Rebelové hodlají doma prodloužit vítěznou sérii

Jakub Coufal | 19.10.2008 | |

Rebelové hodlají doma prodloužit vítěznou sérii

Už jen jediné kolo zbývá k završení úvodní části 1. ligy, kdy se již potkali každý ze soupeřů. Posledním týmem, který doposud nezkřížil zbraně s celkem z královského města jsou hokejisté Havlíčkova Brodu. Kadaň v sobotu smolně prohrála po sympatickém avšak mírně impotentním výkonu, proto se musí pokusit urvat cenné body na ledě Rebelů. Situaci nebudou mít Severočeši vůbec lehkou, neboť Havlíčkobrodští zažívají vítěznou šňůru, kterou hodlají prodloužit na 5 zápasů. Zda se Kadaň dokáže vzpříčit nepříznivým faktům se ukáže v pondělí 20. října od 18:00 v Havlíčkově Brodě.

 

Aktuální stav kádru

Po klasickém proměnlivém počasí se v poslední době na ledě Rebelů dosti vyjasnilo. Podzimní slunce svítí nad Havlíčkovým Brodem již celé 4 zápasy, kdy tamní hokejisté nastoupili na vítěznou vlnu. Jak už bývá v 1. lize zvykem, ani Havlíčkobrodští příliš často neprohrávají domácí zápasy.

Těsným lídrem bodovacích statistik je momentálně Michal Borovanský, který je zejména mozkem finálních přihrávek. V současné době má 15 kanadských bodů za 5 branek a 10 asistencí. Nejlepší střelci jsou pak shodně s 8 zásahy Tomáš Svoboda a Miroslav Třetina. První jmenovaný nasbíral 14 bodů, druhý o bod méně.
Nejčastěji mezi tyčemi číhá a předvádí své umění Stanislav Neruda. Po 12 odchytaných zápasech si drží velice slušnou úspěšnost přes 93%. Dokonce i průměr lehce nad 2 obdržené branky na zápas svědčí o dobře organizované obraně.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Samozřejmým cílem je postup do play-off a možná i nakouknutí do dalších kol. Rebelové se zatím vytyčeného scénáře drží bezezbytku. V tabulce okupují 9. příčku s minimálním odstupem například na 5. Hradec Králové, který má náskok 2 bodů.

Odehraná utkání v lize

Po obvyklém střídání proher s výhrami přišlo úspěšnější období na lavičce Rebelů. Již 4 zápasy trvá neporazitelnost Havlíčkobrodských, kteří postupně smetli Jihlavu, Beroun, Porubu a naposledy Benátky. Je více než jasné, že fanoušci v domácím zápase s Kadaní nechtějí nic jiného, než prodloužení série na 5 klání.

Vzájemná utkání

V loňské sezóně se oba celky střetly hned čtyřikrát v rámci bojů ve skupině Západ. První klání na ledě Rebelů se neslo ve znamení domácích, kteří jasně zvítězili 4:1. Kadaň kontrovala na svém ledě rovněž stejným výsledkem 4:1. Do zbylých 2 klání se tak šlo s nerozhodnou bilancí. Havlíčkův Brod na svém kluzišti dokázal opět zvítězit, avšak až v prodloužení 1:0. Definitivní rozhodnutí o úspěšnějším celku z této dvojice přišlo až v Kadani, kde hosté zvítězili na samostatné nájezdy poměrem 3:4.

Sestava z posledního utkání

Neruda (Suchan) - Vyhlídal, Špelda, Šulc, Borůvka, Pavlík, Soldán, Martinka, Jelínek - Borovanský, Kraučuk, Varga, Němec, Třetina, Holec, Stromko, Dušátko, Ondráček, Svoboda, Wurm, Rusnák
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM