www.onlajny.cz." />

Víkend slibuje babí léto, bude Jihlavě v Kadani horko?

Katka Hodková | 26.09.2008 | |

Víkend slibuje babí léto, bude Jihlavě v Kadani horko?

K a d a ň - O víkendu nás podle aktuální předpovědi počasí čeká krátké babí léto, a tak se v sobotu 27. září mnozí z vás jistě vypraví na tradiční vinobraní do Františkánského kláštera. Kromě kultury však nezapomeňte i na pořádnou dávku sportovního adrenalinu, který se začně hromadit v 17:00, kdy bude na zimním stadionu vhozeno úvodní buly mezi domácí SK Kadaň a hostující HC Dukla Jihlava. Zápas budete moct sledovat díky Martinu Gahlerovi také na webu www.onlajny.cz.

 

Aktuální stav kádru

Dukla Jihlava se bude muset obejít bez zkušeného útočníka Jaroslava Mareše. Jednatřicetiletý hokejista leží od 24. září v nemocnici kvůli borelióze, kterou v létě onemocněl. Na nemocničním lůžku stráví minimálně tři až pět týdnů. Přejeme brzké uzdravení!

Nejproduktivnějším hráčem je v současné době útočník Daniel Hodek, který nasbíral už devět bodů (4+5), a na paty mu šlape kapitán týmu Oldřich Bakus s osmi body (3+5). Nebezpečí pro kadaňskou svatyni by mohl představovat také Tomáš Hradecký a Ladislav Rytnauer.

Jihlavská obrana si v přípravném období nezískala přílišnou důvěru, ale v soutěži je všechno jinak. Dosavadní statistiky řadí Duklu mezi nejméně inkasující týmy první ligy. Úspěšnými obránci jsou Rostislav Malena a Pavel Staněk, kteří vedou v +/- statistikách. Raritou v obraně je David Musil, syn legendárního českého reprezentanta Františka Musila, který ve svých patnácti letech pravidelně nastupuje v prvoligových zápasech a v kádru má své stálé místo. Výraznou měrou k malému počtu inkasovaných branek přispívá také spolehlivý gólman Milan Řehoř. Přesto by hlavní kouč Karel Dvořák přivítal ještě jednoho kvalitního obránce, který by pomohl vyztužit slabinu týmu.

Přípravné zápasy

HC Dukla Jihlava sehrála před sezónou třináct přípravných zápasů a možná právě vinou nešťastného čísla nebyla příliš úspěšná. Vítězství vybojovala jen ve čtyřech zápasech, v ostatních svým soupeřům podlehla.

Bílí Tygři Liberec	    HC Dukla Jihlava	       3:0
HC Dukla Jihlava	    HC Rebel Havlíčkův Brod    1:4
HC Dukla Jihlava	    HC Chrudim	               3:5
HC Berounští Medvědi	    HC Dukla Jihlava	       3:7
HC Chrudim	            HC Dukla Jihlava	       5:1
HC Dukla Jihlava	    Neuchatel Sports	       8:3
HK ARDO Nitra	            HC Dukla Jihlava	       1:0
SCL Tigers Langnau	    HC Dukla Jihlava	       2:1
Reprezentace Polska	    HC Dukla Jihlava	       2:5
HC Dukla Jihlava	    SK Horácká Slavia Třebíč   5:2
HC Rebel Havlíčkův Brod	    HC Dukla Jihlava	       4:1
SK Horácká Slavia Třebíč    HC Dukla Jihlava	       4:2
RI Okna Zlín	            HC Dukla Jihlava	       7:1

Cíl pro sezónu 2008/2009

Jihlava by v této sezóně chtěla hrát důstojnější roli než v předchozím ročníku a dosáhnout na semifinále. „Myslím, že je to reálný cíl. Kádr máme poskládaný celkem dobře,“ prohlásil začátkem září jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Odehraná utkání v lize

Dvě úvodní škobrtnutí, kdy Jihlavu na vlastním ledě pokořilo Vrchlabí 3:4 a kdy ve druhém kole neuspěla na ledě Havířova, jemuž podlehla 1:0, jsou již smazána sérií vítězních utkání. Tři z nich se odehrály na jihlavském ledě, kde postupně vyhořela SK Horácká Slavia Třebíč 4:2, HC Berounští Medvědi 2:0 a HC Benátky nad Jizerou, které však vzdorovaly a Dukla tak vyhrála až v prodloužení 2:1. Z ledu HC VOKD Poruba si Jihlava přivezla tři body za výsledek 2:4.

Vzájemná utkání

V sezóně 2007/2008 Kadaň s Duklou utkala jen dvakrát. Poprvé jsme Jihlavu porazili na svém ledě 4:2 a v odvetném zápase v Jihlavě jsme podlehli 1:0.

Sestava z posledního utkání

Řehoř - Bílek, Malena, Ficenc, Musil D., Kašpar, Staněk, Štrach - Man, Bakus, Hodek - Krupka, Dolníček, Suk - Hanzal, Hradecký, Rytnauer.

Informace byly převzaty z oficiálních stránek HC Dukla Jihlava.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM