Kadaň se doma může dotáhnout na Olomouc

Jakub Coufal | 28.11.2008 | |

Kadaň se doma může dotáhnout na Olomouc

Po překvapivém vítězství v Ústí nad Labem přichází pro Kadaň ještě těžší úkol. Je potřeba potvrdit venkovní úspěch a v domácím klání s Olomoucí naplno bodovat. Statistiky by sice mohly mírně hovořit spíše pro Severočechy, Kadaň vyhrála první duel v Olomouci a ta naopak na hříštích soupeřů příliš často neboduje, ale pořád je zde nebezpečí horších domácích výkonů ze strany Kadaně. Nezbývá, než se vymanit z domácí nervozity, která hráčům svazuje ruce a s vervou se pustit do soupeře. Vždyť výhra by znamenala dotáhnutí se na 11. příčku, kterou okupuje právě Olomouc. Důležitý duel s otřelým označením „šestibodový“ začíná v sobotu 29. listopadu od 17:00 v Kadani.

 

Aktuální stav kádru

Těsné zápasy s různými konci sehrávají hokejisté Olomouce. Zatímco na domácím ledě body příliš často neztrácejí, na kluzištích soupeřů se jim bruslí citelně hůře. Skoro by se dalo hovořit o jakési paralele s Kadaní, která je na tom často úplně naopak. I proto bude zajímavé, jak se oba soupeři zhostí svých rolí v nadcházejícím duelu.

Pokud nahlédneme do útočných řad Olomouce, nejvíce vyniká Milan Ministr, který má na svém kontě největší počet branek týmu - 12. Když se k tomu přidá 11 asistencí, máme na světě rázem krále bodovacích statistik. Richard Brančík je oproti tomu nejlepším nahrávačem klubu s 12 asistencemi. Zbývá ještě doplnit nejúspěšnějšího zástupce obranných řad, kterým je Ondřej Kříž (3+9).
Mezi tyče se dosud nejčastěji staví Štefan Žigárdy s úspěšností bezmála 92%. S 16 odchytanými zápasy patří k tomu nejdůležitějšímu, co Olomoucký kádr má. Opomenout nelze ani dalšího muže s maskou, který odchytal jen o 7 zápasů méně. Je jím Jaroslav Kameš, který se může dokonce pyšnit o něco více kvalitnějšími statistikami, než jeho kolega.

Odehraná utkání v lize

Jak již bylo řečeno, k pravidelným ziskům bodů slouží především domácí prostředí Olomouce. Na cizím ledu je situace o něco horší, nikoliv však zoufalá. Jako příklad lze uvést celek Hradce, který doma nedokázal uhájit svojí tvrz. Olomouc se v současné době nachází na 11. místě tabulky o 3 body právě před Severočechy. Případný triumf domácích by tak znamenal důležité posunutí se směrem k soupeřům postavených o něco výše.

Vzájemná utkání

Jasný zápas se odehrál při prvním měření sil v Olomouci. Kadaňští si na soupeře věřili a chtěli bodovat. Od prvních minut hráli se zajištěné obrany podpořenou gólmanem Hanuljakem, soustředili se především na brejky. Po bezbrankové úvodní části se ve 2. dvacetiminutovce po skvělé kombinaci kadaňského útoku prosadil Freiberg. Nervózně hrající domácí při útocích chybovali a precizní kadaňská obrana byla nedobytnou hrází. Koncem druhé části černožlutí bleskurychle využili přesilovku, Pospíšil dělovkou zajistil dvoubrankové vedení. Ve 3. části nenechali Kadaňští nic náhodě, nejprve Boušek ve vlastním oslabení a poté podruhé v zápase Freiberg zasadil definitivní ránu pro domácí na konečných 0:4

Sestava z posledního utkání

Kameš (Žigárdy) - Ministr, Smejkal, Luňák, Čuřík, Brančík, Řípa, Davídek, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Kříž, Sakrajda, Nedbálek, Ostrčil, Bartoň, Štach, Žajgla, Mike
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM