34.kolo, neděle 18.2.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Děčín  7:1  (3:0, 1:0, 3:1)
Branky : 5.Kadlec (Hrdlička, Stehlík), 10.Neprášek (Pira), 15.Stehlík (Hrdlička), 25.Stehlík (Vrtek), 42.Koblitz (Hrdlička, Hartman), 49.Kadlec (Kalečík), 54.Nguyen (Vrtek) – 43. Marek (Šohaj)
Rozhodčí : Bolina – Andrášek, Frühauf.
Vyloučení: 11:11.
Využití: 5:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 130.
Průběh utkání: 0:0, 5:0, 5:1, 7:1.
Sportovní klub Kadaň: Studnička (Tichý) - - Pira, Kopáč, Palubjak, Hartman, Kalečík, Koblitz, Chotaš, Gellner, Kalinovič, Neprášek, Kadlec, Jáchym, Vrtek, Kýhos, Mezera, Toman, Freiberg, Stehlík, Hrdlička, Nguyen.
Trenéři : Wágner, Krpenský
HC Děčín: Baroch (Krofta) - - Marek, Saska, Kučera, Bulva, Hradiš, Karel, Pocedič, Vejr, Novák, Drnec, Hercog, Lehký, Šohaj, Rubeš.
Trenér : Hron

Komentář k zápasu

Zasloužené vedení domácích

Utkání začalo podle očekávání. Domácí byli aktivnější, vytvořili si hned v úvodu několik šancí, ale první se ujala až v 5.minutě, když Hrdlička přihrál Kadlecovi, který bekhendem nedal Barochovi v děčínské brance žádnou šanci - 1:0. Na přelomu osmé a deváté minuty hráli kadaňští v dvojnásobném oslabení, ale bez problému se ubránili. Naopak první šanci přesilové hry domácí za jedenáct vteřin využili, když od modré vystřelil Pira a Neprášek dorážel do odkryté branky - 2:0. Ve 12.minutě si narazil Freiberg s Vrtkem, který si elegantně vybruslil před děčínského gólmana, ale nedokázal puk usměrnit do klece. V 15.minutě hráli domácí další početní výhodu, uzamkli soupeře v jejich obranném pásmu a dělali si s ním co chtěli. Nejprve hledal Stehlík před brankou zcela volného Kalinoviče, který ale netrefil skákající puk. Krátce poté od modré trefil Kalečík tyč. Ale přece je se dočkali Hrdlička vystřelil od modré a Stehlík šťastně tečoval - 3:0. Děčínští nestíhali a pomáhali si častými zákroky na hranici pravidel. V 18.minutě měli kadaňští další početní výhodu, v které ale nebyli úspěšní. V poslední minutě úvodní části byl vyloučen Chotaš a hosté si mohli na chvíli oddechnout.

Domácí v poklidu hlídali vedení

Úvod prostředního dějství dohrávali kadaňští v oslabení. Nic zlého je však nepostihlo. Ve 22.minutě si mohli hosté vše zopakovat, když byl za hrubost vykázán rozhodčím Bolinou kadaňský Vrtek. Krátce před vypršením trestu byl vyloučen děčínský Karel a po krátké hře ve čtyřech hráli přesilovku domácí. Po několika vteřinách ujel po pravé straně Vrtek a Stehlík neměl moc práce a pohodlně skóroval - 4:0. Domácí borci si se svým soupeřem pohrávali jako kočka s myší. Bylo vidět, že jsou hokejově vyzrálejší. Domácí se s vedením spokojili a někdy až zbytečně kombinovali, když chtěli dát gól až do prázdné branky. V polovině zápasu byli krátce za sebou vyloučeni dva kadaňští hráči, ale chvílemi nepřipadalo, že by hráli oslabení a ohrožovali Barocha v brance hostí. Kadaňští nadále určovali tempo zápasu, několikrát se ale zbytečně nechali vylučovat. Další dvojnásobné oslabení hráli na přelomu 39.minuty, ale opět se bez vážných problémů ubránili.

Kadaňští v klidu dohráli utkání

Na začátku poslední třetiny dohrávali domácí přesilovou hru. Dokonale děčínské rozebrali a Hrdlička našel najíždějícího Koblitze, který se nemýlil - 5:0. Pro SK Kadaň to byla již čtvrtá využitá přesilovka. O minutu později se ke slovu dostali i hosté, z nevině vyhlížející akce Marek vstřelil čestný úspěch hostí - 5:1. Ve 45.minutě se puk dostal k úplně volnému Kadlecovi, který ale tak dlouho váhal až přišel o puk. Ve 46.minutě hráli početní výhodu děčínští a poprvé se jim přesilovka docela zadařila, na delší čas se tak usadili před Studničkou, který do této doby neměl mnoho zásahů. Ve 49.minutě vyšla kadaňským parádní akce. Kalečík přihrál před branku Kadlecovi, který elegantním bekhendem zavěsil pod horní tyč - 6:1. V 54.minutě při avizované výhodě vyslal Freiberg do brejku Vrtka, který trefil tyč. Domácí hráli další přesilovku a po třinácti vteřinách jí využil Nguyen - 7:1. V 56.minutě dostal parádní pas od Tomana Kalinovič, který jel takřka od červéné sám na Barocha, ale nedokázal puk dopravit do sítě. Utkání se pak za neustálého útočení domácích dohrálo, skóre se již nezměnilo.
Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM