Regionální derby může napovědět i pro boje o play-off

Jakub Coufal | 17.10.2008 | |

Regionální derby může napovědět i pro boje o play-off

Stále rostoucí forma Kadaně se střetně se zástupcem regionálního hokeje z Mostu, který má v současné době náskok 5 bodů v tabulce. Případná výhra Kadaně by znamenala výrazné přiblížení se jak samotnému soupeři, tak i příčkám nabízející boj o play-off. Most v posledním duelu prohrál smolně na domácím kluzišti a proto se musí snažit odčinit ztrátu právě na ledě Kadaně. Kdo bude úspěšnější v krajském derby se ukáže v sobotu 18. října od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Po vydařeném vstupu do soutěže si Mostečtí udrželi dobře nastavenou formu, která přináší vítězství zejména v domácích zápasech. Most teprve v posledním kole ztratil na svém ledě plný počet bodů. A protože z venkovních kluzišť se také občas přidá nějaký ten cenný bodík, je celek Mostu momentálně na 10. místě v tabulce s minimálním odstupem na nejbližší kolegy.

Jasným králem bodovacích statistik je Julius Šinkovič. Během 13 klání stihl nasbírat 10 bodů za 7 branek a 3 asistence. S 8 kanadskými body mu spolehlivě sekunduje Vít Budínský.
Oporou mezi tyčemi je bezesporu Luboš Horčička, který si drží úspěšnost přes 92,5%. Průměr bezmála 3 obdržených branek na zápas vypovídá o ne vždy kvalitně zabezpečené obraně, což musí brankářská jednička napravovat pouze svým uměním.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Celek Mostu se již v 1. lize rozkoukal a v letošní sezóně rozhodně nehodlá hrát druhé housle. Kvalitní úvod soutěže ambicím klubu určitě neubírá. V poslední době není forma úplně nejideálnější. To však nic nemění na tom, že krajský kolega chce nekompromisně do play-off.

Odehraná utkání v lize

Již probírána prohra v posledním domácím zápase nepotěšila žádného příznivce mosteckého hokeje. Krajští sousedé vstoupili jinak do 1. ligy velice dobře, vždyť první trojici duelů si jasně přiklonili na svoji stranu. Poté již přišlo klasické střídání proher s výhrami zejména podle rozdělení domácích a venkovních zápasů. Výhodou by pro Kadaňské mohlo být to, že hráči Mostu vyhráli zápas venku naposledy 13. září proti Třebíči.

Vzájemná utkání

V rámci letní přípravy se oba nadcházející soupeři střetli hned třikrát. V úvodním měření sil zvítězila Kadaň až na samostatné nájezdy, aby v následujícím klání tuto disciplínu naopak prohrála. Když se jelo do Mostu, opět se prodlužovalo. Tentokráte však zápas netrval celých 65 minut, když dokázali domácí rozhodnout ještě v nadstavbové části. Černožlutí tak mají svému rivalovi rozhodně co vracet.

Sestava z posledního utkání

Horčička (Závorka) - Martínek, Poživil, Charousek, Hlubuček, Stříteský, Černý, Nosek, Schmidt - Bauer Jan, Machulda, Bauer Jakub - Rindoš, Vrtek, Bahenský - Zíma, Budínský, Šinkovič - Havlůj, Nedrda, Mach
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM