Příprava je tvrdá, ale dá se zvládnout, přiznává David Balázs

Ondřej Kubát | 02.06.2010 | |

Příprava je tvrdá, ale dá se zvládnout, přiznává David Balázs

K a d a ň – Téměř polovinu letního drilu na suchu už mají hokejisté prvoligové Kadaně za sebou. Svěřenci kouče Mikuláše Antonika se vrátili z náročného soustředění ve Včelnici, kde polykali hodiny a hodiny tvrdého tréninku. Trénovali jsme tam třífázově šest hodin denně,“ přiblížil přípravu Severočechů jeden z nejzkušenějších hráčů, David Balázs. Hokejisté kromě toho stihli společně zhlédnout finálové utkání mistrovství světa a fandit české reprezentaci.

 

To však byla pouze jedna z mála příjemných chvil. Ve Včelnici u Jindřichova Hradce se totiž makalo naplno každý den. „Oproti minulým rokům je příprava docela tvrdá. Hodně běháme, vůbec nejezdíme na kolech, máme těžké tréninkové plány v posilovně. Ale dá se to zvládnout,“ nestěžoval si Balázs.

Šestatřicetiletého útočníka pouze mrzí, že kvůli počasí se ještě se svými spoluhráči neprojel na kolečkových bruslích. „Nemůžeme na nich kvůli počasí jezdit, ještě jsme letos nebyli ani jednou,“ smutnil in-line hokejový reprezentant. „Ale na soustředění ve Včelnici počasí docela vyšlo. Měli jsme k dispozici halu. Využívali jsme většinou právě ji a také posilovnu. Hrávali jsme vevnitř hry, dělali jsme skoky a podobně.“

Kadaňští hokejisté budou v domácích podmínkách trénovat až do 26. června. „Nyní po návratu ze soustředění nás čeká takový oddychový týden s tréninkem pouze dopoledne, trénink zahrnuje posilovnu a hry, aby si tělo trochu odpočinulo. Potom opět budeme trénovat dvoufázově, běhat, jezdit na kolečkových bruslích jestli bude počasí. Na to těším,“ usmíval se Balázs. Ten byl také spokojen s hráči, kteří se nově do přípravy Kadaně zapojili. „Překvapilo mě, že všichni kluci, kteří přišli, hned v pohodě zapadli do party, je to dobré,“ pochvaloval si.

Jedna velká změna však na Davida Balázse od nové sezóny čeká. V kádru Severočechů už nebude jeho velký kamarád Radek Šíp, který ukončil kariéru a nyní pracuje jako asistent trenéra v partnerském Klášterci nad Ohří. „Moc se nevídáme, spíše si telefonujeme. Radek má odpoledne tréninky v Klášterci a já trénuju v Kadani. Je to škoda, že musel kvůli zádům ukončit kariéru, mrzí mě to. Přemlouval jsem ho, ale další rok by to už asi nešlo,“ uznal Balázs.

Dovolená nebude, jedu na mistrovství světa v in-line hokeji

Na hráče Kadaně čeká v červenci třítýdenní volno. David Balázs však má trochu odlišný program od ostatních. „Dovolenou příliš nevyužiji, protože začíná mistrovství světa v in-line hokeji. Hraje se od 12. července v Berouně a ještě před tím máme nějaké soustředění. Pojedu potom pouze na týden k moři do Itálie. Jezdím tam každý rok,“ prozradil své plány na letní volno.

Na berounském mistrovství se navíc sejde v jednom týmu s Karlem Rachůnkem. „Rachna kachna“ totiž přijede také bojovat o zlaté medaile na domácí šampionát. Balázs tak měl na německém mistrovství světa v hokeji v českém týmu velkého favorita. „Já jsem to zase nějak moc neprožíval. Ale finále se hrálo zrovna v době, když jsme byli na soustředění. To jsme se dívali celé mužstvo a fandili jsme. Znám osobně Ondřeje Němce z Karlových Varů a Karla Rachůnka. A Rachůnek bude za nás hrát i ten in-line, takže jsem mu držel palce,“ dodal Balázs.

FOTO: Dalibor Kachlík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM