Třebíč se zvedla z popela, poslední dobou dusí soupeře

Jakub Coufal | 21.11.2008 | |

Třebíč se zvedla z popela, poslední dobou dusí soupeře

Sotva Kadaň zvládla domácí klíčový duel o černého Petra, musí na vroucí led do Třebíče, která také bojuje ve spodních patrech tabulky. Oba soupeři jsou na tom prakticky stejně, liší se pouze ve skóre. Severočeši, pokud chtějí dále zažehnávat hrozbu posledního místa, musí bodovat co nejvíce to jen bude možné. Kterému z celků se pokazí nálada z minulého vítězného kola, bude více jasné v sobotní podvečer na ledě Třebíče od 17:00.

 

Aktuální stav kádru

Do kabiny třebíčských hokejistů dorazila dobrá forma, která se promítla jak do nálady tak i výsledků hráčů. Odpoutání ode dna tabulky a pravidelné sbírání bodů je toho jasným důkazem. Jediným kazem na kráse je nešťastné zranění obránce Jana Koktana, který smolně upadl na tréninku. Ze hry bude minimálně po dobu jednoho měsíce díky nalomenému obratli.

Bodovacím statistikám vévodí Martin Čech (10+7), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Pokud se podíváme na post nejúspěšnějšího nahrávače, nemůžeme nezmínit Tomáše Vrbu (5+11). Z obranných řad vyniká v bodovacích statistikách zejména Marcel Hrbáček (3+6).
O post brankářské jedničky se dělí prakticky rovnoměrně Pavel Míča s Jakubem Lvem. Oba muži s maskou se do branky podívali každý ve 12 kláních. První jmenovaný má na první pohled o něco hezčí údaje na své vizitce. Úspěšnost bezmála 92% a průměr pod 2,5 branky na zápas určitě ostudu svému nositeli nedělají. Jeho kolega se pak může ohánět úspěšností přes 88,5% a průměrem přes 3,5 branky na zápas.

Odehraná utkání v lize

Po špatném úvodu se Třebíčským dlouho nedařilo navázat na delší vlnu úspěchů. Zlom přišel až v posledních kolech, kdy hokejisté Horácké Slávie začali sbírat pravidelně body. Série bez prohry momentálně čítá 4 klání. Domácí duely získala Třebíč s plným bodovým ziskem. Jednalo se o klíčová klání s Benátkami a Porubou, tedy celky ze spodních vod. Ještě důležitějšími bodovými příděly byly výhry v prodloužení na ledě Hradce a Chrudimi.

Vzájemná utkání

První měření sil na ledě Kadaně bylo rozhodnuto již v 1. třetině. Domácí na svého soupeře vlétli jako uragán a v průběhu zahajovací dvacetiminutovky postupně nasázeli 3 branky. Poté přebrala iniciativu Třebíč, která se v 50. minutě dostala na jednobrankový odstup. Přesto si Kadaň dokázala pohlídat plný bodový zisk za výhru 3:2.

Sestava z posledního utkání

Fiala - Hrbáček, Trončinský, Flamík, Kaláb, Sedláček, Havran, Sláma L., Bulička - Čech, Zahradník, Vrba, Burian, Nahodil V., Staněk, Pšurný R., Rákos, Sojčík, Přibyl, Obdržálek, Kundela.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM