Medvědi doma rozsápali Kadaň

Jindřich Poledna | 09.10.2006 | |

Medvědi doma rozsápali Kadaň

Po divoké sobotní přestřelce cestoval kadaňský tým k Berounce. Středočeši zaostávali za Kadaní o pouhý bod, doma patří k lepším celkům a dokázali to i tentokrát. Brankář Slipčenko lovil puk za svými zády celkem třikrát, poslední branku vsítili Medvědi při závěrečném náporu Kadaně, při hře bez brankáře. Utkání nedohrál Stanislav Stavenský, který po druhé třetině dostal trest do konce utkání. Vrásky přidělal trenérům i brankář Slipčenko. Jeho třetí desetiminutový trest znamená stop pro domácí zápas s Havířovem.

 
10.kolo, pondělí 9.10.2006
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  4:1  (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Křesťan (Jelínek), 37. Pavel (Zajíc, Kameš), 55. Pavel (Novotný, Vlček), 59. Zajíc (Pavel). - 17. Trojovský (Žák). Rozhodčí: Fraňo - M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 7:7, navíc Pavel, Zajíc (BER) a Slipčenko, Stavenský (KAD) 10min, Stavenský ještě do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 900. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Medvědi Beroun 1933: Lev, (Handl) - Braniš, Rýgl, Kameš, Jelínek, Mrázek, Míka, Vaněček, Čížek, Tvrzník, Vlček, Jech, Pavel, Zajíc, Nedorost, Toma, Křesťan, Besonov, Novotný
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko, (Tichý) - Spitzer, Loučka, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Trojovský, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Polanský, Vrtek, Kajer, Heřman, Kepl, Hobl

Komentář k zápasu

Domácí Medvědi začali zápas, jako už tradičně na vlastním ledě, aktivněji, ale do šancí se díky pozorné obraně hostů dostávali jen zřídka. Až v polovině 6. minuty si na přihrávku Davida Nedorosta najel zkušený matador Josef Zajíc, ovšem jeho rána cinkla o pravou tyčku kadaňské branky. Po jedné nevyužité přesilovce na každé straně se jako první v utkání radovali ze vstřelené branky domácí. V 11. minutě si Jelínkem nahozený puk zpracoval Radek Křesťan a z otočky ho poslal po ledě k tyčce bezmocného Roberta Slipčenka - 1:0. Hosté po inkasované brance přidali na aktivitě a V 15. minutě musel Jakub Lev v brance Medvědů likvidovat nájezd Stanislava Stavenského a jeho následnou střelu mířící mezi jeho betony. Ještě v téže minutě šel na trestnou lavici berounský obránce Radek Míka a hosté nabídnutou početní výhodu využili pouhou vteřinu před jeho příchodem na led. Střelu Zdeňka Žáka tečoval před brankou výhodně clonící obránce Matěj Trojovský - 1:1. Ve zbývajícím čase byli hosté najednou lepším týmem, ale na skóre se až do odchodu do kabin nic nezměnilo.

Ve druhé části měli Medvědi hned v úvodu výhodu přesilovky, ale mohli v ní inkasovat. Hrubku Jaroslava Mrázka nepotrestal Stanislav Stavenský. Beroun pak opět na pár minut převzal režii zápasu, v další početní výhodě však střely obránců Jelínka a Kameše pochytal spolehlivý Slipčenko. Ve 28. minutě se v obrovské šanci ocitli hosté. Stavenský chytře uvolnil Pavla Metličku, ten ovšem sám před Jakubem Lvem selhal a domácího brankáře nepřelstil. Kadaň pak měla výhodu přesilovky pět na tři trvající 77 vteřin, ani v ní se ovšem hráči v černých dresech neprosadili a tak se v závěru třetiny radovali domácí. Na trestné lavici seděl kadaňský Pavel Metlička, když od modré čáry nařáhl obránce Vladimír Kameš a puk těsně před brankářem Slipčenkem tečoval Michal Pavel pod horní tyčku - 2:1. Pro střelce to byl premiérový gól v dresu Berouna i celkově v první lize. Zárověň se zahoukáním sirény zbytečně oslabil hosty vyloučením do konce zápasu Stanislav Stavenský.

Ve třetí třetině pokračovala bezzubá snaha hostů alespoň o vyrovnání jednogólového manka. Příležitost k tomu měli při vyloučení domácího Jecha, ale opět bezvýsledně. Medvědi trpělivě čekali na svoji šanci, která přišla až v samotném závěru zápasu. V 55. minutě se dostala do úniku dvou na jednoho berounská dvojice útočníků Vlček s Tvrzníkem a druhý jmenovaný střelou pod horní tyčku zvýšil na 3:1 pro Beroun. Zoufalá snaha Kadaně vyústila v další branku v její síti. V čase 58.11 hostující trenéři odvolali brankáře Slipčenka a Josef Zajíc střelou do prázdné branky definitivně rozhodl - 4:1.

Jindřich Poledna, Miloslav Růžička

Ohlasy trenérů

Karel Najman (Beroun): Byl to z naší strany asi možná nejkvalitnější výkon a za to bych chtěl hráčům poděkovat. Věděli jsme, že nás čeká nesmírně těžký zápas a to se také potvrdilo. Hráči hráli disciplinovaně a trpělivě a zaslouženě se nám nakonec podařilo získat všechny tři body.

Jindřich Setíkovský (Kadaň): Tušili jsme, že asi moc gólů nepadne a rozhodnou individuální chyby. Jenže podle mě rozhodla zápas naše nevyužitá 77 vteřin trvající přesilovka pět na tři ve druhé třetině. Kdybychom tam dali gól na 1:2 pro nás tak bychom asi odtud neodjížděli s prázdnou.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM