Napoprvé Morava, napodruhé Čechy a do třetice Slezsko

Katka Hodková | 13.09.2004 | |

Napoprvé Morava, napodruhé Čechy a do třetice Slezsko

Ve svém třetím ligovém utkání zajíždí Kadaň znovu na druhý konec republiky. Ve středu 15. září od 17 hodin a 30ti minut přivítá naše hráče na svém ledě HC Slezan Opava. V červenobílých barvách hraje v letošní sezóně také bývalý kadaňský útočník Jan Kašík.

 

Rozjezd do nové sezóny se Slezanu příliš nezdařil. Na domácím ledě prohrál s Ústím nad Labem 0:2 a při druhém zápase venku se nedokázal prosadit ani proti favorizovaným Českým Budějovicím. Opava minulou sobotu podlehla jihočechům 1:6 a ve dvou utkáních dokázala vstřelit jedinou branku, jejímž autorem byl Zbořil. V tabulce je tedy Opava zatím na posledních místech bez jediného bodu. Dá se proto předpokládat, že si bude chtít s Kadaní spravit chuť.

Loni obsadil po základní části Slezan třináctou příčku a to bylo nejhorší umístění Opavy v soutěžích ČSLH od roku 1950, kdy se na tuto úroveň opavský klub probojoval. V bojích o udržení pak dostal v brance důvěru opět Roman Šlupina a dopomohl Slezanu alespoň k záchraně.

Kadani se sice podařilo již dvakrát remizovat, přestože poslední zápas s Berounem notně do posledních chvil zaváněl třemi body. Přesto by hráči neměli opavský celek nikterak podceňovat. Vždyť tabulkově slabší soupeři nás vždy dokázali hodně potrápit.

Předpokládané sestavy:

Slezan Opava: Žigrády, Šlupina - Přibyla, Machálek, Bartoň, Tůma, Vnenk, Kramný - Lhotský T., Kašík, Rozum - Adamčík, Boháč, Kříž - Suchánek, Harazim, Lhotský L. - Zbořil, Hebar, Martiník.

Kadaň: Jež, Pospíšil J. – Pospíšil P., Kivoň, Štelcich, Hlavatý, Klaus, Vobořil, Kameš, Špelda, - Stavenský, Derfler, Polanský - Postl, Pech, Kajer - Polák J., Jabrocký, Kreuzman - Žák, Hlusička, Polák.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM