Kadaň si veze debakl z Ostravy

Jindřich Poledna | 16.12.2006 | |

Kadaň si veze debakl z Ostravy

Bez nemocného brankáře Jariny vyrazil celek Kadaně bojovat o důležité body do Ostravy. Vstup utkání se vydařil, Metlička přihrál Stavenskému, který hned po 60 sekundách hry poslal severočechy do vedení. Jenže to bylo ze strany Kadaně na dlouhou dobu všechno. Domácí šňůrou sedmi branek utkání otočili, na 7:2 snižovala nová akvizice Fink. Domácí ještě v 59. minutě docílili osmé branky a završili tak stav na konečných 8:2 pro Sarezu.

 
31.kolo, sobota 16.12.2006
HC Sareza Ostrava - Sportovní klub Kadaň  8:2  (4:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Boháč (Pavlačka), 6. Boháč, 12. Šebesta (Ovšák, Bokroš), 18. Baranyk (Brincko, Gelačák), 31. Gelačák, 32. Šebesta (Bokroš, Boháč), 49. Gelačák, 59.Brincko (Sochorek) - 2. Stavenský (Metlička, Stehlík), 56. Fink (Heřman). Rozhodčí:Kočí - Barteček, Koliba . Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 558. Střely na branku: 32:29. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:2, 8:2.
HC Sareza Ostrava: Čech - Palík, Mocek D., Holík, Mocek J., Brincko, Tesařík, Ovšák, Vnenk - Šebesta, Boháč, Bokroš - Gelačák, Badžo, Baranyk - Klimek, Sochorek, Svačina - Valušiak, Pavlačka, Janečka.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko (32.Tichý) - Pospíšil, Pulpán, Kloz, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Staněk - Stavenský, Stehlík, Metlička, Heřman, Buchal, Postl, Polanský, Fink, Kajer, Pražák, Hlusička, Hobl.

Komentář k zápasu

Divák se v porubském Zimním stadionu dočkal v úvodní minutě střely leda tak do vlastních řad při jedné nešťastné teči a náhle v čase 1:00 i další a rovnou do branky z hole kadaňského Stanislava Stavenského, jenž zpustl v útočném pásmu a střelou od modré nad Čechovu vyrážečku poslal hosty do vedení. V přesilové hře mířil na ostravského brankáře také obránce Kloz, avšak vzápětí na červené čáře vypíchl ostravský Pavlačka kotouč, zavezl před Slipčenka, křižně předal Danielu Boháčovi a ten mazácky pod gólmanem srovnal při vlastním oslabení. Rovných třicet vteřin nato hledal Daniel Boháč zpoza brány své spoluhráče a od kadaňského Pospíšila se puk dostal do brány jeho týmu – 2:1. Přestože se muži v masce příliš nezapotili častou prací, museli být o to více pozorní kvůli nenadálým tutovkám, v 7. minutě nebezpečně vypálil hostující Pulpán z pomezí středního pásma do Čechova břicha a o minutu později na druhé straně Badžo tečoval nad Slipčenkovu kasu. Sareza měla ze hry více, dokladem může být Klimkův zpětný touš do betonů či Vnenkova bomba, proti které hostující gólman střemhlav skočil, by ji včas vysměrnil. Po polovině třetiny Pavel Šebesta při hře o jednoho muže více poslal domácí mančaft již do dvoubrankového vedení. Tradiční výsledek 3:2 chtěl naplnit Hobl, ale projektil opřel jen o domácí betony. Dvě a půl minuty před prvou sirénou zakončil hru na jeden dotek Milan Baranyk, když mu kotouč předal Brincko, jenž se neunáhlil se střelou. Kadaň do kabin odcházela s tříbrankovým mankem ve skóre.

Zřejmě ukolíbaní rychlým a vysokým vedením nastoupili ostravští hráči do prostřední části. Kadaňští se naopak na domácí tým vrhnuli se vší vervou a Čech se v bráně musel co otáčet, aby neinkasoval. Metličkův pokus snad z metru a půl se opřel jen o brankářovu výstroj, chvíli nato se Hobl, ač tísněn obranou, natlačil do brankoviště a neúspěšně zakončil, a co se nepodařilo jemu, chtěl napravit dorážející Pražák, jenže puk byl jistě přikryt. Ve 25. minutě chtěl korigovat také Pulpán ranou přes změť těl, touš se opřel o vícero borců, rázoval si to však jiným směrem než mezi tři tyče. A když se ve třicáté minutě neujal ani pokus Postla, který nenápadně pozměnil směr Spitzerovy rány, ukázala svou sílu Sareza. Při vlastním oslabení se Libor Gelačák včas zorientoval, a než stačil Slipčenko pokrýt černou gumu, briskně pod gólmanovým tělem kotouč vypíchl a k překvapení všech snadno skóroval. Uběhlo jen něco málo přes minutu a ostravské publikum bouřilo radostí – 6:1 z hole kapitána Pavla Šebesty, zakončivšího střelecké představení jeho lajny. Toto již bylo na brankáře Kadaně příliš a přepustil své místo Rudolfovi Tichému. Ostrava byla v laufu, Badžo namířil do lapačky, Boháč měl při dotírání svého soka blízko hat-tricku a Vnenk předvedl své útočné choutky nejednou bombou. Účet utkání zůstal však již pro tuto tercii nezměněn a domácí vedli vysoko 6:1.

Také napotřetí si vedl hostující bílý tým na počátku dvacetiminutovky lépe a více zaměstnával obranu svého soka. Postl se Spitzerem si s chutí zastříleli, na gól to bylo málo. Také Hoblův nebezpečný pokus se neujal a ruce radostí nad hlavu zvedali opět domácí, jmenovitě Libor Gelačák stým zásahem Ostravy v letošním ročníku, při signalizovaném trestu hostujícího beka, jenž urputně bránil o několik málo vteřin předtím zcela osamocené Janečku a střelce trefy při vyložených šancích v rozhozené obraně. O kulturní vložku se v 55. minutě postarala dvojice rváčů David Mocek a Lukáš Pulpán, za což si vykoledovala čtyřminutové tresty. Kosmetickou úpravu ve skóre učinil Patrik Fink, kterému v ukázkové akci dvou na jednoho ideálně na hůl namazal Heřman. Kadaň nabrala zřejmě poslední dech a dalšími příležitostmi se to jen hemžilo, ale jak Postl, tak Stehlík se Stavenským vyložené akce promarnili. Krátce před závěrem zápasu domácí Šebesta nedotáhl svou krasojízdu do konce, jako o chvíli později Sochorek, ale druhý jmenovaný stačil nalézt mezi kruhy postaveného Dušana Brincka a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Sareza Ostrava přestřílela soupeře ze severu Čech vysoko 8:2.

Jindřich Poledna, Lukáš Bajgar

Ohlasy trenérů

Petr Fabián (Sareza):„Základ výhry jsme položili již v Ústí, kde se kluci psychicky chytli. Několik hráčů se uzdravilo. Hrál se zápas se sousedem v tabulce, s týmem, který se na nás chce dotáhnout, takže to bylo vlastně o šest bodů. Kluci již od první minuty chtěli vyhrát o více než jeden gól. Celý zápas jsme dominovali.“

.Jindřich Setikovský (Kadaň):„Zápas se zlomil, když jsme za stavu 0:1 hráli přesilovku, ale nejzkušenější hráči měli po minutě vystřídat. Místo toho zůstali na ledě celé dvě minuty, asi osm vteřin před koncem naší přesilovky ztratili puk, pochopitelně již neměli sílu se vrátit, dostali jsme vyrovnávací branku. O chvíli později jsme si dali vlastní gól. Tím jsme Sarezu vrátili do zápasu. Sareza nás přehrávala, ale měla také hodně štěstí.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM