Brno válcuje soupeře, nyní čeká na Kadaň

Jakub Coufal | 21.10.2008 | |

Brno válcuje soupeře, nyní čeká na Kadaň

Navázat na úspěšnost venkovních klání se bude Kadaň pokoušet na ledě jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Zaplněné Rondo požene Kometu k další výhře v řadě a určitě nebude chtít tolerovat žádnou snahu Severočechů o jiný průběh klání. Oproti tomu nemají Kadaňští co ztratit a na ledě jasného favorita mohou pouze překvapit. Utkání Davida s Goliášem začíná ve středu 22. října od 18:00 v Brně.

 

Aktuální stav kádru

Rozjetý rychlík, který nabírá neustále na rychlosti, připomíná aktuální formu Brna. Z posledních 12 zápasů prohráli hokejisté Komety pouze jedinkrát ve Vrchlabí. V současné době se Brno veze na vlně 5 triumfů v řadě. Nemůže být překvapením, že momentálním lídrem 1. ligy je právě nadcházející soupeř Kadaně.

Bodovacím statistikám Komety vévodí Kamil Brabenec se 7 góly a 8 asistencemi. Se stejným počtem nastřílených branek se může pyšnit i Kamil Kostourek. Nejlepším nahrávačem je pak do třetice David Švagrovský s 9 úspěšnými asistencemi.
Jasnou jedničkou mezi tyčemi je Alexandr Hylák, který posílá vizitku všem útočníkům 1. ligy v podobě úspěšnosti 94,5%. Pokud se k této statistice přidá i průměr něco málo nad 1,5 obdržené branky na zápas, hovoříme o jednom z nejlépe defenzivně hrajícím týmu ligy.

Cíl pro sezónu 2008/2009

Kometa Brno patří k nejambicióznějším klubům 1. ligy a od toho se musí zákonitě odvíjet i cíle. Samozřejmostí je postup do play-off z první čtveřice, nejlépe však z pozice absolutního vítěze. Dále nemůžou chtít v Brně nic jiného, než nevyhrát vyřazovací boje a pokusit se dostat do extraligy.

Odehraná utkání v lize

Po mírně chladnějším začátku soutěže se brněnský rychlíkový express rozjel naplno a je v současné době takřka k nezastavení. Výsledky nesoucí znaky rozdílu třídy nejsou na Kometě nic neobvyklého. Z posledních klání lze například zmínit čtyřgólový příděl na cestu domů Benátkám, které nedokázaly uspět ani v jednom střeleckém pokusu. Aby se Beroun s Porubou nehádali, dostaly oba tyto celky od haly Rondo sedmibrankový příděl. Kadaň se tak v Brně bude snažit minimálně o co nejpřijatelnější výsledek.

Vzájemná utkání

Hned v 1. kole soutěže se setkali zástupci z opačných končin republiky. Kadaň v zahajovacím zápase tahala po celé klání za kratší konec provazu, ačkoliv nepředváděla zdaleka špatný hokej. Bojovnost a snaha o svižnou hru štěstí Severočechům příliš nepřinesla. Přesto si Kadaň zasloužila pochvalu. Byť prohrála 1:4, ještě v 47. minutě držela naděje proti jasnému favoritovi za stavu 1:2.

Sestava z posledního utkání

Hylák - Kántor, Houdek, Zubíček, Mikel, Protivný, Lhotský, Morava, David - Černý, Švagrovský, Brabenec - Sedlák, Klimt, Kýhos - Vondráček, Barus, Mikšan - Haluza, Kostourek, Roháč
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM