V Jihlavě se odehraje tvrdá bitva o každý bod

Jakub Coufal | 11.11.2008 | |

V Jihlavě se odehraje tvrdá bitva o každý bod

Celek, který dokáže zvládat vyrovnané zápasy i překvapivé obraty. Přesně k takovému týmu zajíždí Kadaňští na vizitu. Severočeši se po dlouhé době dočkali domácího triumfu a dobrou náladu budou chtít potvrdit také na ledě Jihlavy. Hráči Dukly se drží na 7. místě tabulky a rozhodně nebudou chtít připustit jakoukoliv ztrátu domácích bodů. Kadaň má naopak ambice stoupat vzhůru, proto se musí snažit o co nejlepší výsledek ve středu 12. listopadu od 17:30 v Jihlavě.

 

Aktuální stav kádru

Po slibně rozjetém úvodu soutěže se začaly objevovat prohry o něco častěji. Nezřídké ztráty se do výkonu Dukly promítají vesměs dodnes. Vedení Jihlavy nemohlo zůstat pozadu a vyzkoušelo několik klasických postupů k přivedení impulsu do týmu. Po měsíčním hostování opustil Jihlavské obránce Lukačovič, který nedokázal přesvědčit o prodloužení kontraktu. Nešťastnou zprávou pro tým z Vysočiny bylo oznámení útočníka Mareše, který se po delší zdravotní pauze vracel do týmu. Příčinou jeho ukončení letošní sezóny je noční můra všech sportovců jménem borelióza.

Bodovacím statistikám jasně dominuje dvojice hráčů Oldřich Bakus, Daniel Hodek. První jmenovaný se trefil do černého v 14 případech a v dalších 15 úspěšně nahrával. Jeho kolega si připsal sice pouze 11 zásahů, zato však má nejvíce asistencí z celého týmu – 17.
Jasnou jedničkou mezi tyčemi je Milan Řehoř, který straší útočníky cizích týmů úspěšností přes 93%. Průměr přes 2 obdržené branky na zápas také není úplně nejhorší vizitkou Jihlavských obranných řad.

Odehraná utkání v lize

Zlepšující se forma hovoří ve prospěch Jihlavy, která vyhrála poslední 2 zápasy. Poté, co zvítězila doma nad Porubou, dokázala přivézt plný počet bodů z Benátek. O velké vnitřní síle týmu svědčí fakt, že v posledních kláních dokázala Dukla nejednou otočit nepříznivý stav. Zejména v duelu s Benátkami zabrali hokejisté Dukly v 3. třetině, ve které dokázali 3 brankami otočit na 3:4. Dalším důležitým faktem, svědčícím o bojovném duchu Jihlavy, jsou vyrovnaná utkání, která dokáží hokejisté z Vysočiny pro sebe často získat rozdílem jediné branky.

Vzájemná utkání

I v Kadani se odehrálo naprosto vyrovnané střetnutí. Po bezbrankové zahajovací třetině inkasovali Severočeši v prostřední části. Jihlava náskok zvýšila v 50. minutě, ale Kadaňští během chvíle zareagovali. Ačkoliv se celých 60 minut rvali domácí statečně o body, přesto nakonec odešli z ledu s prázdnou. Jedním ze smolných hřebíků do rakve byl patrně i neproměněný nájezd Bouška za stavu 0:1. Hokejisté z královského města tak mají soupeři co vracet.

Sestava z posledního utkání

Řehoř - Staněk, Štrach, Ficenc, Lukačovič, Kašpar, Novák, Posmyk, Malena - Hradecký, Bakus, Hodek, Hanzal, Dolníček, Rytnauer, Suk, Mareš, Man, Krupka, Balán, Pšurný
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM