Vrátí se Kadaň zpět do života na ledě nováčka?

Jakub Coufal | 05.10.2008 | |

Vrátí se Kadaň zpět do života na ledě nováčka?

Sotva se stačila vstřebat nešťastná prohra na domácím ledě s Porubou, už je na programu další klání. Severočeši si musí zabalit výstroj a hned z kraje nového týdne vyrazit směr Benátky nad Jizerou. Novému zástupci v 1. lize se poslední dobou začíná dařit, proto doufá v plný zisk v domácí aréně. Kadaňští se musí pokusit pozvednout náladu týmu a vybojovat nějaký bod. Utkání začíná v pondělí 6. října v 17:30 v Benátkách.

 

Aktuální stav kádru

Nováček soutěže nezačal s klasickým štěstím začátečníka. Sice se Benátky dočkaly hned v zahajovacím utkání ligy výhry, ale na další body musely čekat hned několik kol v řadě. V poslední době jsou Benátky pravidelným sběratelem bodových přídělů do tabulky a začínají tak pomalu stoupat tabulkou vzhůru k vytouženým příčkám.

Hned kvarteto hráčů má v bodovacích statistikách stejný počet 4 bodů. Nejlepším nahrávačem je prozatím Petr Hrach se 4 asistencemi, pomyslným králem střelců pak Richard Rapáč se 3 úspěšnými zásahy. Nejtvrdším mužem Benátek je Ctibor Jech, který už stihl nasbírat úctyhodných 49 minut.
O post brankářské jedničky se dělí dvojice mužů. O něco lepší vizitku má ve statistikách Kadani dobře známý Jiří Stejskal, který s úspěšností nad 93% přesvědčuje o svých kvalitách. O pozici v brance se s ním střídá Michal Medvídek s úspěšnosti lehce nad 87%.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Zabydlet se natrvalo v soutěži, okoukat jak se v ní bojuje a v neposlední řadě mrknout do play-off. Těchto pár hesel asi shrnuje veškeré snažení Benátek v letošní sezóně. Ačkoliv ze začátku se nováčkovi příliš nedařilo, začíná se teď pomalu rozjíždět.

Odehraná utkání v lize

Jak už bylo zmíněno, po úvodní přesvědčivé výhře doma nad dalším novicem z Chrudimi, přišlo několik smolných zápasů, které nepřidaly žádné body do klubové pokladnice. Náznak zlomu přišel až v Jihlavě, kdy Benátky dokázaly uhrát bod, aby hned poté na svém ledě zdolali Medvědy. Cenný příděl do tabulkového sčítání přinesl i duel v Porubě, kde hosté prohráli až po nájezdech. Zatím poslední klání se odehrálo na ledě Benátek, kde nebyl příliš velký problém porazit poslední Třebíč.

Vzájemná utkání

Pouze v letní přípravě se potkaly oba zúčastněné kluby. O něco úspěšnější vždy byly Benátky. Nejprve v Kadani vyhrály na nájezdy a později zvítězili na svém ledě. Severočechům nezbývá než doufat, že se jim podaří proti nováčkovi protrhnout dosavadní smůlu.

Sestava z posledního utkání

Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Ton, Hrach, Špila, Pavlů, Gajda, Kajínek - Kudrna, Havel, Musil, Jech, Bárta, Kadeřábek, Klimenta, Weiss, M. Pabiška, Dušek, Skořepa, Rapáč, Hudíček
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM