4.kolo, pátek 6.10.2006
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  3:1  (2:0, 1:1, 0:0)
Branky : 1. Kolář (Zendl), 16. D. Žižka (A. Kubík), 24. Heindl (M. Žižka) - 24. Sanko (Oplt). Rozhodčí: Krebs - Mašek, Vitík. Vyloučení: 14:6, navíc Kolář (CHM) 5 minut + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Piráti Chomutov: Goldhamer - Zendl, M. Žižka, Fiala, Princ, Tauš, A. Kubík, Wild - Kolář, Vavrica, L. Kubík - Heindl, Cvrk, Csonka - Krebs, Topolančin, D. Žižka - Miško
Sportovní klub Kadaň: Hrubý - Armstark, Boháč, Hrazdíra, Stránský, Tichý, Vršanský, Fabián, Dörner, Jirkovský, Karbula, Kunc, Mazánek, Oplt, Vaněk, Labuta, Dvořák, Sanko, Partl

Komentář k zápasu

Hned v 1. minutě hrál Chomutov oslabení, v němž ale paradoxně po 16ti vteřinách skóroval. Zendlova dlouhá rozehrávka umožnila samostatný nájezd Marku Kolářovi, pro něhož klička do bekhendu nebyla žádným problémem – 1:0. Hosté mohli srovnat krok v téměř minutu a půl trvající dvojnásobné přesilovce. Gólové příležitosti si sice vytvořit dokázali, avšak jejich proměnění bránil pozorný brankář Goldhamer. Jeho spoluhráči z útoku naopak přidali druhou trefu. Střelu Aleše Kubíka od modré čáry nasměroval šikovnou tečí mezi Hrubého betony David Žižka - 2:0. Těsně před koncem úvodní části začala druhá dlouhá výhoda Kadaně 5 na 3, jejíž převážná část se přesunula do třetiny druhé.

Chomutovští ji i tentokrát ubránili a vzápětí zvýšili své vedení. Ránu Michala Žižky úspěšně dorazil Tomáš Heindl - 3:0. Jenže netrvalo dlouho a hosté zásluhou Petra Sanka korigovali opět na dvoubrankový rozdíl – 3:1. Ve 29. minutě byl zcela sám před bránou kadaňský Tichý a Goldhammer musel znovu vytasit zákrok poslední naděje. Hosté se prosazovali zejména při svých přesilovkách, ale ve 39. minutě se museli i oni bránit ve třech proti pěti. Třetinu zakončila nebezpečná šance Cvrka z hranice brankoviště.

Dvacet vteřin po nástupu do poslední třetiny si Lukáš Kubík stáhl ze vzduchu letící kotouč, ale prázdnou bránu trestuhodně přestřelil. Dvojnásobná výhoda tak zůstala bez využití. O chvíli později vyrobila kadaňská obrana velkou hrubku, ovšem Heindl ve střelecké pozici možná trochu zbytečně volil nahrávku. Ve 43. minutě prokázal tah na bránu hostující Partl, tváří v tvář Goldhamerovi však neuspěl. Chomutovští následně odstartovali dlouhý zámek, jehož výsledkem byla další stoprocentní šance Csonky. Pak ale šli domácí počtvrté v utkání do tří, tentokrát na více než minutu. S přispěním štěstí, kdy se puk po střele Tichého otřel o tyč, se znovu ubránili. V 56. minutě měl opět čtvrtý gól na holi Jan Csonka. Ani on ani dorážející Aleš Kubík však puk za bránu nedostali. Zaskvěl se znovu také Goldhamer efektním zneškodněním bekhendového blafáku. V závěru se už skóre nezměnilo, a tak si chomutovští dorostenci připsali na své konto druhé vítězství v sezóně.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM