Kadaň veze důležité tři body z Vysočiny

Jindřich Poledna | 04.10.2006 | |

Kadaň veze důležité tři body z Vysočiny

Kadaň po poslední prohře v Ústí nad Labem potřebovala nutně bodovat, aby se udržela v kontaktu se středem tabulky. Ligový nováček z Havlíčkova Brodu doma zatím neprohrál, a tak se čekal ostrý souboj. Rebelové sice lépe začali, dokázali využít přesilové hry, ale ve druhé třetině se severočeský tým probudil, otočil dvougólové manko a v poslední třetině se podařilo Stehlíkovi vsítit vítěznou branku. Kadaň si tak přivezla z Vysočiny 3 veledůležité body po výhře 4:3.

 
8.kolo, středa 4.10.2006
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  3:4  (1:0, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 12.Havel (Endál, Varga), 21.Kreuzer (Kubeš), 42.Fábry (Havel, Varga) - 25.Stavenský (Stehlík), 27.Pulpán (Derfler), 34.Derfler (Žák), 56.Stehlík (Stavenský)Rozhodčí: Jeřábek - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 5:9, navíc Slipčenko (KAD) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1400. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
Havlíčkův Brod: Hronek (Neruda) - Roháčik, J.Kolář, Charousek, Vašíček, Šulc, Procházka, Pavlík, A.Jelínek - Kubeš, Žák, Kreuzer - Havel, Varga, Endál - Čermák, Kukla, P.Jelínek - Fábry, Polák, Kubát
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko (Tichý) - Staněk, Trojovský, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek - Pražák, Žák, Derfler - Postl, Stavenský, Stehlík - Metlička, Polanský, Vrtek - Kajer, Zika, Kepl - Hobl

Komentář k zápasu

Domácí se do Severočechů pustili s vervou, hned v první minutě vyzkoušel pozornost Slipčenka Endál, ale z kruhů trefil jen dobře postaveného brankáře Kadaně. Po krátké pauze ve 4.minutě, způsobené problémem s mantinelem se v samostatného úniku řítil Hobl na domácího Hronka, ten však skvělým zákrokem nedovolil hostujícímu útočníkovi skórovat. Domácí pak získali jako první výhodu přesilové hry, ale vylámali si zuby na Slipčenkovi. Domácí obecenstvo se radovalo v 6.minutě. Endál sice překonal gólmana Kadaně, puk však skončil jen na brankové čáře, a tak se skóre opět neměnilo. Kadaň si ve své první přesilové hře příliš šancí nevytvořila, naopak domácí tým z Vysočiny dokonce 2x přečíslil hostující tým v jeho třetině. V polovině první třetiny dostali domácí druhou přesilovou hru po faulu Hlubučka a tu již využili. Po vyšachování obrany Severočechů se přesně do růžku trefil havlíčkobrodský Havel – 1:0. Kadaň se po obdržení branky zbraně nesložila, jenže po necelých 3 minutách jí oslabil Polanský a přišla na řadu opět defenzíva. Domácí tým se téměř na celé 2 minuty usadil v útočném pásmu, branky však nedocílil. Kadaň Ještě v předposlední minutě vyzkoušela pozornost domácího gólmana, ale na švestkách ho nenachytala. Do šaten se tak zamířila Kadaň s jednobrankovou ztrátou.

Začátek druhé třetiny se Kadani nevyvedl. Přišla pozdě z kabiny, dostala za to menší trest a domácí přeslovou hru dokonale využili. Šťastným střelcem byl po 33 sekundách exkadaňský Kreuzer. Jenže místo toho, aby se Kadaň odhodlala k náporu, byl vyloučen za napadení Polanský. Další nekázeň předvedl brankář Slipčenko, dostal osobní desetiminutový trest. Domácí svou přesilovku nevyužili, tak se blýskalo na druhé straně. Po vyhraném bully v útočném pásmu Kadaň snížila střelou Stavenského z hranice kruhu – 2:1. Probuzená Kadaň se vrhla do útoku a snaha přinesla brzy ovoce. Akce jako přes kopírák při předchozí brance, je zakončoval Pulpán – 2:2. Po vyrovnání se pomalu probouzí šokovaní domácí. Se střelou Jelínka z 28.minuty však neměl brankář Kadaně větší problémy. Koncem 28.minuty se nechal zbytečně vyloučit kapitán Kajer, ale domácí toho tentokráte moc nevymysleli a Slipčenka téměř neohrozili. Přesně v polovině utkání se šel na trestnou lavici posadit domácí Endál. Jenže Kadaň s početní výhodou naložila stejně jako domácí a téměř nevystřelila. Ovšem Kadaň zvrátila skóre na svou straně hned poté. Po chybě domácích Rebelů se na branku řítili Derfler s Metličkou a první jmenovaný švihem překvapil Hronka – 2:3. Kadaň dala brzy domácím možnost vyrovnat, ve 35.minutě byl vyloučen Trojovský. A Rebelové byli velmi blízko vyrovnání. Kreuzer nebezpečně vystřelil, Slipčenko jen vyrazil před sebe a Kolář jej nedokázal zastrčit za záda hostujícího gólmana. Za nedlouho se síly na ledě vyrovnali, navíc domácí museli po dalším faulu dokonce do tří! Jenže Severočeši rozhodující úder Rebelům neuštědřili. Po druhé třetině tak visel na ukazateli stav 2:3.

Havlíčkův Brod měl opět perfektní vstup do třetiny. Fábry dostal diskutabilní přihrávku na paty, Kadaň přestala hrát, neboť očekávala postavení mimo hru. Fábry dojel s pukem k brance a puk zasunul za Slipčenka – 3:3. Domácí branka povzbudila a bušili na branku Kadaně, jak jen to šlo. Kadaň tlaku odolávala, ale nakonec si domácí vymodlili další faul, ve 46.minutě si šel na 2 minuty odpočinout Trojovský. Kadaň se ubránila, navíc dostala také výhodu přesilové hry. Jenže v oslabení ujeli domácí Varga s Kreuzerem, branku sice nevsítili, ale za sekání byl potrestán kadaňský Staněk. Domácí sice přesilovku sehráli v útočném pásmu, ale kadaňská čtveřice dobře bránila a do větší šance Rebely nepustila. Kadaň se tak ubránila zkrácené přesilovce a hned po jejím skončení se dostala díky Staňkovi, který vyskočil z trestné lavice do šance. Bohužel jeho přihrávka na najíždějícího Derflera nebyla přesná. Domácí měli celé 4 minuty drtivý tlak, nedokázali využít ložených šancí, a tak přišel zákonitý trest. V čase 55:47 nahrál Stavenský ujíždějícímu Stehlíkovi a ten tváří v tvář nedal Hronkovi šanci a zavěsil mezi jeho betony – 3:4. Kadaň si 72 sekud před koncem vzala oddechový čas, za každou cenu nechtěla ztratit ani bod. A podařilo se. Po lítém boji si Kadaň odvezla z Vysočiny velice cenné 3 body.

Jindřich Poledna, Miloš Rajdl

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (Kadaň): Věděli jsme že má Havlíčkův Brod silné mužstvo. Předpokládali jsme úvodní tlak domácích a věřili jsme, že pokud se nám ho podaří přečkat, tak dnes můžeme pomýšlet na úspěch. V první třetině nás zabrzdil velký počet vyloučených na naší straně a myslím že výsledek 1:0 byl pro nás po dvaceti minutách milosrdný. Zpět do hry nás dostal Stavenského gól na 2:1, ale ve třetí třetině nás opět srazil vyrovnávací gól. I přes závěrečný tlak domácích jsme dosáhli na vítězství díky brejku Stehlíka. Se třemi body z dnešního zápasu jsem nad míru spokojen.

Kamil Pokorný (Havlíčkův Brod): Soupeř byl v první třetině hodně zatažený a příliš nás neprověřil. My jsme nedokázali hrát v tempu a do vedení jsme se dostali celkem lacino. Poté přišly dvě chyby ze standardních situací, které znamenaly vyrovnání, to nás srazilo do kolen. V závěru platilo rčení nedáš – dostaneš. Po našem tlaku se stoprocentní gólovou šancí přišel protiútok hostí ze kterého padl rozhodující gól. Dnešní zápas prohrálo mužstvo jako celek.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM