Áčko prohrálo s posledním týmem tabulky

Martin Gahler, Katka Hodková | 20.12.2006 | |

Áčko prohrálo s posledním týmem tabulky

Kadaň - Slibně začínající zápas se v průběhu druhé třetiny otočil v podivně vyhlížející hru, která většinu přítomných diváků vůbec nebavila. Olomouc domácímu celku ukázala, že s přístupem, jaký mají hráči dnes, se do play-off nikdy nedostanou. Přestože hosté nebyli o moc lepší, odvezli si ze Severních Čech cenné tři body. Teď nás čeká více než dvoutýdenní pauza. Doufejme, že vánoční svátky pomohou našemu týmu najít ztracenou formu. Všem ostatním přejeme hezké Vánoce a veselý vstup do nového roku 2007.

 
32.kolo, středa 20.12.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Olomouc  1:3  (1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Postl (Fink, Pražák) - 27. Čuřík (Ministr, Smejkal), 42. Ministr, 60. Čuřík (Ministr, Smejkal).
Rozhodčí: Nečas - Bejček, Rozlílek.
Vyloučení: 6:7, navíc Heřman (KAD) 10 minut za nesportovní chování.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 260.
Střely na branku: 19:38.
Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Hlavatý, Spitzer, Kocek, Hlubuček, Staněk, Stavenský, Stehlík, Metlička, Heřman, Fink, Postl, Polanský, Hlusička, Kajer, Pražák, Buchal, Hobl.
HC Olomouc: Žigardy - Kříž, Bartoň, Suchánek, Šafařík, Vyrůbalík, Švrček, Slaninák, Ministr, Smejkal, Bouz, Najdek, Šimo, Bordowski, Hubáček, Zbořil, Čuřík.

Komentář k zápasu

První třetina: Zdrženlivou hru ukončil Postl

Zápas se rozjel stejně jako stařičká Škodovka 120, hráči okupovali především střední pásmo. Teprve na konci druhé minuty vystřelil útočník Mory Zbořil, zbrklá rána však zcela minula domácí svatyni. Následovalo vyloučení obránce hostí Bartoně, kterému hlavní sudí přišil dvě minuty za sekání. Severočeši se v přesilovce zvládli dobře rozestoupit před Žigárdym, jenže žádná střela se k němu ani nepřiblížila. Po návratu do plného počtu se Olomouc snažila sebrat domácím vítr z plachet, její taktika ovšem ztroskotala faulem Šafaříka. Kapitán hostí dosedl na trestnou lavici kvůli držení. Severočeši se do další přesilovky pustili opravdu s chutí. Žigárdyho betony se v 6. minutě otřásly pod ranou Stavenského. O minutu později dostali šanci také Kohouti, domácí Hlubuček jim nabídl přesilovku poté, co se dopustil nedovoleného bránění. Kadaňský gólman Slipčenko pak musel zmobilizovat všechny síly, aby odvrátil zdařilé pokusy Zbořila a Bordowskiho.

V 10. minutě vyzkoušel oblafnout kadaňskou obranu opět Zbořil, který vystřelil z otočky. Po chvíli se stejně jako Slipčenko musel soustředit i Žigárdy, jehož potrápila tečovaná střela Hlusičky. V 11. minutě Slaninák hákováním sundal domácího útočníka Stavenského, který vzápětí dost nešťastně narazil na mantinel. Kadaň však troufalost Mory nedokázala potrestat. Ve 14. minutě si přesilovku zahrála také Mora, na steč jí nahrál opět Hlubuček. Během dvou minut, kdy seděl za držení, si hosté až na vlažnou střelu Šima nevytvořili žádnou vážnější šanci. Sedmnáctá minuta se nesla ve znamení dalšího olomouckého vyloučení, které předčasně ukončil vymetením horního růžku Martin Postl1:0. Tomu do jízdy bezchybně přihrával Kocek. Na euforii domácích se ještě pokusil odpovědět olomoucký útočník Ministr. Puk z jeho hokejky putoval pod betony Slipčenka, kde také zůstal. Jedenáct vteřin před sirénou se ještě pokusil střílet Zbořil, ale kadaňský gólman puk včas odklonil.

Druhá třetina: Hra trpěla a oči také

Severočeši se zpočátku museli vypořádat s oslabením, které zapříčinl v čase 19:58 svým podražením Stehlík. Hosté usilovně bojovali, leč všechny pokusy minuly svůj cíl. Přímý zásah přišel až ve 26. minutě. Ministr rozhodil všechny kadaňské obránce a našel volného Jakuba Čuříka. Ten ukázkově překonal zkoprnělého Slipčenka a vyrovnal skóre na 1:1. Severočeši se ještě ani neoklepali a byli zahnání znovu do kouta, rozhodčí vykázal Postla za držení. Mora cítila možnost úspěchu a ždímala z přesilové hry, co se dalo. Nejlépe si vedl Hubáček, který svým spoluhráčům vytvářel slibné šance pro dorážky. Olomouc pokračovala ve svém tlaku i v plném počtu, rozhodit ji dokázal svým únikem až Postl.

Čas přibýval, ale atraktivita pro diváky se vytrácela. Z pohledů fanoušků bylo možné vyčíst, že na ledě se odehrává na obou stranách opatrný hokej, který jen sem tam naruší ojedinělá střela. Přejít střední pásmo se v tu chvíli zdálo být pro oba celky příliš těžkým úkolem. Ve 38. minutě se částečně zmátořila Olomouc, která však kromě objíždění kadaňské branky nic zvláštního nepředvedla. Do konce zbývalo 42 vteřin, když se Polanskému podařilo vyhodit puk mimo ledovou plochu a odnesl si trest za zdržování hry. Nevýraznou olomouckou přesilovku pak utnula závěrečná siréna.

Třetí třetina: O vítězi někdy rozhodují náhody

Hosté dokončili zkrácenou přesilovku a v plném počtu ukázali, že zápas někdy vyhrávají i obrovské náhody. V čase 41:58 Milan Ministr nadhodil před Slipčenkem kotouč do vzduchu, puk vzápětí dopadl do brankoviště a pomalu doskákal až na brankovou čáru. Ve chvíli, kdy se domácí gólman otočil a snažil se ho zachytit lapačkou, ho místo bezpečného polapení během zákroku postrčil přímo do branky, což potvrdilo i rozsvícené červené světlo. Mora se ujala vedení 1:2. Přestože se vzápětí Kajer a po chvíli i Postl pokoušeli svými nájezdy stav sil vyrovnat, zápas začínal pro domácí vypadat bledě.

V 55. minutě byl vyloučen hostující obránce Vyrůbalík a Severočeši cítili nůž na krku. Možný útok jim překazil Smejkal, který vyhodil z obranného pásma. Ke střele se dostal až Stehlík, který v 57. minutě orazítkoval Žigárdyho betony. Naději na vyrovnání snížil domácím Metlička. Forvard odjel zahřívat trestnou lavici kvůli nedovolenému bránění. Po několika vteřinách se k němu přidal na druhé straně Najdek za hákování. Hra pokračovala ve čtyřech na obou stranách. Minutu a půl před koncem se málem poprali Švrček a Stavenský. Poté si Kadaň vybrala oddechový čas a vzápětí odvolala gólmana. Devětatřicet vteřin před koncem tak Mora pečetila do prázdné branky na 1:3. Po asistenci Ministra se trefil Jakub Čuřík.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM