" />

Do Kadaně se vrátilo štěstí, sebevědomí a dobrá nálada

Martin Gahler, Katka Hodková | 08.11.2006 | |

Do Kadaně se vrátilo štěstí, sebevědomí a dobrá nálada

Kadaň – Celek, který stále pomýšlí na extraligu, si z malého hokejového města nečekaně odvezl jednoznačnou porážku. Nejenže Kadaň prolomila prokletí posledních domácích zápasů a po první třetině odešla do kabin jako vedoucí celek, ale navíc si dokázala vedení udržet až do konce zápasu. Přestože se ve třetí třetině černožlutí spíše bránili, dokázali, že umí také vstřelit branku a výsledek takticky ubránit.

 
20.kolo, středa 8.11.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  6:3  (2:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky:16. Spitzer (Kajer), 17. Derfler (Žák), 26. Pulpán (Kloz), 27. Metlička (Kepl, Stehlík), 30. Postl (Derfler), 48. Polanský (Pražák, Pulpán) - 4. Antoš (Grof), 37. Vítek (Slížek, Grof), 48. Martinec (Janků). Rozhodčí: Blecha - Hauser, Bertlík. Vyloučení: 11:11, navíc Vítek (UNL) 10 minut za vražení zezadu, Hulva (UNL) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 520. Střely na branku: 26:43. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Pospíšil, Pulpán, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Staněk, Chotaš, Kepl, Stehlík, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Pražák, Kajer, Krpenský, Hlusička, Hobl.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zikmund - Grof, Hořava, Houdek, Kolafa, Judrna Jan, Nádašdi, Pojkar, Zápotočný, Antoš, Bauer, Hulva, Ivan, Janků, Klimt, Klobouček, Kudrna Jíří, Martinec, Přeučil, Slížek, Vítek.

Komentář k zápasu

První třetina: V plném počtu se hrálo jen pár minut

Hosté se už od začátku usadili před kadaňskou brankou a dávali najevo převahu mohutně povzbuzováni skupinou svých věrných fanoušků. Domácí svatyni však díky přestávce extraligy hájil výborný gólman Litvínova Jarda Hübl. Ale ani on nedokázal polapit střelu, která ve 4. minutě spadla do jeho sítě – 0:1. Puk se totiž odrazil od ramene domácího obránce a prudce změnil směr. Gól si připsal ústecký kapitán Milan Antoš. Vzápětí si domácí mohli vychutnat dlouhou přesilovku vzhledem k tomu, že hostující Klobouček dostal za nebezpečnou hru vysokou holí 2+2 minuty. Ale Kadaň se vlastní nedisciplinovaností o tuhle výhodu připravila, když byl o minutu později vyloučen Pražák za držení. Hra pokračovala ve čtyřech na obou stranách. Po dalším oboustranném vyloučení se diváci dočkali i krátké hry 3 na 3. Pak následovala ještě malá kadaňská přesilovka 4 na 3, kdy Derfler a Žák vyslali na brankáře Slovanu Zikmunda několik pěkných ran.

V 9. minutě si domácí zahráli také klasickou přesilovku. Přestože se drželi v útočném pásmu a tlačili se před branku, Lvům se podařilo několikrát vyhodit. Ve 14. minutě se v početní výhodě ocitli i hosté, Klimt se prodíral do šance a obránci Spitzerovi nezbylo nic jiného než faulovat. V 16. minutě ujel ústecké obraně Zbyněk Spitzer, který právě naskakoval z trestné lavice na ledovou plochu. Dva ústečtí hráči mu okamžitě šlapali na paty, přesto si kadaňský bek vychutnal samostatný nájezd na Zikmunda – na 1:1 vyrovnal střelou, která ze spodní strany orazítkovala horní břevno a spadla za čáru. V 17. minutě se domácí během přesilovky ujali vedení 2:1.. Tentokrát ke gólu pomohl i ústecký gólman Zikmund, přihrávku domácího Petra Derflera si srazil betonem za záda. Na závěr třetiny se hosté pokusili zužitkovat vlastní přesilovku, ale Kadani se podařilo setřást prokletí posledních domácích zápasů. Tentokrát neinkasovala před odchodem do šaten.

Druhá třetina: Lvy zaskočila domácí kanonáda

Diváci byli určitě spokojeni, jen za prvních pár minut viděli celou řadu pěkných akcí, ve kterých dominovali oba gólmani Zikmund a Hübl. Právě kadaňský brankář si poradil třeba s dělovkou hostujícího obránce Grofa, kterou schoval mezi betony. Ve 25. minutě se hosté museli minutu a sedmnáct vteřin bránit ve třech proti pěti, na trestné lavici seděl Hořava za podražení a Klimt za nedovolené bránění. Ústí nakonec dvojnásobné přesile podlehlo, Lukáš Pulpán šikovně nahodil od modré čáry a někdo z hráčů sklepl jeho přihrávku do sítě 3:1.

Lvi nejsou zvyklí prohrávat, a tak byli ve 27. minutě znovu zaskočeni, když domácí zvýšili na 4:1. Kadaňský útočník Pavel Metlička vystřelil z rohu a propasíroval puk mezi Zikmundovy betony. Černožlutí položili hostující celek doslova na lopatky, přišla 30. minuta a s ní také zvýšení skóre na 5:1. Domácí Derfler ujel ve vlastním oslabení, zpracoval puk i osamoceného obránce, následně přihrál na hokejku volného Martina Postla, který bez váhání zavěsil. Ústí se připomnělo až ve 35. minutě, kdy útočník Ivan nastřelil tyč. Ke konci druhé třetiny hosté využili dvojnásobnou přesilovku. Kadaň vyhořela po třiceti vteřinách, tři hráči nestačili na celou pětku, Hübla prostřelil z těsné blízkosti volný Josef Vítek 5:2.

Třetí třetina: Kadaň bránila náskok

Do poslední části zápasu vstoupili černožlutí poněkud defenzivně a po pěti minutách pozorného bránění na nich byla znát únava. Ve 46. minutě Hübl zlikvidoval střelu Ivana a o minutu později také pokus Antoše. Bránit výsledek Kadani pomohlo vyloučení Antoše za podražení Polanského. A nejen to, domácí se rovnou pustili do akce. Přihrávku Pražáka z rohu zužitkoval Tomáš Polanský6:2. Ale hosté se nevzdali, pár vteřin nato Tomáš Martinec snížil po samostatné akci na 6:3.

Pro domácí celek nastaly v 50. minutě krušné chvíle, Stehlík skončil za hákování na trestné lavici a obrana měla se Lvy plné ruce práce. Tlak hostí skončil o tři minuty později, kdy byl vyloučen za podražení Jiří Kudrna. Černožlutí se snažili v posledních minutách co nejvíc vyhazovat. Plynulost hry tak hodně trpěla. Minutu před koncem se před kadaňskou svatyní málem strhla rvačka. Hostující Antoš a domácí Pulpán se hádali ještě cestou na trestnou lavici a nebýt arbitrů vyříkali by si to ručně. V čase 59:36 ještě domácí útočník Metlička promarnil samostatný nájezd na Zikmunda.

Martin Gahler, Katka Hodková

Ohlasy trenérů

Vladimír Evan (asistent trenéra HC Slovan Ústečtí Lvi): "Nás samozřejmě mrzí, že jsme nenavázali na tři domácí vítězství. Bylo to pro nás dost nešťastné utkání, ze začátku jsme hráli dobře, vedli jsme a z přesilovky, když jsme měli dát góla na 2:0, tak se puk odrazil od tyčky k vracejícímu se Spitzerovi, který vyrovnal. Ve druhé třetině si myslím, že domácím vyšlo vše, na co sáhli. Všechno jim tam spadlo, utekli nám na 5:1 a to už bylo hodně. Domácím určitě pomohla účast Hübla, mužstvo, když má takového gólmana, si pak víc věří. Některé naše akce, které jsme si vypracovali, skončili právě na něm. Myslím, že byl právem vyhlášen nejlepším hráčem utkání."

Miloš Pecka (asistent trenéra SK Kadaň): "Dnes jsme z naší strany odehráli pěkné utkání. Do zápasu jsme šli s tím, že budeme dobře bránit. Znali jsme kvality Ústí, jsou nahoře v tabulce a mají produktivní hráče. Nám tak nezbylo nic jiného než určit taktiku takovou, že budeme pozorně bránit a čekat na brejky. A to se nám povedlo. Dá se říct, že z brejků jsme dali šest gólů. Sebevědomí týmu samozřejmě podpořil Jarda Hübl, teď chytal v Litvínově těžké zápasy, a když sem přijede, tak je pro nás velká posila."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM