, ale Tichý v poslední chvíli napravil minelu svých obránců. Ve 34.minutě měl branku na hokejce opět Mikšovský, ale místo puku skončil v kleci on sám a málem se opět potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, když se k odraženému puku dostal Dulovec, který se řítil úplně sám na Tichého, ale ten perfektním skluzem držel domácím naděje. Ve 37.minutě byl vyloučen boleslavský Chamrád za hákování. Z přesilovky moc neuběhlo a Krpenský našel krásným pasem na červenou rozjetého Stehlíka, který se několika kličkami uvolnil až před Hrubého a bravurně zakončil - 2:3. Domácí byli opět jako politi živou vodou a vyrovnání viselo na vlásku, jediná překážka pro domácí hráče byl výtečně chytající Hrubý, který velmi často musel ukázat své kvality. Ve 39.minutě ještě hráli kadaňští další přesilovku, ale využít jí nedokázali.

Nevyhrál lepší, ale šťastnější

Poslední třetina začala v rytmu druhé, Kadaň neustále tlačila a hosté se moc do útoku nehnali. V jednom dalším drtivém tlaku však přišel trest. Kadaňští špatně střídali, k puku se dostal „kat“ Hertl, kterému přihrávku připravil Gajovský jak na zlatém podnose, jel sám na Tichého, který neměl vůbec žádnou šanci - 2:4. Byla to velmi krutá rána pro domácí, trvalo pár minut než se vzpamatovali. Mez tím promarnili další početní výhodu. Čas běžel neúprosně rychle a dvoubranková ztráta vháněla nervozitu na domácí hokejky. Boleslavští svou precizní obranou nepouštěli domácí do vyložených šancí a často hrozila brejky. Pět minut před koncem se domácí vrhli do závěrečného náporu, ale ten často končil na nebo těsně za hranici modré čáry, zelenobílí dobře bránili. V 55.minutě vystrašil Hrubého Koblitz střelou ihned po vhazování, ale při gólmanovi hostí stála i hromada štěstí. Dvě minuty před koncem se kadaňští zřejmě smířili s výsledkem, mnoho sil již na vyrovnání neměli. Minutu před koncem si domácí celek vyžádal oddechový čas. Krátce poté byl vyloučen hostující Martin Tondr a ještě domácím svitla naděje. Odvolali gólmana, ale zbývalo již velmi málo času a tak nutno konstatovat, že dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým.

Více informací najdete na na oficiálních stránkách mládeže.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM