Těsná porážka v Hradci Králové

Lukáš Souček, Miroslav Lučan | 29.10.2008 | |

Těsná porážka v Hradci Králové

Kadaňští odjížděli do Hradce s úmyslem jednoznačně bodovat. Utkání se však nevyvíjelo příliš dobře, inkasovali dvě rychlé branky. Severočeši se však nevzdali, krátce po inkasované brance snížil Ton a ve dvojnásobné přesilovce dokonce Balázs vyrovnal. Po několika minutách hradecký Kadlec poslal svůj tým opět do vedení, nikdo však na zimním stadionu netušil, že půjde o gól poslední. Kadaňští se marně po zbytek utkání snažili vyrovnat. Koutský svůj tým podržel a hradečtí si tak připisují tři body za vítězství 3:2.

 
18.kolo, středa 29.10.2008
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  3:2  (3:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Suchý (Moskal, Pazdera), 7. Moskal (Filip), 12. Kadlec (Nedorost, Roubík) - 7. Ton (Kolarz), 9. Balázs (Szakal, Valský). Rozhodčí: Blecha - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 5:7 navíc Karlíček (HK) 10. min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1588. Střely na branku: 44:47. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Královští lvi Hradec Králové: Koutský (Luňák) - Vojta, Karlíček, Zukal, Hendrich, Pazdera, Táborský, Flašar, Březina - Nedorost, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip, Moskal, Luštinec, Ulehla.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Tichý) - Szakal, Boguský, Kolarz, Kramár, Mašek, Pospíšil, Kloz - Kadlec, Boušek, Derfler, Zika, Ton, Kajer, Valský, Šíp, Balász, Freiberg, Pražák, Chyba, Indra.

Komentář k zápasu

Nečekanou gólovou přestřelku přinesla první dvacetiminutovka utkání Hradce Králové s Kadaní. Domácí šli velmi rychle do dvoubrankového vedení. Hned v páté minutě se v přesilové hře nemohl mýlit Pavel Suchý, když na něj zívala téměř zcela odkrytá hostující svatyně. O dvě minuty později se v tísni prosadil Patrik Moskal, když Hanuljak nedosáhl na střelu, kterou hradecký útočník z posledních sil ještě v pádu stačil směrem na kadaňskou bránu vyslat. Vypadalo to, že Hradec nasadil laťku hodně vysoko a že po celou dobu zápasu už bude tvrdit roli favorita. Jenže pravý opak byl pravdou. Ještě v téže minutě vstřelil kontaktní branku Karel Ton, aby o další dvě minuty později mohl zakončit přesilovkovou kombinaci David Balázs. A bylo vyrovnáno. Třetina by za tohoto stavu skončila v případě, že by bekhendová střela Jiřího Kadlece nezaskočila hostujícího brankáře, který ji zřejmě zahlédl až na poslední chvíli. Hradec ještě mohl zvýšit své vedení, ale Nedorost pouze orazítkoval tyč Hanuljakovy brány. Důležitým momentem první dvacetiminutovky byla dvojnásobná přesilová hra domácího celku. Tu totiž hostující obrana dokázala ubránit včele se svým brankářem Hanuljakem.

Ve druhé třetině už nebyl vidět tolik atraktivní hokej jako v té první. Oba celky se hodně zklidnily a hra tak byla na obou stranách o hodně opatrnější. K viděné nebyly žádné větší šance, dokonce ani v přesilových hrách, které byly rozhodující v průběhu první třetiny. Výjimkou byla situace v přesilové hře Kadaně. Ve středečním utkání aktivní David Balázs měl dvě dobré střelecké pozice, ale Koutského překonat nedokázal. Hradecký brankář nejprve musel skokem zachránit dorážku hostujícího útočníka. Ve druhém případě pouze správně vykryl úhel. Hradečtí měli ve druhém dějství krátkou pasáž, ve které tvrdili muziku. Miroslav Hanuljak si však splnil své úkoly a stav po čtyřiceti minutách hry tak stále byl 3:2.

V závěrečném dějství už hráči Kadaně nemohli jen čekat na chybu soupeře a museli se činit. Často se tak hradečtí útočníci dostávali do brejků. K vidění tak byl souboj obou branářů. Vladislav Koutský kryl nebezpečné výpady hostujících útočníků, Miroslav Hanuljak měl možná ještě o něco více práce právě se zmíněnými brejky. Jeden takový předvedl Jiří Kadlec po nádherné přihrávce Jaroslava Roubíka. Hostující brankář dokázal zasáhnout efektním skluzem a stále držel své spoluhráče ve hře o výsledek. O čtyři minuty později vyrobila obrana hostů velkou hrubku, kterou však Martin Koudelka nepotrestal. Na druhé straně nadělal největší starosti Vladislavu Koutskému David Balázs, který byl také po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Přesto hradeckého gólmana už podruhé v zápase nepřekonal a to ani v dlouhé hře v power-play. Hradečtí se dokázali ubránit a za těsnou výhru 3:2 si do tabulky připisují tři body.

Lukáš Souček, Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM