23.kolo, neděle 7.1.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  7:4  (3:1, 0:3, 4:0)
Sportovní klub Kadaň:
HC Benátky nad Jizerou:

Komentář k zápasu

Rychlé vedení domácích

Zápas začal o patnáct minut později z důvodu reklamace povolených dvířek u střídačky hostí. Nejspíše se jednalo o taktický záměr rozhodit koncentraci domácích. To naopak pomohlo Kadani, již ve 4.minutě ukazatel skóre ukazoval 3:0. To vše, hlavně díky dvěma využitým přesilovkám. Domácí se spokojili s vedením, v domnění, že se nemůže nic stát a přestali hrát. Hostím se podařilo před koncem první třetiny ještě snížit na 3:1. Poté ještě kapitán domácích Karbula nastřelil při dvojnásobné přesilovce horní tyč. Skóre se v první části již nezměnilo.

Nečekaný zvrat ve vývoji utkání

Do druhé části hosté vlétli rychlostí blesku a dostali kadaňské pod velký tlak. Gólman dlouho odolával, ale nakonec se hostům snížit podařilo. To je ještě více vyburcovalo a brzy vyrovnali i skóre. Kadaňští dorostenci se v této fázi utkání vůbec na nic nezmohli. Středočeši byli herně i bruslařsky lepší. Brzy se dočkali i vedoucí branky. Do šaten se odcházelo za stavu 3:4 pro hosty.

Další obrat a vítězství domácích

Do závěrečné části nastupovali domácí s odhodláním zvrátit stav utkání. Dlouho se jim to nevedlo, ale nakonec v 55.minutě se dočkali zásluhou Semeráda vyrovnání a začínalo se od znovu. Domácí byli jako by je někdo polil živou vodou. A o minuti později Oplt zvrátil stav utkání. Chvíli po vedoucí brance se stala jedna nešťastná událost. Benátecký Matěj Středula při souboji o puk upadl na led, spadla mu rukavice a jeden z domácích hráčů mu přejel ruku tak nešťastně, že přišel o poslední článek prsteníčku levé ruky. V posledních čtyřech minutách ještě domácí vstřelili dezorientovaným Středočechům dva góly a zaslouženě vyhráli 7:4.
Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM