Domácí kletba prolomena, Kadaň zničila Pantery poměrem 5:1!

Martin Gahler, Jakub Coufal | 08.11.2008 | |

Domácí kletba prolomena, Kadaň zničila Pantery poměrem 5:1!

Po prvním vzájemném utkání na ledě Havířova, kde Severočeši vyválčili 2 body, přišel další duel s Pantery, tentokráte na severu Čech. Kadaňští byli od úvodních minut aktivnějším celkem, což dnes potvrdili i počtem vstřelených branek. Pantery často srážela vlastní nedisciplinovanost a střelecká lekce z produktivity Kadaňských. Za vyzdvihnutí určitě patří výkon dvojice Valský se Šípem, kteří sehráli vynikající klání. Z jejich mnoha povedených akcí dnes padla nejedna branka. Kadaň se po atraktivním výkonu dočkala dlouho očekávaného prolomení kletby domácích zápasů a přesvědčivě vyhrála nad Havířovem 5:1.

 
21.kolo, sobota 8.11.2008
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  5:1  (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Valský (Šíp, Pospíšil), 12. Šíp (Valský, Polanský), 25. Ton (Pražák), 47. Šíp (Valský, Szakal), 51. Polanský (Kajer, Derfler) - 40. Vala (Seman). Rozhodčí: Turčan - Mašek, Hynčica . Vyloučení: 7:10, navíc Duba (HAV) 10 + OK za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Szakal, Boguský, Pospíšil, Zmeškal, Kolarz, Kloz, Rutta, Mašek, Valský, Šíp, Balázs, Polanský, Derfler, Kajer, Pražák, Ton, Chyba, Kadlec, Hartman, Zika.
AZ Heimstaden Havířov: Čech (51. Šafránek)- Lojek, Štefanka, Evan, Rangl, Huhto, Novák, Hegegy, Lašek, Seman, Vala, Velecký, Duba, Piecha, Sihora, Hampl, Zaliska, Přeučil, Klimša, Najdek, Haas.

Komentář k zápasu

Aktivněji hrající Kadaň zaskočila nepříliš dravé Pantery

Hned z kraje utkání se vyřítil podél pravého hrazení domácí Valský, který bekhendovou střelou trefil pouze masku Čecha. V 5. minutě se po delší odmlce dostali Kadaňští opět do útoku. Z bezprostřední blízkosti se z otočky snažil zakončit Polanský, avšak hostující ochránce svatyně dokázal v leže zabránit katastrofě.
V čase 6:08 se poprvé měnilo skóre. Po nenápadné akci zakličkoval za brankou Šíp a posléze našel osamoceného Valského, který se nemýlil – 1:0. Druhou asistenci si připsal Pospíšil.
Panteři se po obdržené brance snažili rychle otřepat a také předváděli své útočné choutky. Při jednom z útoku Havířova dostal do jízdy přihrávku Kadlec, který své sólo přes půl kluziště nedokázal proměnit v branku. Kadaň si z následného tlaku vybojovala dokonce až dvojnásobnou početní výhodu, která se později znovu protáhla po špatném střídání hostů.
V čase 11:52 se Severočeši po drtivém sevření znovu dočkali. Po přihrávce Valského z rohu kluziště nadvakrát dorazil Šíp2:0.
Kadaňští, hrající očividně při chuti, hned v dalším střídání opět zle hrozili obraně Panterů. Z nejvýznamnějších šancí lze zmínit dorážku Derflera mimo poloprázdnou branku, či nepřesně tečovaný puk Šípem.
Když se Havířovští vyhrabali ze všech oslabení, podívali se opět několikrát do Hanuljakova území. Domácí odpověděli v 16. minutě, kdy se z levé strany zkoušel prosadit tvrdou ranou Šíp. Těsně před odchodem do kabin musel Hanuljak řešit opakované nájezdy 2 na 1, překvapit se však nenechal. I proto zůstalo skóre 1. dějství nezměněno.

Havířov se poprvé dočkal v závěru třetiny

I do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Důkazem byla dvojnásobná přesilovka ve 22. minutě, které tentokrát Panteři odolali.
V čase 24:543:0. Po chybě v rozehrávce hostů zachytil puk Pražák, který okamžitě přihrál Tonovi. Poslední jmenovaný chladnokrevně zakončil střelou z mezikruží.
Kadaň měla i nadále více ze hry, zanedlouho hrála opět s větším počtem mužů na ledě. Podobnou situaci si v polovině zápasu vyzkoušeli také Panteři, přesto se branky nedočkali. Tempo hry se viditelně zvolnilo, hosté se těžko dostávali do útoku, ba naopak Kadaň byla s vývojem naprosto spokojená. Až v 34. minutě se kadaňský stadion dostal znovu do varu. Kajer s Derflerem sehráli pohlednou kombinační akci, avšak puk před finální střelou do odkryté branky sklouzl z čepele.
V čase 39:42 nezvládli domácí vhazování v obranném pásmu. Hned po buly se ujal puku Vala a upravil skóre na 3:1.

Panteři kousali, přesto si Kadaň náskok uhlídala

Gól do šatny nalil Panterům do žil novou krev. Hosté vycítili šanci na vyrovnání, od začátku třetiny vystrkovali ostré drápky.
V čase 46:13 ujeli po delším tlaku hostů domácí v nájezdu 2 můžu proti osamocenému obránci červenočerných. Puk vezl po pravé straně Valský, který šikovnou kličkou obešel obránce a dokonale přihrál Šípovi, jenž si vychutnal bekhendovou kličku. Zakončení pod víko znamenalo změnu skóre a zřejmě definitivní rozhodnutí zápasu – 4:1. Asistenci si na svůj účet mohl přidat ještě Szakal.
Kadaň v dalších minutách dotírala na svatyni Čecha, který musel několikrát čelit dalším útočným hrozbám Severočechů. V čase 50:07 se červené světlo rozsvítilo znova. Po přihrávce Derflera podél brankoviště dorážel nadvakrát Polanský5:1. V brance Panterů došlo ke změně stráží, když Čecha vystřídal Šafránek.
V pohodě hrající domácí si náskok ve zbývající minutách bezpečně hlídali. Na skóre se nepodepsalo ani dvojnásobné oslabení Kadaňských. Poklidný závěr zápasu přinesl prolomení kletby domácích, kteří se konečně dočkali domácího vítězství. V samotném závěru se o vzruch postarala dvojice Kadlec s Přeučilem, kteří předvedli drobnou pěstní vložku. Konečný stav utkání 5:1.
Martin Gahler, Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Miroslav Fryčer (trenér Havířov): První půle utkání byla z naší strany naprosto katastrofální. Později přišla zbytečná vyloučení, která nás stála spoustu sil. Zároveň jsme dnes dělali plno individuálních chyb, které soupeř trestal. I proto jsme zde dnes nemohli uspět.

Milan Černý (trenér Kadaň): Dnes jsme rádi, že jsme nejenom vyhráli, ale také jsme předvedli dobrý hokej pro diváka. Absolutorium si zaslouží všichni zúčastnění, všechny naše čtyři pětky. Vítězství si vážíme, nepřeceňujeme ho, ale určitě to byl nejlepší domácí dosavadní výkon. Když jsme v poslední době diváky spíše odrazovali, tak dneska jsme to trochu napravili.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM