6.kolo, pátek 13.10.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  7:4  (2:1,3:3,2:0)
Branky : 2. Limberg V. (Kadlec), 15. Hartman (Svoboda), 26. Kalinovič (Toman), 31. Kalinovič (Pira), 38. Kadlec (Kanči), 43. Žemlička (Schönauer), 50. Toman (Ficker, Paul) – 18. Ozom (Sedláček), 21. Kalousek (Račanský), 25. Račanský, 26. Truhlář.
Rozhodčí : Lutzkov – Koskuba, Šulo.
Vyloučení: 11:12 + (Děkan 5+OK) .
Využití: 2:2 . V oslabení: 1:0.
Diváci: 110 .
Průběh utkání: 2:0, 2:4, 7:4.
Sportovní klub Kadaň: SK Kadaň : Tichý – Vošta, Pira, Svoboda, Ficker, Kanči, Kotek, Ryvola, Zacharenko – Paul, Toman st., Kalinovič, Hartman, Nguyen, Chmel, Limberg V., Jáchym, Kadlec, Žemlička, Limberg A., Schönauer.
Trenér : František Wágner, Radek Krpenský
HC Baník Sokolov: HC Baník Sokolov: Andrle (31. Balšan) – Krupka, Děkan, Hrysz, Ozom, Přindiš, Szabo, Magula – Račanský, Sedláček, Kalousek, Šimčík, Lomický, Van Waarrdenburg, Ondráček, Truhlář, Pfister, Slovák, Chochola, Záhora.
Trenér : Petr Suchopár

Komentář k zápasu

Gól v oslabení

Utkání začalo od domácích velmi svižně, již ve 2.minutě protlačil po závaru puk za brankovou čáru Limberg V. - 1:0. Po úvodním tlaku černožlutí polevili a hrálo se převážně ve středu kluziště. V 7.minutě se mezi kruhy ocitl osamocený Toman, ale trefil pouze Andrleho betony. O minutu později přihrával Kalinovič Tomanovi, jeho přihrávku však hostující Truhlář vystihl. V 9.minutě se do šance dostal sokolovský Slovák, který trefil skulinku mezi Tichého betony, ale puk minul branku jen o centimetry. Z protiútoku vypálil od modré čáry Paul, trefil pouze mantinel za Andrleho brankou. Ve 14.minutě Kadaň vyslala do hry šest bojovníků, rozhodčí však byl pozorný a domácí obdrželi trest. V 15.minutě ve vlastním oslabení převzal Hartman na útočné modré přihrávku od Svobody a kličkou překonal hostujícího gólmana - 2:0. Kadanští značně polevili a pomáhali si pouze zbytečnými fauly. V 17.minutě Žemlička hákoval a necelou minutu po něm si pomohl podražením Kadlec a hosté dostali výhodu dvou mužů v poli. Toho v 18.minutě využil Ozom, který tečoval prudkou střelu Sedláčka - 2:1. Na konci třetiny ještě hosté pohrozili závarem před Tichým. To se však nelíbilo Pirovi, který bezhlavě fauloval. Hostům se tak naskytla šance na vyrovnání, kterou nedokázali využít.

Rychlý nápor hostů obrat nepřinesl

Sokolov nastupoval do druhé třetiny s výhodou jednoho muže v poli a toho využil k vyrovnání ve 21.minutě po přihrávce Račanského Kalousek - 2:2. Hosté se vyrovnávací brankou vrátili zpět do hry a vytvořili si několik pěkných příležitostí, které musel vyřešit až Tichý. Ve 25.minutě Račanský v leže posunul puk Tichému pod holí a dostal tak Sokolov do vedení - 2:3. Domácí jako by zkoprněli a úplně přestali hrát. Ve 26.minutě zápěstím vystřelil Truhlář, Tichý měl zakrytý výhled a Sokolov zvýšil vedení - 2:4. Domácí se však vzpamatovali, a v té samé minutě střelou od modré snížil Kadlec - 3:4. Ve 29.minutě našel Sedláček výborně najetého Račanského, který na Tichého nevyzrál. V 55.minutě napřáhl na modré čáře Pira, jeho střela se odrazila vedle branky, kde stál Kalinovič, který neměl příliš práce trefit odkrytou branku a vyrovnat - 4:4. V brance Sokolova došlo ke střídání stráží, Andrleho vystřídal Balšan. Ve 32.minutě začala série vyloučení. V početních převahách ani jeden z týmů nedokázal vsítit branku a ujmout se tak vedení. Až ve 37.minutě při signalizované výhodě vystřelil Kanči zápěstím před branku, kde jen špičkou hole tečoval puk za brankovou čáru Kadlec - 5:4. V závěru třetiny se postaral o rozruch v řadách domácích fanoušků Vošta, když hlavou narazil do mantinelu a zůstal ležet. Po několika vteřinách však vstal a za aplausu odjel na střídačku.

Pojistka vítězství

Na začátku poslední části hry si obě mužstva vytvořila několik šancí. Tichý obětavě chytá prudkou střelu maskou. Ve 43.minutě vyslal Schönauer přihrávku přes brankoviště, kde Žemlička jen nastavil hůl a zvýšil náskok domácích – 6:4. Ve 48.minutě se snažil kolem mantinelu protáhnout domácí Kadlec, jenže byl faulován. Přesilovou hru využil Toman, který se nejlépe zorientoval a doklepl volně ležící puk v brankovišti do sítě Balšana - 7:4. V 51.minutě si ve vlastním oslabení sokolovští vytvořili příležitost ke skórování, puk sice za brankovou čáru protlačili, ale rozhodčí pískl dříve a gól neuznal. V 52.minutě dostali domácí příležitost zahrát si pět proti třem. Ta však netrvala dlouho, jelikož na trestnou lavici odešel Kalinovič. V závěru utkání si domácí vytvořili nejednu šanci, ale zvýšit náskok se jim nepodařilo. V 56.minutě loktem atakoval Děkan Limberga a vykoledoval si pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání. Domácí tak dohrávali zápas v početní převaze.

Jan Macháček

Ohlasy trenérů


Radek Krpenský, trenér SK Kadaň :Úvod zápasu nám jako s Kladnem vyšel, ale poté bylo spousta zbytečných vyloučení. Fauly to byly. Tím pádem jsem je dali zpět do hry. Důležité bylo, když za stavu 2:4 jsme dokázali otočit na 5:4. Kluci makali, chtěli vyhrát a podařilo se to.


Martin Hartman, kapitán SK Kadaň :Na začátku jsme dali dva rychlé góly, ale díky oslabení tři proti pěti jsme ještě na konci třetiny obdrželi jednu branku. Do druhé třetiny jsme nastoupili velmi laxně a obdrželi jsme dvě branky. V šatně jsme si to v klidu vyříkali a nechtěli jsme prohrát doma se soupeřem jako je Sokolov.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM